SvD > Kultur

Saturday, 23 October, 09:54

SvD - 30 dec 15 kl. 10:14

Rekorddålig stämning på Allings dagUnder Morgan Allings dag i "Stjärnorna på slottet" sätts det rekord i dålig stämning vid matbordet. När Alling berättar om sin trasiga barndom och skådespelarkarriär blir han avbruten – som han uppfattar det, "267 000 gånger" – av Claire Wikholm..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Allings, Morgan Allings, Stjrnorna, Alling, Claire Wikholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rekorddålig, stämning, Allings, dag

Fler nyheter från SvD

SvD - 15 minuter sedan

Konsten äter sina barn i välspelad Tjechovversion

Dramatens brittiska ”Måsen” blir en väl gestaltat diskussion om hur konsten äter sina barn. Skådespelarna förvaltar ett arv i en rad magnifika rolltolkningar..

SvD - 3 timmar sedan

”Inom mig finns rester från mina jobbiga tonår”

37 minuter kvar till entré och ett spänne har gått sönder på Lill Lindfors sko. I värsta fall får hon uppträda barfota, men det är något en artist med sex decenniers scenerfarenhet kan hantera. Karin Thunberg och Staffan Löwstedt hänger med Lill Lindfors på hennes sista stora turné..

SvD - 12 timmar sedan

Sex som säljer och skakar om

Under de 50 år som gått sedan pornografi legaliserades i Sverige har mycket hänt såväl med produktionen och konsumtionen som med synen på hela fenomenet. Två nya böcker skildrar hur det gick till när porren blev en del av folkhemmet. .

SvD - 15 timmar sedan

Trots tjafset – Beatles var inte slut som band

Beatles-albumet ”Let it be” hade en krånglig tillkomsthistoria. Men vid sidan av det som inte höll vanlig Beatlesklass så finns det guldkorn. Återutgivningen av skivan kastar ljus konflikter och spelglädje..

SvD - 19 timmar sedan

När svenskarna övergav folkhemmet

I sin tredje bok om Europafrågan undersöker Per Wirtén efterkrigssvenskens allt mindre skeptiska syn på EU. Johan Östling har läst en skickligt skisserad skildring av den europeiska omvändelsens fyra faser..

SvD - 21 timmar sedan

Så ofattbart grymt – nyss var han en 16-årig debutant

Einár lät inte det outtalade förbli en undertext. Han beskrev sitt liv, sina upplevelser och de han aldrig fick, i versaler. Ingenting var möjligt att missförstå.

SvD - 21 timmar sedan

Farsartat roligt om allvarligt hbtq-tema

Det svänger rejält om rollfigurerna i Björn Elgerds komma-ut-pjäs. En dramatikerdebut som låter skådespelarna leva ut såväl fars om allvar..

SvD - 21 timmar sedan

Bekant bild av varats olidliga tråkighet

Hur ska moderskapet förstås i en värld där kvinnor ständigt tävlar med varandra? Saga Cavallins debutroman kretsar kring romantikens flyktighet i den digitala eran, men hinner inte riktigt utveckla sina spår innan den tar slut..

SvD - 22 timmar sedan

”Bonusfamiljen” kraschar in i imponerande mörker

Många i Sverige känner kanske igen sig i vedermödorna i ”Bonusfamiljen”. I fjärde säsongen av serien har karaktärernas nya familjekonstellationer satt sig – men vardagens slitage gör sitt. .

SvD - 23 timmar sedan

Famlande och ytligt när tv-serie blir film

Svårigheter att hitta tonfall och tempo är ett vanligt problem när serier ska bli film. ”Bröllop, begravning och dop” lyckas inte knäcka den nöten – och demokratitanken blir ett problem. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.