Sydsvenskan > Utrikes

Wednesday, 27 October, 12:30

Sydsvenskan - 30 dec 15 kl. 10:11

Protest mot uppgörelse om sexslavarSydkoreanska kvinnor som utnyttjades som sexslavar under andra världskriget kriget har tillsammans med hundratals andra aktivister protesterat mot en uppgörelse med Japan som syftar till att lösa den gamla konflikten. Japan har bett om ursäkt och ska betala motsvarande cirka 70 miljoner kronor till en fond för 46 kvinnor som utnyttjades under kriget och som fortfarande är vid liv.Situationen för kvinnorna på de japanska bordellerna under kriget är en enormt känslomässig fråga och offren är upprörda över att Tokyo vägrar att acceptera något formellt juridiskt ansvar i frågan. Uppgörelsen som nåddes i måndags beskrivs av många som förödmjukande.— Kampen fortsätter, sade överlevande Lee Yong-Soo vid protesten framför den japanska ambassaden i Seoul.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Japan, Tokyo, Lee Yong-Soo, Seoul

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Protestmot , uppgörelseom , sexslavar

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 24 maj 21 kl. 09:15

Malmöskejtare ordnade OS-plats

Oskar ”Oski” Rozenberg Hallberg har säkrat en plats när skateboard gör debut som OS-gren..

Sydsvenskan - 24 maj 21 kl. 07:00

Vaccinationscenter öppnar inför OS

Om två månader inleds OS-tävlingarna i Japan och coronaviruset är det ständigt närvarande frågetecknet. Under måndagen öppnades två center med målet att kunna kickstarta vaccinationsprocessen i större skala. Anläggningarna i Tokyo och Osaka ska tillsamm.

Sydsvenskan - 24 maj 21 kl. 07:00

Skarsgård tillbaka på skolgården för att leka

Rollen i tv-serien ”Big little lies” är en av Alexander Skarsgårds hittills största framgångar – den gav honom både en Emmy och en Golden Globe. Men den kostade på känslomässigt – och det var en av orsakerna till att han tackade ja till bioaktuella mons.

Sydsvenskan - 24 maj 21 kl. 06:31

Antibiotikamärkning av kött utreds

Regeringen tillsätter en utredning som ska undersöka om kött ska kunna märkas med hur mycket antibiotika som har använts i produktionen, rapporterar Sveriges Radio Ekot . I Sverige är det förbjudet att ge friska djur antibiotika och svenska bönder använ.

Sydsvenskan - 24 maj 21 kl. 06:19

Snabbkoll på nattens nyheter

Detta hände när du sov..

Sydsvenskan - 24 maj 21 kl. 05:00

Ingen lyckades rädda ”Lilla hjärtat”

En liten flicka hittas död i en lägenhet i centrala Norrköping i januari 2020. Hennes föräldrar grips omedelbart, misstänkta för att ha orsakat hennes död. Flickan, som i tidningarna ska komma att kallas "Lilla hjärtat", blir snart en symbol för samhäll.

Sydsvenskan - 24 maj 21 kl. 04:00

”Det offentliga uppdraget vet inga organisationsgränser.”

Offentligt anställda ska inte i första hand vara lojala mot sin organisation, utan mot uppdraget, anser Louise Bringselius..

Sydsvenskan - 24 maj 21 kl. 04:00

Sven-Åke Olofsson: ”Tona ner debatten kring ­broar och tunnlar.”

Vi måste lära oss att umgås på nytt..

Sydsvenskan - 24 maj 21 kl. 04:00

Den svenska modellen står stark även nu.

Rimligen finns en gnutta förhandlingsutrymme..

Sydsvenskan - 23 maj 21 kl. 23:42

Stämning mot Cissi Wallin dras tillbaka

Förtalsstämningen mot debattören Cissi Wallin och hennes norska förlag Memo dras tillbaka, skriver Verdens Gang som citeras av Expressen och Dagens Nyheter. Wallins omstridda bok "Allt som var mitt" gavs ut av Memo, som stämdes av personen som i boken a.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.