Nyan > Svenskfinland

Saturday, 27 November, 19:36

Nyan - 30 dec 15 kl. 10:01

Mycket blir sämre 2016Många sociala förmåner försämras 2016.
2016 för med sig förändringar för många medborgare. Flera av Folkpensionsanstaltens och Ams stöd och bidrag påverkas dels av den finländska regeringens sparkrav och dels av sänkningar på 0,4 procent som görs på grund av att den negativa inflationen har lett till att levnadskostnaderna har sjunkit.

Vissa av förändringarna är vi på Åland skonade från eftersom de faller inom ramen för vår lagstiftningsbehörighet. Det gäller studiestödet som förblir oförändrat och allting som faller inom ramen för hemvårdsstöd.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Folkpensionsanstaltens, Ams, Åland, FPA, nyan

Dela artikeln

15 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mycket blir sämre 2016

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 10 minuter sedan

Nästa projekt för Projektkören- östersjösaga om hav, liv och barn

Havsfrun, Mannen, Flode, Havsfruns dotter: de är de fyra talrollerna i musikteaterverket Havsandar som sätts upp på Alandica i maj nästa år. Nu är det klart vilka som ska spela de fyra tal- och sångrollerna och vilka de fyra dansarna blir. .

Nyan - 1 timme sedan

Två nya fall på lördagen

Hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen rapporterar på lördagskvällen två nya fall av coronasmitta. ”En smitta förvärvad utomlands och en är troligen samhällssmitta. Drygt 20 personer i karantän just nu men smittspårning pågår ännu”, skriver hon i ett pressmeddelande.

Nyan - 1 timme sedan

Författarbesök i Jomala kyrka

Nu på söndag klockan 19.00 besöker Karin Erlandsson Jomala kyrka för att berätta om och läsa ur sin nya bok ”Hem”. Ett kapitel i boken handlar om hur Jomala kyrka byggdes, och Erlandsson läser det aktuella kapitlet i sin helhet.

Nyan - 5 timmar sedan

Coronapasset – vad gäller för Åland?

Imorgon söndag börjar restriktioner för bland annat restaurangbesök på nytt gälla för regioner i spridningsfasen. Nya Åland talade med landskapsregeringens sakkunnige jurist Joel Bremius om saken. .

Nyan - 5 timmar sedan

Tallink Silja inför coronapass

Från och med 1 december krävs covidbevis för alla passagerare över 18 år som reser med Tallink Silja från Stockholm. Detta för att bidra till att stoppa smittspridningen av covid-19 som nu ökar igen i många länder. Det är inte bara restauranger i regioner i spridningsfasen som nu inför coronapass.

Nyan - 6 timmar sedan

Allsång med Topelius-verk

Nu på söndag klockan 16.00 arrangerar Kulturföreningen Katrina evenemanget ”Topelius liv och sånger” på stadsbiblioteket. Rosi Djupsund presenterar kulturmänniskan Zacharias Topelius (1818–1898) liv och verk, och Kaj-Gustav Sandholm ackompanjerar allsången på piano.

Nyan - 7 timmar sedan

Konststuderande ställer ut

Med start på onsdag nästa vecka kan allmänheten beskåda en utställning med verk av lyceister som genomfört kursen Gymnasiediplom i bildkonst i Ålands lyceum. .

Nyan - 11 timmar sedan

Jylmys på Föglöställer in på grund av coronaläget

På grund av pandemiläget, även lokalt på Föglö, har garantiföreningen för Matsmårs beslutat att inhibera det traditionella julmyset på museigården Matsmårs i Hummersö, meddelar föreningen. Julmyset var tänkt att hållas i morgon, söndag 28 november. TEXT: Anna Björkroos anna.

Nyan - Igår: 19:08

Presidenten ställer in fest

”På grund av det försämrade coronavirusläget under de senaste dagarna och bestämmelserna om covidintyg är vi tyvärr tvungna att ställa in festmottagningen på Presidentens slott den 6 december 2021. Också tillställningen för veteraner och lottor ställs in av hälsosäkerhetsskäl.” .

Nyan - Igår: 17:30

Två nya coronafall

ÅHS rapporterar om två positiva fall under fredagen. I det ena fallet är smittan förvärvad utomlands, i det andra handlar det om samhällssmitta. Oklart antal i karantän, smittspårning pågår ännu.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.