Nyan > Svenskfinland

Saturday, 16 October, 16:56

Nyan - 30 dec 15 kl. 10:01

Mycket blir sämre 2016Många sociala förmåner försämras 2016.
2016 för med sig förändringar för många medborgare. Flera av Folkpensionsanstaltens och Ams stöd och bidrag påverkas dels av den finländska regeringens sparkrav och dels av sänkningar på 0,4 procent som görs på grund av att den negativa inflationen har lett till att levnadskostnaderna har sjunkit.

Vissa av förändringarna är vi på Åland skonade från eftersom de faller inom ramen för vår lagstiftningsbehörighet. Det gäller studiestödet som förblir oförändrat och allting som faller inom ramen för hemvårdsstöd.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Folkpensionsanstaltens, Ams, Åland, FPA, nyan

Dela artikeln

15 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mycket blir sämre 2016

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

ÅU tog cupguld efter straffar

Åland United är fortsättningsvis regerande mästare efter att ha vunnit på straffar mot PK-35 Vanda i lördagens cupfinal. Matchen, som spelades på Olympiastadion i Helsingfors, sågs av 506 personer i publiken. Läs mer om matchen i söndagens digitala Nya Åland.

Nyan - 4 timmar sedan

Kino lyser upp nattlivet igen

Festen kan börja. I kväll lördag nyöppnas Kino. .

Nyan - 6 timmar sedan

Audition när kör gör Östersjösaga

Ålands projektkör ordnar en audition för sångare och dansare till musikteatern ”Havsandar – en Östersjösaga”. ”Med storkör, solister, orkester och dansare tar denna konsertföreställning oss med till en färgsprakande men också mörk undervattensvärld där vi med mytologins hjälp får en glimt av den verklighet Östersjön i dag befinner sig i”, lyder pressmeddelandet. För musiken står Ella Grüssner Cromwell-Morgan.

Nyan - 7 timmar sedan

Kommunaltjänsteman misstänks för muta

En kommunal tjänsteman utreds för tagande av muta. .

Nyan - 20 timmar sedan

Stort bildspel från Grease-föreställningen här

Ikväll, fredag, hade teater Alandicas musikal Grease premiär. Efter att ha tvingats skjuta upp premiären på grund av corona två gånger kunde uppsättningen, med cirka 40 personer i ensemblen, till slut inta Alandicas scen.
Regissör är Robert Liewendahl.

Nyan - 22 timmar sedan

Senaste smittfallen bland vaccinerade

De flesta som testas positivt för corona på Åland de senaste veckorna har varit vaccinerade. Åland fortsätter att ligga i topp när det ligger vaccinationsgrad i Finland. .

Nyan - 23 timmar sedan

Fängelsestraff för misshandel och rattfylleri

Villkorligt fängelse i tre månader, 50 dagsböter samt 1 108 euro i ersättning till målsägande: det blev påföljderna för en man född 1993 som dömdes i tingsrätten i går för misshandel och grovt rattfylleri. .

Nyan - Igår: 15:45

FMI vindvarnar – möjligtvis farliga

Meteorologiska institutet varnar för kraftiga västliga vindar och hård sjögång i stora delar av landet. Varningarna är utfärdade för perioden 15-17 oktober. .

Nyan - Igår: 15:49

Många krockar med rådjur

Sju kollisioner med rådjur rapporterades till polisen från onsdagsmorgonen till fredagseftermiddagen. Olyckorna inträffade vid skymningen eller gryningen. .

Nyan - Igår: 13:10

Skatteseminarium översätts till svenska

Skatteförvaltningens inbjudan till ett webseminarium för bokföringsbyråer kom på svenska. På seminariet den 22 oktober ska nya funktioner i webservicen MinSkatt presenteras. Men seminariet går bara på finska.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.