Dagens Medicin > Nyheter

Sunday, 28 November, 06:03

Dagens Medicin - 30 dec 15 kl. 08:24

Hård läkarkritik mot ArbetsmiljöverketKvartsdamm orsakar många dödsfall varje år - trots det lättar Arbetsmiljöverket på kraven, skriver medicinska experter på DN debatt..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Arbetsmiljöverket, DN

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hård, läkarkritikmot , Arbetsmiljöverket

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 14 okt 20 kl. 07:30

App för spirometri tar hem Athenapriset

Athenapriset går i år till forskar­gruppen bakom Asthmatuner, ett appbaserat system som under­lättar astma­patienters självtester..

Dagens Medicin - 14 okt 20 kl. 07:00

”Kliniska arbetsuppgifter får stå tillbaka”

Svenska neurologföreningen får allt fler rapporter om en ökande administrativ börda för landets neurologer, skriver Johan Zelano och Ellen Iacobaeus..

Dagens Medicin - 14 okt 20 kl. 06:00

Kirurgi på 80 procent av den normala nivån

Färska siffror visar att antalet genomförda elektiva operationer planat ut runt 80 procent av normalproduktion. Men vissa sjukhus opererar mer än vanligt..

Dagens Medicin - 14 okt 20 kl. 06:00

Kapar köer med nya scheman och lånade salar

I Sörmland fick en schemaomläggning stor effekt och i Jönköping kläcktes idén att ta hjälp från en skönhetsklinik för att operera bröstcancerpatienter. Idogt arbete och nya lösningar är några av recepten för att klara operationerna ute i regionerna..

Dagens Medicin - 14 okt 20 kl. 06:00

Barnens hela arvsmassa ska kartläggas vid cancer

Barncancer kan bli nästa område där helgenomsekvensering, alltså kartläggning av hela arvsmassan, används som rutin i sjukvården. I höst sätts ett nationellt projekt där tekniken ska utvärderas i skarp drift..

Dagens Medicin - 13 okt 20 kl. 13:49

Blindtarmspatient mår lika bra utan operation

Patienter med akut appendicit som får antibiotika mår lika bra efter tre månader som de som genomgår kirurgi enligt en studie. Dags att ge antibiotika som första alternativ, enligt en svensk expert på området..

Dagens Medicin - 13 okt 20 kl. 13:21

”Som sjuksköterska kunde jag inte åka hem”

Yrket tog henne till Amazonas, krigets Afghanistan och Nordkorea. När Maud Amrén förra året fick Florence Nightingalemedaljen trodde hon att hennes sjuksköterskegärning var avslutad. Men riktigt så var det inte..

Dagens Medicin - 13 okt 20 kl. 13:00

”Tag krafttag för att hantera oupptäckt cancer”

Satsa på primärvården, mammografin och utökade screeningprogram, skriver Talla Alkurdi (S), oppositionsråd i Region Stockholm..

Dagens Medicin - 13 okt 20 kl. 10:42

Krisberedskap lyfts i flera av årets vårdmotioner

Vårdens organisation, krisberedskap och journalsystem. Det är några av de hälso- och sjukvårdsrelaterade frågor som riksdagsledamöterna motionerat om i år..

Dagens Medicin - 13 okt 20 kl. 09:48

Första dödsfallet med återinfektion med covid-19

En kvinna i Nederländerna har dött efter det att hon smittats med covid-19 en andra gång, rapporterar Aftonbladet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.