Nyteknik > Teknik

Saturday, 16 October, 23:53

Nyteknik - 30 dec 15 kl. 08:15

Flygplansluften gör dig inte förkyldAtt flygplansluften är en smittohärd är en myt. ”Man smittas inte av ventilationsluften vilket de flesta tror”, säger Torsten Lindgren, expert på flygplansluft..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Torsten Lindgren

Dela artikeln

27 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flygplansluften, gördig inte , förkyld

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 timmar sedan

Det här är Hesa Fredrik – en högljudd röst i krig och fred

När Hesa Fredrik tjöt från hustaken nu i september var det ett test som krönte 90 år av varningsmeddelanden. Systemet är installerat på samma platser som under andra världskriget. Men även nya platser har tillkommit..

Nyteknik - Igår: 06:06

Därför väljer kinesiska bolag svenska ASAB för solenergi

Advanced Soltech Sweden AB ser en stark efterfrågan på nya solcellsanläggningar i Kina och satsar på att fortsätta växa. I samband med notering på Nasdaq First North Growth Market genomför Advanced Soltech AB en nyemission som ska tillföra 196 MSEK i bolaget..

Nyteknik - Igår: 08:03

MG ZS EV får 44 mils räckvidd – så mycket kostar den nu

I somras erövrade den elbilstronen med sitt låga pris. Nu har MG släppt den uppdaterade versionen av ZS EV med 44 mils räckvidd och ett lågt leasingpris..

Nyteknik - Igår: 07:20

Oatly öppnar forskningscenter i Lund – kan studera livsmedel på nanonivå

Svenska havredryckstillverkaren Oatly ska öppna ett forsknings- och innovationscenter i Lund, skriver Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad..

Nyteknik - Igår: 07:15

Höjda bensinpriset ett lyft för elbilar: ”Ketchupeffekt”

Det snabbt ökande bensinpriset driver på försäljningen av elbilar. Ketchupeffekten kom 2020, men det är klart att när många nu talar om det höga bensinpriset så bidrar det ytterligare, säger Jessica Alenius..

Nyteknik - I förrgår: 15:15

Bedragare lurade till sig över 300 miljoner med hjälp av deepfake

Med hjälp av deepfake-teknik kunde bedragare klona bolagschefens röst, och stjäla över 300 miljoner kronor. Åtminstone 17 personer tros ligga bakom brottet..

Nyteknik - I förrgår: 15:00

Så ska Facebook lära ai se som människor

En ny databas med 2 200 timmar video ur ett mänskligt perspektiv ska göra det enklare för forskare att bygga ai-tjänster för bland annat smarta glasögon..

Nyteknik - I förrgår: 14:40

Epirocs gruvtruck går på tråd i Bolidens fyndighet

Malmtransporter i motlut under jord är en energimässig utmaning. Nu samarbetar Boliden med Epiroc och ABB för att bygga ett system där batteridrivna gruvtruckar hämtar el från en ledning i taket..

Nyteknik - I förrgår: 14:19

Hon har skyddat internet i 20 år – nu startar experten eget

Hon är en av Sveriges främsta it-säkerhetsexperter, och har dessutom en av nycklarna till internet. Nu slutar Anne-Marie Eklund Löwinder på Internetstiftelsen. Vad händer härnäst?.

Nyteknik - I förrgår: 13:00

Regeringen vill sänka elpriserna med mer havsbaserad vindkraft

Skenande elpriser ska stävjas med utbyggnad av havsbaserad vindkraft. Regeringen ska nu underlätta utbyggnaden till havs. När det ger effekt för konsumenterna är dock högst oklart..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.