SvD > Kultur

Sunday, 17 October, 10:30

SvD - 30 dec 15 kl. 07:15

Vid den amerikanska drömmens gränserIdén om möjligheten att göra om sig och bli någon annan är viktig i USA, men går det också att byta bort sådant som ras och kön? Friktionen mellan livets föränderlighet och identitetens beständighet är central i många av årets mest intressanta amerikanska böcker..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
USA

Dela artikeln

33 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vid den amerikanska drömmens, gränser

Fler nyheter från SvD

SvD - 30 minuter sedan

Inte stan som avskräcker – utan landet som lockar

Mitt i debatten om Stockholm släpps två böcker om att lämna stan. Men David Jonstads ”Meningen med landet” och Anders Möllers ”Konsten att flytta till landet” handlar egentligen inte om att flytta ”från något” utan ”till något”. .

SvD - 45 minuter sedan

Kvinnlig pristagare visade sig vara tre män

Det spanska litteraturpriset Premio Planeta gick i år till deckarförfattaren Carmen Mola – tidigare presenterad som en kvinnlig universitetslärare som skriver under pseudonym. Men vid prisutdelningen visade sig Carmen Mola vara tre män..

SvD - 1 timme sedan

Hon skildrar kampen för liv i ett trasigt Zimbabwe

Den sista delen av Tsitsi Dangarembgas trilogi om Tambudzai utspelar sig i Zimbabwe åren efter självständigheten. Det är en kärv läsupplevelse som når längre än många andra verk, skriver Per Klingberg..

SvD - 3 timmar sedan

Den ”vanställda” modellen är en skräckhistoria

Historier som den om supermodellen Linda Evangelistas misslyckade operation avskräcker. Ändå är det nästan förvånande att inte fler gör skönhetsingrepp, med tanke på hur mycket i vår kultur som talar för det..

SvD - 13 timmar sedan

Därför skrattar aldrig den vise utan att darra

Varför tycker vi att vissa saker är så roliga att vi börjar skratta? I trebandsverket ”Gudomliga komedier” beger sig teologen Ola Sigurdson på jakt efter humorns undflyende natur genom den västerländska idéhistorien. .

SvD - 21 timmar sedan

Frifräsigt drama om demokratins dilemma

Örjan Anderssons fantasifulla tolkning av Sofokles ”Antigone” bärs av absurd humor och uppsluppet ensemblespel. Här ställs gudomliga ideal mot mänsklig opportunism..

SvD - Igår: 09:30

Marklund övertygar i sin återkomst till deckaren

När en sedan länge försvunnen flicka hittas mördad väcks bortträngda trauman på nytt i den lilla byn Stenträsk. Magnus Persson imponeras av miljöskildringarna och gestaltningen i Liza Marklunds nya roman..

SvD - Igår: 20:44

Autister har inte råd att vänta på ett nytt samhälle

I sin nya bok riktar Clara Törnvall, utifrån sin egen diagnos, blicken mot historiska kvinnor som hade kunnat rymmas inom autismspektrat. De som läst ”Autisterna” som ett tecken på en överdiagnosticeringstrend missar Törnvalls poäng, tycker Therese Eriksson..

SvD - I förrgår: 10:00

Skillnad på vad folk bör – och vad de gör

En ny klimatantologi tampas genomgående med problemet att det ofta är stor skillnad på vad människor bör och vad de gör. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.