SR > Vetenskap

Saturday, 27 November, 19:34

SR - 29 dec 15 kl. 16:06

Insatser mot tuberkulos viktigt nästa årTuberkulos, cancervård, diabetes och mental hälsa finns på en lista i tidskriften PLOS Medicine över viktiga områden att jobba med 2016..
Läs mer på SR
Läs mer om:
PLOS Medicine

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Insatsermot , tuberkulos, viktigtnästa år

Fler nyheter från SR

SR - Igår: 10:37

Bättre kunskap om farliga solstormar med förfinad Kol 14-metod

Kraftiga solstormar kan slå ut både elsystem och internet. Kol 14 metoden har blivit rejält förbättrad och fått fler användningsområden, som att mer precist kunna uppskatta solens aktivitet långt tillbaks i tiden.Solstormarna 774 och 993 efter Kristus var så våldsamma att de skulle, om de bröt ut idag, ha kunnat slå ut elsystemen och internet på jorden..

SR - Igår: 09:55

Syskon tydlig orsak till RS-smitta hos bebisar

Barn som under den första levnadsmånaden smittas av RS-virus har i 90 procent av fallen ett syskon, det visar ännu inte publicerad forskning.Kan äldre syskon vara hemma några veckor från förskolan, så är det en viktig insats för att minska allvarlig sjukdom hos den nyfödde, visar Johan Hamrins forskning. "Det finns vissa medicinska riskfaktorer, men den viktigaste riskfaktorn är faktiskt hur gammal man är.

SR - Igår: 09:53

Nasa vill ha kärnkraft på månen

Amerikanska rymdstyrelsen Nasa vill bygga ett kärnkraftverk på månen.Detta för att kunna ge elström både till verksamhet på månen och projekt som handlar om att utforska Mars.Det handlar om ett litet kärnkraftverk på bara 40 kilowatt och om finansieringen kommer på plats så är planen att det ska stå klart före år 2030..

SR - Igår: 09:54

Deras hjärtan bankar i takt

Strävsamma pars hjärtan bankar i takt. I alla fall när de är nära varandra.Det menar en nypublicerad studie.

SR - I förrgår: 14:40

Stormigt om vindkraftverk

Sveriges Radios klimatkorrespondent Marie-Louise Kristola beskriver diskussionen om det planerade vindkraftverket Baltic Offshore Delta..

SR - I förrgår: 09:28

Gröna väggar tycks spara värme

Väggar täckta med växtlighet kan minska den värme som läcker ut ur hus, visar brittisk forskning.Forskare vid universitetet i Plymouth undersökte hur två byggnader på universitetsområdet skilde sig åt. Ena byggnadens vägg var täckt av växtlighet – medan den andra var i originalskick.

SR - I förrgår: 08:55

Nobelpristagaren tvivlar på kvantmekaniken

En av årets Nobelpristagare i fysik är Klaus Hasselmann, som får priset för sitt arbete med klimatmodeller.Klaus Hasselmann tror att Einstein hade rätt när han sa att kvantteorin är på fel spår. Kvantmekaniken är svår att kombinera med Einsteins beskrivning av gravitationen.

SR - I förrgår: 06:22

Herpesvirusets hemligheter avslöjas

Den som får en kyss av herpes får räkna med att märket sitter där för resten av livet. För när viruset väl nästlat sig in i nervsystemet stannar det kvar.Nu kan forskare i USA ha knäckt gåtan om hur herpesviruset beter sig.

SR - I förrgår: 06:23

Monogama albatrosser påverkas av klimatet

I flera år har forskare studerat en koloni, monogamt levande svartbrynade albatrosser på Falklandsöarna.De monogamt levande fåglarna tycks ha lättare att bryta upp det varit längre perioder med extra höga temperaturer.Forskarna spekulerar därför att klimatförändringar kanske stressar fåglarna vilket i sin tur resulterar i beteendeförändringar..

SR - 24 nov 21 kl. 15:49

Målande Molly gjorde apbra konst

Orangutangen Molly började måla först vid 50 års ålder. När hon dog 60 år gammal lämnade hon efter sig över 1000 konstverk.Nu har forskare analyserat hennes och andra orangutangers målningar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.