SVT > Utrikes

Wednesday, 20 October, 00:03

SVT - 29 dec 15 kl. 21:53

Sista strippvisumen i SchweizI år har Schweiz utfärdat över 700 specialvisum som ger utländska kvinnor åtta månaders arbetstillstånd som strippor och kabarédansöser i landet. Men årets visum är de sista, programmet upphör vid årsskiftet efter stark kritik..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Schweiz

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sista strippvisumeni , Schweiz

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Historisk rättegång om massavrättningar: ”Vi vill veta vad som hänt”

Rättegången mot den 60-årige iraniern har pågått i tio veckor och nu börjar anhöriga till de som avrättats att höras i rätten. – Vi är ute efter sanning och rättvisa. Vi vill veta vad som har de här fångarna, säger Laleh Bazargan till SVT Nyheter..

SVT - 3 timmar sedan

Här är verktygen mot höga energipriser

Rena pengar till hushållen, tillfälligt sänkta skatter och statshjälp till företagen. Allt ingår i den ”verktygslåda” som EU-kommissionen visar upp för att möta de höga energiprisen. Det mesta är upp till medlemsländerna själva..

SVT - 3 timmar sedan

Klär av sig i protest mot miljökatastrof i Döda havet

Drygt 200 vitmålade nakenmodeller fotograferades i Israels öken. Konstnären vill uppmärksamma det allvarliga läget för Döda havet, där vattennivåerna sjunker. – Det är en unik plats i Mellanöstern som kommer försvinna om vi inte gör något, säger deltagaren Anna Kleiman..

SVT - 4 timmar sedan

Kraftig ökning av polska militärer vid gränsen mot Belarus

Omkring 6 000 polska soldater bevakar nu landets gränser mot Belarus för att stoppa migranter. Det är nästan en fördubbling på några dagar, rapporterar brittiska nyhetsbyrån Reuters..

SVT - 10 timmar sedan

16 personer bortrövade – kidnappare kväver 1 miljon dollar per person

Kidnapparna begär lösesummor för de missionärer som försvann i Haiti i helgen, rapporterar The Wall Street Journal och CNN..

SVT - 11 timmar sedan

Misstänkte gärningsmannen i Kongsbergs vård ska granskas

Den norska säkerhetspolisen larmade sjukvården om den man som misstänks ha dödat fem personer i Kongsberg redan år 2018. Nu ska uppföljningen och den vård som mannen fick granskas, rapporterar norska VG..

SVT - 13 timmar sedan

Ecuador inför nödläge efter våldsspiral

En eskalering av narkotikarelaterat våld har fått Ecuadors president Guillermo Lasso att utlysa undantagstillstånd och kommendera ut polis och militär på gatorna. – Våra väpnade styrkor samt polis kommer omedelbart att med kraft göra sin närvaro känd på gatorna, sade presidenten i ett tv-sänt tal på måndagen..

SVT - 14 timmar sedan

Journalisten Misja lämnade Belarus: Man fick inte filma Lukasjenko bakifrån

Efter 14 år som redigerare på ett statligt belarusiskt tv-bolag lämnade Misja Maksimov sitt jobb och hemlandet Belarus. För Utrikesbyrån berättar han att stark självcensur blev en överlevnadsstrategi för redaktionerna. – Alla journalister vet att deras reportage inte kommer att sändas om de gör något fel, säger han..

SVT - 14 timmar sedan

Ylva Johansson: Lukasjenko använder migranter för att straffa EU

Belarus ledare Alexander Lukasjenko är hårt pressad av EU:s sanktioner efter presidentvalet 2020. Nu kör han migranter till EU:s gräns både för att straffa unionen och för att tjäna pengar, menar EU. – Han vill ha en diskussion om att lätta på sanktionerna, säger EU-kommissionären Ylva Johansson till Utrikesbyrån..

SVT - 14 timmar sedan

Så blev Alexander Lukasjenko Belarus brutale ledare

Oppositionella politiker försvinner och mördas i Alexander Lukasjenkos Belarus – hur blev mannen som ”hellre är diktator än bög” så brutal?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.