SR > Nyheter

Wednesday, 27 October, 12:56

SR - 29 dec 15 kl. 19:55

SOS vill minska svarstiderna med rikslinjeDet ska gå snabbare att nå SOS-alarm. Därför kopplas nu sedan en dryg vecka alla samtal via en nationell växel.Daniel Lundin är platschef för SOS Alarm i Luleå..
Läs mer på SR
Läs mer om:
SOS, Lundin, SOS Alarm, Luleå

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SOSvill , minska, svarstidernamed , rikslinje

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Hårdare filmcensur införs i Hongkong

Enligt en ny lag antagen idag blir det förbjudet att visa filmer och TV-serier med innehåll som ”strider mot Kinas nationella säkerhetslag”. Exakt vad som strider mot säkerhetslagen är medvetet oklart, men kan tolkas som allt som uppfattas som kritiskt mot Peking och/eller det kinesiska kommunistpartiet. Hongkongs filmindustri har på grund av den kreativa frihet som rått där blivit världskänd och av stor kulturell betydelse, i synnerhet för alla som talar kantonesiska runt om i världen..

SR - 1 timme sedan

Personalen använder farligt våld när barnen isoleras på ungdomshem

Personalen utsätter barn för omfattande och farligt våld när barnen blir isolerade på statliga ungdomshem, så kallad avskiljning De nedläggningar och fasthållningar personalen gör kan vara livsfarliga, enligt Barnrättsbyrån som gjort studien. Statens institutionsstyrelse har ännu inte svarat på kritiken..

SR - 1 timme sedan

Tv-kocken Tareq Taylor blir årets julvärd i SVT

Nu är det klart att det blir Tv-kocken Tareq Taylor som blir julvärd i Sveriges Television..

SR - 3 timmar sedan

Regeringen: Internationella adoptioner till Sverige ska utredas

Regeringen tillsätter en utredning för att se över internationella adoptioner från mitten av 1900-talet fram till idag. Bakgrunden är att stora missförhållanden har framkommit i granskningar i bland annat Dagens Nyheter och SVT. "I uppdraget ingår att utreda och klargöra alla aktörers roller, vetskap om eller delaktighet i eventuella oegentligheter", säger socialminister Lena Hallengren..

SR - 5 timmar sedan

Militärjuntan i Chile underlättade adoptioner till Sverige

Militärjuntan i Chile underlättade på 1970-talet adoptioner till Sverige som ett sätt att förbättra sina relationer med omvärlden. Det skriver Dagens nyheter som tagit del av chilensk forskning om bland annat misstänkt illegala och oetiska adoptioner. Pinochetdiktaturen underlättade tvångsadoptioner och dess ambassad i Stockholm hanterade frågor från svenska tingsrätter, säger historikern Karen Alfaro till DN..

SR - 6 timmar sedan

En kvarts miljard i korttidsstöd: Företagen gick ändå i konkurs

En kvarts miljard i statligt korttidsstöd under pandemin gick till företag som gick i konkurs, enligt en granskning som Ekot gjort i samarbete med Sveriges Radios lokala kanaler. 650 företag fick tillsammans 250 miljoner kronor men gick i konkurs, ett fåtal bara några månader efter att stödet kom. Det lär bli svårt att få tillbaka pengarna, säger konkursförvaltaren Rolf Lindahl, eftersom staten enligt lag i är en så kallad oprioriterad fordringsägare..

SR - 6 timmar sedan

Ekot på en minut

Barnfattigdomen i Sverige är högre än i våra grannländer, det visar en rapport från internationella Rädda Barnen. En kvarts miljard i statligt korttidsstöd under pandemin gick till företag som gick i konkurs. Statens institutionsstyrelse, SiS, får skarp kritik i ny rapport som granskat när barn och unga blir isolerade ungdomshem, så kallad avskiljning..

SR - 6 timmar sedan

Danska arbetsgivare raggar svensk personal på jobbmässa

I Danmark råder det brist på arbetskraft inom flera områden medan arbetslösheten i Malmö är hög. Idag hålls därför en jobbmässa i Malmö, där danska arbetsgivare söker svenska anställda. Men samtidigt är det ofta inom samma sektorer som det råder brist på personal på båda sidor sundet, något Malmös styrande politiker vill lösa med utbildningsinsatser.

SR - 6 timmar sedan

Nätjättar frågades ut om barns säkerhet

Representanter för Snapchat, Tiktok och YouTube frågades ut om ungas säkerhet på nätet av en kommitté i den amerikanska kongressen på tisdagen. Flera ledamöter tog upp appen Tiktoks kinesiska ägare, och farhågor om att företagets användarinformationen delas med den kinesiska staten, något som dementerades av Tiktoks representant på utfrågningen. Flera missnöjda politiker signalerade att man inte längre tror på frivilliga uppgörelser med techföretagen, i stället hotade man med skärpt lagstiftning..

SR - 6 timmar sedan

Rekordmånga polacker lämnar Storbritannien – flyttar hem

Rekordmånga polacker lämnar Storbritannien och flyttar tillbaka hem till Polen, visar ny statistik. Pandemin och brexit ska ha fått fart på återvändandet, men också bättre levnadsvillkor i Polen. Ewa Zegarlicka som har bott i Storbritannien i 17 år ska flytta tillbaka i december..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.