SVT > Utrikes

Monday, 18 October, 22:14

SVT - 29 dec 15 kl. 21:15

Brittiskt par dömda för terrorbrottEtt brittiskt par i 25-årsåldern står åtalade i brittisk domstol för att ha planerat en omfattande självmordsattack på tioårsdagen av terrorattackerna i London 2005. Mannen i paret drog till sig polisens uppmärksamhet genom att flitigt skryta om sina planer i sociala medier..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
London

Dela artikeln

186 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brittiskt, par, dömdaför , terrorbrott

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 timmar sedan

Ryssland stänger Nato-delegation

Ryssland stänger sin Nato-delegation Bryssel och ett Natokontor i Moskva. Beslutet är ett svar på att Nato förra veckan uteslöt åtta personer i den ryska delegationen, uppger Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov. Enligt Nato hade de i hemlighet arbetat som underrättelseofficerare..

SVT - 7 timmar sedan

Polisen: Alla dödades med stickvapen

Polisens kartläggning av den 37-årige mannens väg under mordkvällen i Kongsberg klarnar. Enligt polisen står det nu klart att samtliga dödades med ett stickvapen. – Vad utredningen hittills visar har pil och båge använts för att skada och stickvapen för att döda, säger polisinspektör Per Thomas Omholt..

SVT - 8 timmar sedan

Colin Powell död i covid-19

USA:s tidigare utrikesminister Colin Powell har dött efter att han vårdats för covid-19. Det rapporterar CNN..

SVT - 8 timmar sedan

Våldsamma protester mot covidpass i Italien

Våldsamma protester mot covidpassen har brutit ut i Trieste. Stadens hamn blockerades på måndagen av över 2 000 demonstranter och kravallerna sprider sig nu i staden. Polisen använder vattenkanoner och tårgas mot demonstranterna och läget beskrivs som mycket spänt..

SVT - 9 timmar sedan

Expert: Sverige har gjort eftergifter mot Israel

Utrikesminister Ann Lindes (S) Israelresa sker mot bakgrund av att Sverige på flera punkter har gått Israel till mötes för att förbättra relationerna, enligt experten Anders Persson. – Det har skett ett skifte i svensk Israelpolitik, säger han till TT..

SVT - 9 timmar sedan

Skyfallet fick huset att kollapsa – sögs ned i floden

Flera människor tittar hjälplöst på när ett hus i staden Kottayam sugs ner i en flod. Staden ligger i delstaten Kerala i södra Indien som efter kraftiga skyfall har drabbats av allavarliga jordskred och översvämningar.  .

SVT - 12 timmar sedan

Dödstalen stiger efter översvämningarna i Indien

Minst 24 personer har dött i de kraftiga översvämningarna i Indien, rapporterar BBC. Bland de omkomna är hittills fem barn. Många invånare saknas fortfarande och dödstalen befaras stiga ytterligare..

SVT - 19 timmar sedan

Borgmästare samlar oppositionella mot Orbán

Borgmästare Peter Marki-Zay blir den ungerska oppositionens samlade namn när den utmanar regerande premiärminister Viktor Orbán. Marki-Zay besegrade vänsterpolitikern Klára Dobrev i söndagens ungerska premiärval..

SVT - 20 timmar sedan

Butikshyllorna riskerar att gapa tomma i jul

Ända sen starten av pandemin har de kinesiska fabrikerna kämpat med sina leveranser till Europa. Det råder helt enkelt brist på containrar och tillgång till öppna hamnar. Konsekvensen kan bli hål i hyllorna i den svenska julhandeln..

SVT - Igår: 19:51

Beirutbor plågas av strider – plågsamma minnen väcks

Beirut skakades i veckan av gatustrider. Forna fiender ställdes mot varandra. Den här gången gäller konflikten utredningen av den enorma explosionen i Libanons huvudstad i fjol.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.