Cornucopia > Ekonomi

Monday, 18 October, 21:25

Cornucopia - 29 dec 15 kl. 15:47

Booli: Lägenhetspriserna faller i Göteborg sedan augustiEnligt Boolis data (cred läsaren Adam) på lägenhetsavslut och lockpriser ("accepterat pris") faller lägenhetspriserna i Göteborg sedan toppen i augusti. Än så länge har priserna fallit 6% och antalet affärer är också lägre än förra hösten, vilket kan bekräfta att Göteborg bostadsbubbla spruckit.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Göteborg, Boolis, Adam, Göteborgs, SEK, Muteborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Booli, Lägenhetspriserna, falleri , Göteborgsedan , augusti

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 4 timmar sedan

Väckelsemöte i Church of S:t Jobs - och när går Apple åter in i rackservermarknaden?

Ikväll klockan 19:00 svensk tid är det väckelsemöte i Church of S:t Jobs. Det stora som förväntas offentliggöras förväntas vara nya 14- och 16-tums högpresterande MacBook Pro, vilket också är vad bloggaren sitter och drömmer om. Med Apples nya energisnålare processorer kan man börja fundera på när och om Apple åter ger sig in i servermarknaden och återintroducerar rackbaserade XServer om några år - det finns enorma besparingar att göra på energiförbrukningen kontra t ex Intels energislukande processorer.

Cornucopia - 5 timmar sedan

Äntligen kommer katt-teve utan plastnät

Efter nattens som värst -2.83 grader på vägen och -1.7 grader på husets väderstation i skuggat norrläge var det dags att bege sig till lokala Systembolagsombudet för att fylla på årets katt-teve.

Cornucopia - 6 timmar sedan

När flyttar halvledarfabrikerna till EU och USA?

Aktualiserat av den accellererande bristen på elektronik och halvledare ("mikrochip och datorchip") så är frågan när man på allvar börjar flytta hem produktionen till EU och USA. Halvledare produceras automatiserat och är inte beroende av asiatisk arbetskraft till slavlöner, utan det är monteringen av slutprodukterna som fortfarande kräver personal - och för t ex europeisk och amerikansk bilindustri sker slutmonteringen på plats i Väst.Du vet att du har en sådan här låda Frågetecknen kring nyttan i att låta halvledarproduktionen domineras av Sydsostasien kan allt mer ifrågasättas.

Cornucopia - 12 timmar sedan

Bara 222 Volts spänning i elnätet - hur ser det ut hos dig?

Med effektåtgången nu på den kyliga morgonen så verkar spänningen i elnätet bli allt sämre. Här hemma på gården är spänningen nu 222 Volt, vilket också mätts upp av en följare på Twitter på annan plats. Hur ser det ut hos dig just nu mellan 08 och 09 på morgonen, givet att du har utrustning för att mäta detta.

Cornucopia - 13 timmar sedan

Gästinlägg: Uppföljning om torv och SVT

Nedanstående är ett gästinlägg signerat miljökonsulten Robert Wedmo och följer upp SVT:s Uppdrag Gransknings ... ehm ... reportage om torv.

Cornucopia - 13 timmar sedan

Börsveckan inleder negativt i Asien - extrema prisskillnader på elen i Sverige

Efter en genomgående positiv börsvecka - kanske den bästa på väldigt länge - så inleder börshandeln veckan negativt i de asiatiska tidszonerna. Elpriserna är återigen extrema i södra Sverige, med extrema prisskillnader mellan norra och södra Sverige, samt extrema prisskillnader mellan natt och dag.Veckochart OMXSPIFörra veckan innebar överlag starka uppgångar på börserna.

Cornucopia - Igår: 18:13

Rekordmånga döda i Covid-19 i Ryssland - och stigande - befolkningen har minskat med en miljon på ett år

Även antalet officiellt döda i Covid-19 per tidsenhet är nu på rekordnivåer för Ryssland, trots att datat från Kreml uppenbarligen är förfalskat. Befolkningen har minskat med en miljon människor (specifikt 997 000) de senaste tolv månaderna rapporter The Guardian, avsevärt mer än de officiella dödssiffrorna i Covid-19.Officiella dagliga dödsfall per en miljon invånare i Ryssland Data: Our World in Data Som man ser ovan är det officiella datat från Kreml periodvis förfalskat och uppträder i onaturliga trappsteg, tills lögnerna blir för svåra att dölja.

Cornucopia - Igår: 17:12

Julhandeln hotad pga varubrist - och inflationen står inför dörren när elektronik skenar i pris

Julhandeln kan vara hotad på grund av varubrist i spåren av de ansträngda logistikkedjorna efter coronakrisen och sedan stoppet i Suezkanalen, samt bristen på halvledare till industrin. Samtidigt sticker elektronik iväg i pris, medan detta oftast agerat som inflationsdämpare de senaste decennierna, vilket gör att inflationen kan ta fart på allvar på grund av julhandeln.Tomten kom just-not-in-time inte i år Upprinnelsen till att skriva en artikel är en kort kommentar från A.

Cornucopia - Igår: 14:39

Alla har blivit förkylda - inga med Covid

Alla jag känner verkar ha blivit förkylda nu i höst. Fast ingen har haft Covid-19. Saker och ting har kanske återvänt till det normala, samtidigt som avslappnad attityd till hygien återigen lett till smittspridning av vanliga förkylningar.

Cornucopia - I förrgår: 15:56

Äppelpaj utmärkt preppingmat på hösten

Äppelträd är utmärkt säsongsbaserad prepping om hösten, då det är enkelt att preppa för att kunna laga äppelpaj. En annan fördel med detta är att man lagar äppelpajen på hösten oavsett om det är kris och undergång, så ingen prepping för äppelpajerna är meningslös.Nom.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.