SvD > Kultur

Wednesday, 20 October, 21:49

SvD - 29 dec 15 kl. 15:00

June Carlsson har avliditDen före detta SVT-programledaren June Carlsson har avlidit. Hon avled på måndagen efter en tids sjukdom, bekräftar hennes familj för TT..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Carlsson, SVT, June Carlsson, TT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: June, Carlssonhar , avlidit

Fler nyheter från SvD

SvD - 30 minuter sedan

Så blev svenskarna sålda på att starta eget

Numera ingår det i den svenska läroplanen att eleverna ska tränas i entreprenörskap, och just i Sverige har organisationen Ung företagsamhet fått ett särskilt stort genomslag. Men hur kommer det sig att drömmen om ett eget startup-företag fått ett så starkt fäste just här?.

SvD - 1 timme sedan

”Kultureliten framställer oss jägare som onda”

KULTURDEBATT | Det känns olustigt när storstadsbor och kulturelit bekymrat funderar över hur viltvård bedrivs och insinuerar att de som jagar saknar empati för djurens liv. Det skriver Magdalena Hermelin i ett svar till Elsa Westerstad. .

SvD - 6 timmar sedan

Överglänser du snittet i ordförståelse?

Hej! Igår tisdag presenterades nomineringarna till det prestigefyllda Augustpriset. Jag tycker precis som Henrik Sahl Johansson att Maxim Grigorievs ”Europa” är en stark kandidat till det skönlitterära priset.

SvD - 7 timmar sedan

Det otäcka börjar när förtrycket lättar

Hennes familj var fördömd i diktaturens Albanien. Men trots förtrycket hade Lea Ypi en lycklig barndom. I boken ”Free” blir hennes familjehistoria utgångspunkten för en diskussion om begreppet frihet..

SvD - Igår: 18:00

Knäböj, dolda gudar och en tyrann

Konsten att kunna förena kunskap med förmågan att gestalta den är ett ideal som skymtar i årets nominerade fackböcker. Lika viktigt är att de ger nya perspektiv..

SvD - Igår: 18:00

Mardrömslik – och alldeles underbar läsning

Barn- och ungdomslitteraturen är som bäst när den har örat mot marken. SvD:s Erika Hallhagen har två tydliga favoriter bland årets Augustprisnominerade böcker..

SvD - Igår: 18:00

Två utropstecken – men en klar favorit

En serieroman och en 91-årig poet sticker ut – men några stora överraskningar finns inte bland årets nomineringar till det skönlitterära Augustpriset. Och vilka böcker juryn inte valt att nominera är nästan lika intressant..

SvD - Igår: 17:42

Årets Augustnomineringar presenteras

Nu presenteras nomineringarna till årets Augustpris. Följ sändningen nedan..

SvD - Igår: 15:00

Palme trodde på myten om sig själv

Till de svåraste elementen i en historikers arbete, men också ett av de mest förrädiska, eftersom man sällan är medveten om riskerna, hör undvikandet av förrädiska myter – uppgifter och påståenden som vi möter så ofta i böcker, artiklar och andra medier att de omärkligt transformeras från påhitt och skrönor till sanning. Detta är vanligt förekommande inte bara för den äldre historiens vidkommande utan också för nutida händelser.Låt mig ta ett exempel från det egna författarskapet.

SvD - Igår: 09:36

Kabarékänsla i berättarteater med kosläpp

Teater Pero turnerar med berättarteater av bästa märke. Skådespelarna bjuder på sagopyttipanna och underhållande kabaré om ”Mamma Mu”..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.