DI > Ekonomi

Friday, 19 August, 13:30

DI - 01 jul 22 kl. 20:19

Halvledartillverkare faller brett på USA-börsenVid 20-tiden handlas de ledande indexen på Wall Street i olika riktningar.  Flere halvledarbolag sjunker under fredagen. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Wall Street

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Halvledartillverkare, faller, brett, USA-börsen

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

SBB i botten av OMXS30 – här är dagens vinnare och förlorare

Stockholmsbörsen ser ut att avsluta veckan med dystra miner. Vid 13-tiden faller OMXSPI 0,9 procent. Fastighetsbolaget SBB är den största förloraren inom OMXS30.

DI - 15 minuter sedan

Jätteras för elpriset – faller 84 procent till lördagen

Elspotpriset i södra Sverige faller kraftigt och når i morgon, lördag, 58,4 öre per kilowattimme. Det är en nedgång med hela 85 procent från fredagen och elpriset är därmed nere på den lägsta nivån efter den senaste tidens elchock startade..

DI - 15 minuter sedan

Elpriset rasar inför helgen

Äntligen helg, då rasar elpriset, så brukar det se ut när förbrukningen går ner. På lördag kostar en kilowattimme på elbörsen Nordpool 58 öre i Sydsverige (elområde 4). Det kan jämföras med de senaste dagarnas alla tiders rekord på 5:69 kronor som mest i onsdags..

DI - 45 minuter sedan

Elkrisen: Oljekraftverket nyanställer – ökar produktionen kraftigt

Elkrisen med rekordhöga elpriser i södra Sverige har gjort att elproduktionen i Karlshamnsverket ökar kraftigt. Nu planeras nyanställningar för att det gamla oljeeldade reservkraftverket ska kunna öka fortsätta öka produktionen och bidra till att möta det allt sämre läget för elförsörjningen i södra Sverige. Det uppger vd:n Henrik Svensson i en intervju..

DI - 45 minuter sedan

Ingen får gå från M efter bidragsskandal

Olämpligt – men inte lika illa som de andra partiernas agerande. Så kommenterar Moderaternas partiledare Ulf Kristersson uppgifterna om att M var ett av fem partier som var beredda att kringgå lagen om partifinansiering..

DI - 1 timme sedan

Lägre resultat än väntat för Volvos konkurrent Deere – trots högre omsättning

Amerikanska Deere, som bland annat konkurrerar med Volvo Anläggningsmaskiner (VCE) och har miljardverksamhet i Sverige, redovisar ett resultat per aktie på 6,16 dollar för det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret..

DI - 1 timme sedan

Södra höjer priser för massa- och bränsleved

Södra höjer priserna för massaved och bränsleved, mot bakgrund av marknadens fortsatt höga efterfrågan på kort och längre sikt. .

DI - 1 timme sedan

Fredrik Crafood miljontankar Eniro-aktier

Fredrik Crafoord har den 19 augusti köpt 2,96 miljoner A-preferensaktier i sökbolaget Eniro, där han är styrelseledamot. .

DI - 1 timme sedan

Regeringen utreder utländskt ägande i skolor

Regeringen vill utreda utländskt ägande i svenska skolor. ”Det minsta man kan begära är att veta vilka som driver våra skolor”, säger statsminister Magdalena Andersson (S)..

DI - 1 timme sedan

Positiva sommarmönstret fortsätter: OMXS30 stiger för andra veckan i rad

Stockholmsbörsens OMXS30-index backar på fredagen med runt 0,2 procent – men veckan som helhet är positiv enligt ett veckovis mönster som hållit i sig sedan en botten kring midsommar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.