Nyteknik > Teknik

Tuesday, 19 October, 16:22

Nyteknik - 29 dec 15 kl. 09:29

Sveriges växthus mer klimatsmartaAtt hålla igång ett växthus året runt i Sverige kräver energi i form av ljus och värme. Men enligt Jordbruksverket har energiförbrukningen på svenska växthusodlingar mer än halverats sedan början av 2000-talet, rapporterar P4 Kristianstad..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Sverige, Jordbruksverket, P4 Kristianstad

Dela artikeln

32 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sveriges växthus, mer, klimatsmarta

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 2 timmar sedan

Med här chipet vill Alibaba utmana AWS

Den kinesiska teknikjätten har visat upp en processor för molnservrar. Rustad med ny hårdvara verkar Alibaba redo att ta sig an AWS och Microsoft..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Pressas på pengar av hackare – få vågar anmäla

Långt ifrån alla som blir hackade anmäler det. Under fem procent av alla drabbade företag anmäler till polis – enligt statistik från it-säkerhetsbolagen. "Det här är ett gigantiskt problem", säger Jan Olsson på Nationellt It-Brottscentrum..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Deras plastsamlare har fångat sin första skörd – och den var ”massiv”

Efter floppen där deras rigg gick itu har The Ocean Cleanup nu landat sin första stora fångst av plast. Det finns ett antal lösningar för att städa haven – samtidigt hamnar 17 600 ton plast i Medelhavet varje år..

Nyteknik - Igår: 15:15

NIBE bygger för Markaryds framtid

I en renoverad och ombyggd gammal möbelfabrik i Markaryd har värmepumpstillverkaren NIBE och kommunen byggt Vetenskapshuset – regionens nya nav för kunskap och samverkan. En plats som ska stärka ortens attraktionskraft och inspirera såväl näringslivet som studenter och skolelever..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Här är systemet som minskar bränsleförbrukningen och ger föraren bättre sikt

Det har hänt mycket i fordonsindustrin under de senaste åren. En som har varit med och sett hur digitaliseringen har påverkat branschen är Kent Pålsson, produktchef och ingenjör på Stoneridge Electronics..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Så ställer svenska företag om till Industri 4.0

Tillverkningsindustrin är grunden för Sveriges välstånd. Fem tekniktrender har potential att stärka Sveriges företag i övergången till Industri 4.0..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Försvarsmakten slipper miljonsmäll för giftvatten: ”Ett bakslag”

Försvarsmakten anses inte ha varit huvudkällan till giftiga PFAS-kemikalier i Uppsalas dricksvatten. Nu slipper försvaret att betala det skadestånd på 252 miljoner man krävts på. ”Domen är ett bakslag”, säger Sigrid De Geyter, vd på det kommunala vattenbolaget, som sannolikt kommer att överklaga..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Ericsson dras med problem i Kina – men slår förväntningarna

Telekomtillverkaren Ericsson klår förväntningarna med sin rapport för tredje kvartalet, trots avsevärt lägre volymer i Kina och störningar i leveranskedjan. ”Det här kvartalet har en viss motvind”, säger vd Börje Ekholm i en intervju med TT..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Ransomware-attackerna når nya rekordnivåer

Intäkterna från så kallade ransomware-attacker når nya rekordnivåer under 2021, enligt en rapport från amerikanska finanspolisen Fincen..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Dansk vindkraft lockar USA – ska leverera 2,1 gigawatt

Danska vindkraftstillverkaren Vestas är nära en rekordorder i USA. Det handlar om 138 vindkraftverk till två vindkraftparker på den amerikanska östkusten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.