SR > Nyheter

Wednesday, 20 October, 22:05

SR - 28 dec 15 kl. 19:50

Saudiarabien höjer bensinpriset med 50 procentSaudiarabien höjer bensinpriset med 50 procent från och med imorgon tisdag skriver nyhetsbyrån AFP..
Läs mer på SR
Läs mer om:
AFP

Dela artikeln

17 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Saudiarabien, höjer, bensinprisetmed 50 procent

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

EU-nämnden vill klassa kärnkraft som grön – Löfven vägrar

När statsminister Stefan Löfvén åker på sitt sista EU-toppmöte i Bryssel i morgon vill en majoritet i EU-nämnden - bestående av M,KD, SD och L - att han ska argumentera för att kärnkraft ska klassas som en hållbar investering. Statsministern säger att frågan inte finns med på dagordningen och tänker därför, trots majoritetens krav, inte ta upp frågan. De fyra partierna har tillräckligt många ledamöter för att bilda en majoritet i nämnden, trots att de inte har det i riksdagen.

SR - 1 timme sedan

Dyr biogas hänger ihop med skenande pris på naturgas

Drivmedlet biogas är nu dyrare än bensin på många håll i Västsverige och Småland, som en följd av att priset på fossil naturgas gått upp. Per Östborn på organisationen Gröna Bilister hoppas att lärdomen blir att biogasbranschen nu blir 100 procent förnybar. Enligt Per Östborn är det bara företaget Fordonsgas Sverige som höjt priset.

SR - 2 timmar sedan

50-åringen i Lycksele ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning

Den 50-åriga man i Lycksele som misstänks för tre fall av försök till mord, har nu häktats. Tingsrätten beslutade dessutom att en rättspsykiatrisk undersökning ska göras. Något som välkomnas av åklagaren Andreas Nyberg då han menar att det bland annat kan få konsekvenser för en eventuell påföljd..

SR - 2 timmar sedan

Pandemikritik mot Bolsonaro mildrades – i sista stund

I sista sekunden tog utredningskommittén bort de två tyngsta anklagelserna mot presidenten för hanteringen av pandemin. Det handlar om anklagelsen om många människors död samt om folkmord mot ursprungsbefolkningar Andra anklagelser mot presidenten kvarstår dock, bland annat ska han ha fördröjt inköp av vaccin, vilket lett till 95.000 dödsfall..

SR - 3 timmar sedan

Politisk kritik mot Skatteverkets gps-miss: "Upprörande"

Nu kommer politiska reaktioner på P1-programmet Kalibers granskning av Skatteverkets posttjänst till kvinnor med skyddade personuppgifter. "Alltså de måste ju lösa det här problemet" säger Johan Hedin (C) rättspolitisk talesperson. Under måndagen skrev Skatteverket på sin hemsida att de ser över rutiner och vänder varje sten för att stärka säkerheten, men avböjer att bemöta kritiken..

SR - 4 timmar sedan

Löfven: EU måste agera kraftfullt mot Polen

Sveriges statsminister Stefan Löfven kräver att EU agerar kraftfullt mot Polen, men utan att bränna alla broar. ”Det är viktigt att Polen stannar kvar i EU”, säger han. Löfven motsätter sig krav på att EU-pengar ska gå till att stötta hushåll som drabbats av höjda energipriser, en fråga som ska diskuteras på EU:s toppmöte imorgon.

SR - 4 timmar sedan

EU-parlamentet drar Kommissionen inför domstol

EU-parlamentet tar EU-kommissionen till domstol för att inte ha använt den nya möjligheten att dra in stöd till medlemsländer som bryter mot rättsstatens principer, till exempel Polen och Ungern. Den nya rättstatsmekanismen som EU har skapat, som gör att man kan hålla inne med EU-stöd, prövas just nu av EU-domstolen. I väntan på dom har Kommissionen inte använt den möjligheten.

SR - 4 timmar sedan

Ökade fossilproduktionen – ”Helt absurt”

Enligt en rapport från FN och Stockholm Environment Institute planeras för en dubbelt så stor produktion av fossila bränslen än vad som är möjligt om man ska kunna begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader. På FN:s klimatkonferens i Glasgow i november hoppas Jytte Gutland (S) få gehör för de tankar som finns i Europarlamentet, där hon är gruppledare i miljöutskottet, om att sätta stopp för subventioner och utbyggnad av fossil produktion. ”Jag tycker det är en ny ton inför det här klimattoppmötet på alla sätt och jag tror att EU kan ta en ledarroll när det gäller att få stopp på de fossila investeringarna”, säger Jytte Guteland till Ekot..

SR - 4 timmar sedan

IS-kvinna på väg till Sverige: ”Jag vill hem till mamma”

Tre svenska kvinnor och åtta barn har idag utvisats från kurdkontrollerade nordöstra Syrien. Kvinnorna och barnen är på väg hem till Sverige där de kommer att mötas på flygplatsen av polis, socialtjänst och läkare. De tre kvinnor som utvisats idag utgör en säkerhetsrisk enligt det kurdiska självstyret.

SR - 5 timmar sedan

Välfärdsbedrägeri stort inom den organiserade brottsligheten

Kriminella som utnyttjar välfärdssystemet är ett av de största hoten från den organiserade brottsligheten. Det är en av slutsatserna i den gemensamma lägesbild som flera myndigheter presenterade idag. Utnyttjandet kan ses i form av skatteflykt, falska arbetsgivarintyg, falska bokföringsadresser eller inom assistansområdet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.