SVT > Utrikes

Saturday, 16 October, 22:30

SVT - 28 dec 15 kl. 19:31

Bilderna som berörde oss under åretFlyktingkris, krig, omvälvande politiska händelser och terrorism. 2015 var på många sätt ett mörkt år. Men visst finns det också ljuspunkter. Här är bilder som berört oss under året..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bildernasom , berördeoss under , året

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

”Anti-Greta”: Att hungerstrejka är att utpressa politiker

Naomi Seibt har kallats för anti-Greta för sitt nekande av klimatförändringarna och människans roll i dem. Till Utrikesbyrån säger hon att hungerstrejkande klimataktivister utpressar politiker och ungdomarna används som spelbrickor av makthavare. – De gör något som får dem att känna sig trendiga och som att de gör något fantastiskt, säger Naomi Seibt..

SVT - 4 timmar sedan

USA bjöd inte in Ryssland som observatör till stor militärövning i Europa

Tidigare i år genomförde USA:s armé och militäralliansen Nato övningen Defender Europe med 28 000 militärer i bland annat Baltikum. Men Ryssland bjöds inte in som observatör av USA och Nato, uppger de till SVT..

SVT - 6 timmar sedan

Polisen om pilbågsdådets offer: Slumpmässigt utvalda

Allt tyder på att de fem personer som dödades i norska Kongsberg i onsdags var slumpmässigt utvalda, enligt polisen. Alla offer är nu identifierade och deras namn har offentliggjorts. – De är i sorg och har det tungt och svårt, säger advokaten Astrid Røkeberg som företräder offrens familjer till NTB..

SVT - 9 timmar sedan

Pilbågsdådet används i amerikansk vapendebatt

Pilbågsdådet Kongsberg är nu ett slagträ i den amerikanska vapenlagsdebatten. Händelsen används av båda sidor, de som vill se fler vapen och de som vill ha striktare lagar, som ett bevis på att deras åsikter är rätt. .

SVT - 11 timmar sedan

En död efter kraftiga översvämningar i Grekland

Kraftiga skyfall har orsakat stora översvämningar på flera platser i Grekland de senaste dagarna. En person har dött i vattenmassorna och i Aten har skolor och kollektivtrafik stängts..

SVT - 13 timmar sedan

Norges justitieminister efter poliskritiken: Måste utredas grundligt

Norsk polis har fått kritik för att ha agerat för långsamt under det dödliga dådet i Kongsberg. Men justitieminister Emilie Enger Mehl vill ännu inte kommentera kritiken. – Nu är det viktigt att polisen får göra en översyn och utreda saken grundligt, säger Emilie Enger Mehl till Ekot..

SVT - 16 timmar sedan

Elva barn omkom när flod skulle rensas

Elva barn omkom och ytterligare tio fick räddas när elever vid en skola skulle hjälpa till att rensa upp vid en flod på Java i Indonesien..

SVT - 17 timmar sedan

Alla danskar erbjuds tredje vaccindos

Den danska regeringen erbjuder alla invånare en tredje vaccindos mot coid-19. Möjligheten öppnas drygt ett halvår efter den andra dosen, säger hälsoministern Magnus Heunicke (S)..

SVT - 20 timmar sedan

Politikermordet i England: Terrormotiv misstänks

Knivmordet på den brittiske parlamentarikern David Amess utreds som ett terrorbrott. Det meddelar polisen i Londonområdet..

SVT - Igår: 20:52

Robert Durst döms till livstid för mord

”Jag dödade alla så klart” – det är orden som blev Robert Dursts stora fall. I torsdags dömdes den 78-åriga multimiljonären för mordet på sin bästa vän..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.