SR > Nyheter

Tuesday, 19 October, 10:11

SR - 28 dec 15 kl. 18:33

Hur undsätter man en båt i sjönöd?Under hösten har svenska besättningar räddat livet på över tvåtusentrehundra människor som riskerat livet i bräckliga farkoster för att korsa Medelhavet och ta sig till Europa.Vi har talat med Johan Stenqvist som varit befälhavare på Kustbevakningens KVB 477 som under hösten ingått i EU:s gränsövervakningsarbete Operation Poseidon.Lyssna klockan 06.39 på tisdag..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Medelhavet, Europa, Johan Stenqvist, Kustbevakningens KVB, EU, Operation Poseidon

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hur undsätterman en , båti , sjönöd

Fler nyheter från SR

SR - 3 minuter sedan

Hon var sekreterare i koncentrationsläger – idag inleds rättegången

I Tyskland inleds i dag rättegången mot en 96-årig kvinna som arbetade som sekreterare i koncentrationslägret Stutthof i dagens Polen under andra världskriget. Rättegången skulle hållits i början av september, men kvinnan avvek då och greps igen några timmar senare. Kvinnan anklagas för medhjälp till mord på över 10 000 människor..

SR - 30 minuter sedan

Frigivning av fångarna i Myanmar – ett spel för galleriet.

Igår började militärjuntan i Myanmar frige politiska fångar. Men redan inatt greps flera av de frigivna igen. Frigivningen beskrivs nu av människorättsorganisationer som ett försök av juntan att förbättra sitt rykte, snarare än humanitära skäl, vilket juntan själva uppger.

SR - 1 timme sedan

Forskare: Felaktig bild av klimatförändringarna skapar handlingsförlamning

Att sprida bilden att det är för sent att rädda klimatet skapar ångest och handlingsförlamning och saknar också vetenskapligt stöd skriver åtta forskare, däribland två huvudförfattarna till den senaste rapporten från FN:s klimatpanel IPCC på Dagens Nyheters debattsida. Föreställningen att klimatet inte kan räddas och att temperaturhöjningarna inte kan hejdas om jordens medeltemperatur ökar mer än två grader saknar enligt artikelförfattarna stöd i forskningen. – Det är aldrig försent att börja rädda klimatet, vi bestämmer själva hur mycket koldioxid vi släpper ut, säger Michael Tjernström, professor i meteorologi vid Stockholms universitet, och en av forskarna som skrivit under artikeln..

SR - 2 timmar sedan

Ericsson klår förväntningar trots Kinaproblem

Telekomtillverkaren Ericsson klår förväntningarna med sin rapport för tredje kvartalet, trots avsevärt lägre volymer i Kina och störningar i leveranskedjan. Vinsten blev 8,2 miljarder kronor, en halv miljard lägre än motsvarande kvartal förra året men klart högre än analytikernas förväntningar. Omsättningen minskade med omkring en miljard till lite drygt 56 miljarder kronor..

SR - 2 timmar sedan

Lettland stänger ner igen

Lettland stänger ner stora delar av samhället, det beslutade regeringen för en stund sedan. Smittoläget har kraftigt försämrats under de senaste veckorna och mer än halva befolkningen är fortfarande inte fullt vaccinerad. Från och med torsdag kommer det bland annat vara förbjudet att lämna sin bostad på natten, butiker och restauranger kommer hålla stängt och barn i mellan- och högstadiet kommer att så småningom övergå till distansundervisningen.

SR - 3 timmar sedan

Vill hålla dokument hemliga - stämmer Kapitoliumutredning

I USA stämmer nu den förre presidenten Donald Trump ansvariga för en kongressutredning om attacken på Kapitolium den 6 januari 2021. Trump vill med stämningen stoppa information från att lämnas ut, om vad han gjorde inför och under attacken. Trumps advokater hänvisar till att han som tidigare president har en särskild rättighet att inte offentliggöra viss konfidentiell information och säger att "Begäran bara går ut på att trakassera Trump, den är olaglig, ogrundad och onödigt bred".

SR - 3 timmar sedan

Ekot på en minut

Många rektorer vittnar om att allt yngre skolever utsätts för digitala kränkningar. I Sveriges Radios enkät ges exempel på händelser där barn på lågstadiet via mobiltelefon utsatts för alltifrån hånfulla kommenterar till hot om att bli slagen eller dödad, eller att det sprids lättklädda bilder på någon i klassen. Moderaternas partistyrelse vill bland annat att den som beställer hämtmat från krogen också ska kunna köpa med sig öl eller vin hem.

SR - 4 timmar sedan

Ekot på plats i Kabul: ”Oro för ökad fattigdom”

Det har gått två månader sedan Kabul föll och talibanerna tog tillbaka i makten i Afghanistan. Många afghaner är oroade över ökad fattigdom. Ekots Naila Saleem är på plats i Afghanistans huvudstad Kabul..

SR - 4 timmar sedan

Irak: Terrormisstänkt gripen efter fem år

Irak hävdar att landet gripit en misstänkt terrorist som antas ligga bakom ett av de värsta terrordåden i världen på senare år. I juli 2016 exploderade en lastbil fylld med sprängämnen i ett affärsområde i Bagdad och över 320 människor dödades. Terrorrörelsen IS tog senare på sig ansvaret för attacken.

SR - 4 timmar sedan

Ann Linde: Palestinsk korruption problem för Sverige

Gårdagens islossning mellan Sverige och Israel har inte påverkat Sveriges relation till palestinierna negativt, säger utrikesminister Ann Linde till vår korrespondent. Palestinierna har interna problem med splittring mellan Hamas och Fatah. Dessutom anser många att den palestinska myndigheten är korrupt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.