SVT > Utrikes

Sunday, 24 October, 11:59

SVT - 28 dec 15 kl. 17:45

Små ljuspunkter bland alla konflikterDet gångna året skördades många dödsoffer i väpnade konflikter. Men lyckligtvis finns även vissa ljuspunkter..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Små, ljuspunkterbland alla , konflikter

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Colombias största knarkkung gripen i jätteräd

I en operation i djungeln med 500 elitsoldater och 22 helikoptrar har Colombia gripit landets mest eftersökta knarkkung Dairo Antonio Úsuga, även känd som ”Otoniel”. Han leder Colombias mäktigaste drogkartell Gulfklanen och har jagats i många år..

SVT - 4 timmar sedan

Uppgifter: Flera felskjutningar innan dödsolyckan vid Rust

Vid tre tillfällen kort innan den dödliga olyckan på inspelningen av västernfilmen Rust skedde det incidenter med en rekvisitapistol. Samma dag som skådespelaren Alec Baldwins skott dödade den kvinnliga filmfotografen lämnade kameramän och tekniker inspelningen i protest mot arbetsförhållandena, uppger en källa för LA Times..

SVT - 7 timmar sedan

Se den ryska staden där kommunisterna vann valet

Från blomstrande industri till arbetslöshet. I den ryska staden Rubtsovsk växer missnöjet och en majoritet av stadens invånare på det kommunistiska partiet..

SVT - 16 timmar sedan

Belarus tidigare kulturminister: “Lukasjenko är Putins nyttiga idiot”

Pavel Latusjko var tidigare kulturminister i Alexander Lukasjenkos regering. Efter förra årets val hoppade han av regeringen i protest mot det polisvåld som regeringen utsatt demonstranter för. I dag befinner han sig i exil i Polen och varnar för att Lukasjenko nu närmar sig Putin..

SVT - 16 timmar sedan

Efter dödliga filmskottet: ”Förbjud vapen”

Efter dödsfallet på inspelningen av westernfilmen ”Rust”, då en filmfotograf blev skjuten, hörs nu röster från den amerikanska filmbranschen som vill förbjuda riktiga vapen på inspelningar, rapporterar Independent..

SVT - 19 timmar sedan

Svensk ambassadör tvingas ur Turkiet

Sveriges ambassadör i Turkiet är en av tio som förklaras icke önskvärd i landet, uppger AFP..

SVT - 20 timmar sedan

Ny evakuering från Afghanistan

Det har under lördagen genomförts en evakuering av svenskkopplade personer från Afghanistan, uppger utrikesdepartementet för TT..

SVT - Igår: 09:38

Rekvisitaexperten: Inte heller blanka skott är helt säkra

Oron kring hur vapen används i filminspelningar sprider sig i Hollywood efter att skådespelaren Alec Baldwin avfyrat ett vapen och orsakat en kvinnlig filmfotografs död under en inspelning. Nu varnar experter för användningen av äkta vapen och blanka skott..

SVT - Igår: 07:27

Ny visselblåsare slår larm om Facebook

Ännu en före detta anställd på Facebook anklagar sociala medie-jätten för att prioritera ekonomisk vinning framför att stoppa problematiskt innehåll. Visselblåsaren uppger att bolaget rutinmässigt låtit bli att bekämpa desinformation av rädsla för minskade vinster eller för att inte reta upp den dåvarande presidenten Donald Trump..

SVT - Igår: 06:53

Facket: Skarp patron i Baldwins pistol

Pistolen som Alec Baldwin sköt med när han orsakade en kvinnlig filmfotografs död under en inspelning var laddat med en skarp patron. Det säger fackförbundet IATSE Local 44 i ett brev. Flera personer, bland dem Alec Baldwin, har förhörts av polisen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.