SVT > Utrikes

Saturday, 16 October, 16:25

SVT - 28 dec 15 kl. 16:47

Skärpt avrådan från resor till TchadUtrikesdepartementet (UD) skärper sin avrådan från resor till Tchad. Den tidigare avrådan från alla icke nödvändiga resor till landet i stort ligger kvar, men nu avråds också från alla resor över huvudtaget – inte bara icke nödvändiga resor – till den västra Lac-regionen vid Tchadsjön samt gränsområdena upp till ett avstånd av tio mil från gränserna..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Tchad, Lac, Tchadsjön

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skärpt, avrådanfrån , resortill , Tchad

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Polisen om pilbågsdådets offer: Slumpmässigt utvalda

Allt tyder på att de fem personer som dödades i norska Kongsberg i onsdags var slumpmässigt utvalda, enligt polisen. Alla offer är nu identifierade och deras namn har offentliggjorts. – De är i sorg och har det tungt och svårt, säger advokaten Astrid Røkeberg som företräder offrens familjer till NTB..

SVT - 3 timmar sedan

Pilbågsdådet används i amerikansk vapendebatt

Pilbågsdådet Kongsberg är nu ett slagträ i den amerikanska vapenlagsdebatten. Händelsen används av båda sidor, de som vill se fler vapen och de som vill ha striktare lagar, som ett bevis på att deras åsikter är rätt. .

SVT - 5 timmar sedan

En död efter kraftiga översvämningar i Grekland

Kraftiga skyfall har orsakat stora översvämningar på flera platser i Grekland de senaste dagarna. En person har dött i vattenmassorna och i Aten har skolor och kollektivtrafik stängts..

SVT - 7 timmar sedan

Norges justitieminister efter poliskritiken: Måste utredas grundligt

Norsk polis har fått kritik för att ha agerat för långsamt under det dödliga dådet i Kongsberg. Men justitieminister Emilie Enger Mehl vill ännu inte kommentera kritiken. – Nu är det viktigt att polisen får göra en översyn och utreda saken grundligt, säger Emilie Enger Mehl till Ekot..

SVT - 9 timmar sedan

Elva barn omkom när flod skulle rensas

Elva barn omkom och ytterligare tio fick räddas när elever vid en skola skulle hjälpa till att rensa upp vid en flod på Java i Indonesien..

SVT - 11 timmar sedan

Alla danskar erbjuds tredje vaccindos

Den danska regeringen erbjuder alla invånare en tredje vaccindos mot coid-19. Möjligheten öppnas drygt ett halvår efter den andra dosen, säger hälsoministern Magnus Heunicke (S)..

SVT - 14 timmar sedan

Politikermordet i England: Terrormotiv misstänks

Knivmordet på den brittiske parlamentarikern David Amess utreds som ett terrorbrott. Det meddelar polisen i Londonområdet..

SVT - 19 timmar sedan

Robert Durst döms till livstid för mord

”Jag dödade alla så klart” – det är orden som blev Robert Dursts stora fall. I torsdags dömdes den 78-åriga multimiljonären för mordet på sin bästa vän..

SVT - 20 timmar sedan

Så rörde sig 37-åringen genom Kongsberg

Det skulle ta 34 minuter från att det första larmet kom tills att den misstänkte 37-åringen i Kongsberg kunde gripas av polis. Under tiden hann fem personer dödas och tre skadas. Här är gärningsmannens väg genom staden..

SVT - 20 timmar sedan

Kongsbergsbo kritisk: ”Polisen här är för velig”

Svein Westad förlorade sin vän under pilbågsattacken i Norska Kongsberg och är kritiskt till hur polisen agerat. – Hade det varit var som helst annars hade de inte velat med att skjuta, men det gör de här..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.