PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 19 August, 13:28

PrivataAffärer - 01 jul 22 kl. 06:00

SEB: Nu står bolagsrapporterna i fokusDå visar det sig hur vårens alla orosmoment påverkat de svenska börsbolagen. Det är inte osannolikt att vi i rapporterna får se tecken på en svagare konsumentmarknad under andra kvartalet, med påverkan från stigande kostnader för basvaror som mat, energi och transporter, skriver SEB och konstaterar att nedgången hittills i år för storbolagsindexet OMXS30, är cirka 20 procent. Men det finns en positiv vågskål också. I den ligger, menar Cederberg och Kohonen, ”en viss normalisering efter pandemin, fortsatt god lönsamhet och för nästan alla bolag som rapporterar i svenska kronor, samt har en stor kostnadsbas i Sverige, en större positiv påverkan från valutaförändringar jämfört med första kvartalet.” SEB tror också att skogsbolagen troligen fortsätter överras
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SEB, OMXS30, Cederberg, Kohonen, Sverige, OMXS, Handelsbanken, Copco, AB, Abloy, Getinge, Laval, SKF, ABB, Sinch, Match, SCA, Autoliv

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SEBNu , står, bolagsrapporternai , fokus

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Trading Direkt: Teknisk analys av tittarönskemål

Teknisk Analys: S&P500, OMXS30, DAX, US10Y, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Bitcoin, Koppar, Guld, Silver, Olja, New Wave, Embracer, Calliditas, Humble, Arcane Crypto, Arctic Paper, Millicom, Kinnevik, Nischer Properties, KlaraBo, Net Insight, Swedish Stirling, Gränges, Ecoclime..

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Danske: Kronan blir rekordsvag mot dollarn

”Får vi rätt i vår prognos kommer kronan att bli rekordsvag mot dollarn. Först har vi den globala konjunkturen som viker ned, vilket brukar drabba kronan ganska ordentligt. Sedan kommer Federal Reserve att landa på en väsentligt högre styrränta än Riksbanken och den svenska bostadsmarknaden har börjat krackelera.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Aktiechefen spår nya börsnedgångar

Den branta nedgången under första halvåret 2022 följdes i sommar upp av ett kursrally på börserna. Men uppstudsen är tillfällig och börserna har ännu inte slagit i botten, bedömer Karl Hedberg, aktiechef på Carnegie Private Banking.  Han tror att en nedåtrekyl ligger i korten.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Förvaltaren tror på storartad comeback för räntefonder: ”Aktieliknande nivåer”

De historiskt låga – och på vissa håll i världen negativa – räntorna under senaste decenniet gjorde jobbet för fondförvaltare som jagar avkastning på räntemarknaden betydligt svårare. Men nu går investerarkollektivet mot ljusare tider efter en total scenförändring under första halvåret 2022, enligt Maria Ljungqvist som förvaltar fondbolaget Aktie-Ansvars två räntefonder. Den höga inflationen runt om i världen, påeldad av utbudsbegränsningar och kriget i Ukraina, har tvingat centralbankerna att tänka om och höja sina styrräntor i rask takt.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Hernhag: En svensk utdelningstrippel för långsiktiga

Johanna: Hej Min strategi är utdelande och långsiktig på minst 10 år, vilka svenska aktier skulle du rekommendera då?
Marcus: Hej! En svensk trippel med utdelning och på lång sikt blir investmentbolaget Investor B, gruvbolaget Lundin Mining och IT-konsultmäklaren Ework.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Björn Borg rapportrasar

Björn Borg redovisar ett rörelseresultat 5,2 miljoner kronor för det andra kvartalet 2022 (19,3). Nettoomsättningen uppgick till 162 miljoner kronor (163). Bruttomarginalen uppgick till 54,5 procent (56,3).

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Dieselpriset närmar sig 25 kr

Efter morgonens höjning med 40 öre kostar nu en liter diesel 24,91 kr. Därmed har literpriset höjts med sammanlagt 2,05 kr de senaste dagarna.  Bensinpriset höjdes med 30 öre till 19,88 kr per liter, enligt siffror från Circle K.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Brist på ved efter elprisrallyt

En bristsituation på torr ved är nära förestående efter att efterfrågan ökat kraftigt i takt med att elpriserna rusat. En vedleverantör i Stockholmsområdet säger till Sveriges Radio att vedpriserna fördubblats bara under det senaste året. Leverantören räknar nu med att veden blir ännu dyrare framöver eftersom det inte längre går att köpa träd från Ryssland.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Här är fredagens aktierekar

Carnegie höjer sin rekommendation för Catena Media till köp från behåll. Riktkursen är 37 kronor. Carnegie ser bland annat att den strategiska översynen kan hitta dolda värden och spår förbättrade resultat under det andra halvåret.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Holmen slog vinstförväntningarna

Holmen redovisar ett rörelseresultat på 2.101 miljoner kronor för det andra kvartalet 2022. Analytiker hade i genomsnitt räknat med 1.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.