DI > Ekonomi

Wednesday, 10 August, 22:35

DI - 30 jun 22 kl. 21:47

Kampen mot brotten viktigast för näringslivetEkonomi, skatter och företagande hamnar i skymundan. När Sveriges näringslivstoppar pekar ut den viktigaste politiska frågan inför valet är det kampen mot brottsligheten som står högst upp på dagordningen. Det visar den nya Di-barometern..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sveriges, Di

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kampenmot , brotten, viktigastför , näringslivet

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Ikea har öppnat sitt första varuhus i Sydamerika

På onsdagen öppnade Ikea sitt första varuhus någonsin i Sydamerika. Lanseringen utgör startskottet på en intensiv expansion i den hittills outforskade världsdelen..

DI - 5 minuter sedan

De ska göra USA:s kontor tystare

Selling silence. Ja, nu säljer Zilenzio tystnad även på amerikanska. ”Det senaste året har varit vårt mest händelserika någonsin”, säger Jenny Helldén, delägare och grundare..

DI - 5 minuter sedan

”Man vill rädda fisket men blundar för en stor fara”

ÄNGSÖ. Mälaren är hans arbetsplats, där naturen bestämmer schemat. Per Vidlund är en av landets allt färre yrkesfiskare.

DI - 15 minuter sedan

Disney slår estimaten – aktien stiger kraftigt i efterhandeln

Walt Disney, som toppade Dow Jones-indexet med en uppgång om 4,1 procent i den ordinarie handeln, stiger närmare 6 procent i efterhandeln efter att bolaget kommit in högre än estimaten vad gäller omsättning och justerat resultat per aktie. .

DI - 30 minuter sedan

Breda uppgångar på Wall Street – teknikjättar vinnare

Wall Street steg på bred front efter att eftermiddagens inflationsstatistik kommit in lägre än väntat för Juli, något som öppnar upp för långsammare räntehöjningar från Fed framöver. Wall Streets teknikjättar lyfte Nasdaq som handlades upp nära 3 procent som mest.  .

DI - 1 timme sedan

Rapportfallet ger bra köpläge

Defensiva kvaliteter i kombination med utdelningstillväxt är något som lockar i skakiga tider på finansmarknaderna. Andra kvartalets rapportsläpp från Bredband2 bjuder på ett bra köpläge för den som letar efter ett bolag med stabil verksamhet..

DI - 1 timme sedan

Rysslands konsumentpriser steg med 15,1 procent i juli enligt ryska statistikmyndigheten

Rysslands konsumentpriser steg med 15,1 procent i juli jämfört med samma månad föregående år. .

DI - 1 timme sedan

”Man längtade efter hans söndagskrönikor”

Sven-Ivan Sundqvist som gick bort i tisdags, 82 år gammal, beskrivs som en pionjär inom svensk ekonomijournalistik och låg bakom den svenska finansmarknadens bibel – ”Ägarna och Makten”. ”Det var ingen som vågade tacka nej till en intervju med Sven-Ivan”, säger Mats Qviberg..

DI - 2 timmar sedan

Fortsatta uppgångar på Wall Street – Nasdaq upp över 2,5 procent

Wall Street stiger på bred front efter att eftermiddagens inflationssiffra kommit in lägre än väntat för Juli. Tekniksektorn stiger på bred front samtidigt som halvledarsektorn rekylerar upp efter en tung inledning på veckan. .

DI - 2 timmar sedan

Varning för elchock på börsen

Strypta gasleveranser, strul med fransk kärnkraft och framför allt politiska beslut har fått elpriset att rusa. Höga elkostnader kan därmed bli ett helt nytt bekymmer för många företag och blir en joker under de kommande rapportperioderna. Di har plockat fram elförbrukning för Stockholmsbörsens bolag för att undersöka vilka verksamheter som är mest elintensiva..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.