Världen Idag > Nyheter

Friday, 19 August, 13:33

Världen Idag - 30 jun 22 kl. 00:10

Tragedin i lastbilen följden av en kollapsad människosynVi har hört liknande sorgliga berättelser förr. Den här gången slutade den i minst 50 döda kroppar i och runt en lastbil i San Antonio, Texas. Alla tecken tyder på människosmuggling med dödlig utgång. Men det visar också på en människosyn som gått helt snett. I vår del av världen har människosmugglare ofta skickat ut alltför många passagerare i alltför osäkra båtar för att nå Europa via Medelhavet.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
San Antonio, Europa, Medelhavet, USA

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tragedini , lastbilen, följdenav en , kollapsad, människosyn

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Tidigare S-minister öppnar för hädelselagar

Jan Eliasson, tidigare socialdemokratisk utrikesminister med en rad höga politiska och diplomatiska uppdrag på sin meritlista, menar att koranbränning borde ses som hets mot folkgrupp. Utspelet möter hård kritik och beskrivs som ett uttryck för att införa hädelselagar i Sverige..

Världen Idag - 3 timmar sedan

Tysk vakt heilade framför israeliska EM-idrottare

En skandal skakar EM-tävlingarna i München. En tysk säkerhetsvakt har gripits för att ha gjort en Hitlerhälsning framför israeliska idrottare..

Världen Idag - 6 timmar sedan

Hur du finner frid när du känner dig sårad

Ibland blir vi verkligen illa behandlade av andra. Men vid andra tillfällen blir vi stötta när någon annan får det vi anser att vi själva borde ha fått. Hur hanterar vi sårad fåfänga eller en förolämpning?.

Världen Idag - 6 timmar sedan

Abbas på tysk mark – anklagar Israel för ”50 förintelser”

Under en presskonferens i Tyskland påstod Mahmoud Abbas att Israel begått ”50 förintelser”. Israeliska företrädare rasar och benämner bland annat Abbas som ”en terrorist, värre än Hamas”. ”Historien kommer inte att förlåta honom”, skriver Israels premiärminister Yair Lapid efter Abbas anklagelser..

Världen Idag - 8 timmar sedan

Skammen blev avstampet för hennes vittnesbörd

Om vi vill vara sanna med Jesus kan vi få uppleva samma sak som kvinnan vid brunnen – att det som är orsaken till vår största skam kan bli plattformen för vårt starkaste vittnesbörd om Guds godhet, skriver Henrik Steen i denna sista del om kvinnorna runt Jesus..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Makten över elhandeln glider bort från nationen

Magdalena Andersson inledde en partiledardebatt häromkvällen med något så ovanligt som beröm till Moderaterna för deras förslag om högkostnadsskydd för elkostnader. ”Vi tittar på förslaget”, sade statsministern generöst, men glömde nämna att hon dagen därpå skulle kalla till presskonferens och presentera just ett sådant förslag – som då självklart framställdes som så mycket bättre, eftersom det kom från en S-regering. Ulf Kristersson hade en poäng när han i replikskiftet påtalade att det inte är ryske presidenten Putin som orsakar de skenande elpriserna i stora delar av Sverige.

Världen Idag - 13 timmar sedan

Sjöng i anden under fredagsbönen i moskén

Douzhan arbetar bland muslimer i ett land i Centralasien. Han brinner för att se hela området bli evangeliserat och förvandlat av Jesus. Nyligen berättade han för mig hur han en gång blev använd av Gud under fredagsbönen i moskén: ”Jag hade ofta kontakt med mullan i moskén och brukade betona för honom att han måste tala sanning för dem som kommer och lyssnar på honom.

Världen Idag - 13 timmar sedan

Ebba Busch försvarade samvetsfrihet inom vården

I Aftonbladet TV:s partiledardebatt i onsdags angrep återigen Annie Lööf (C) – som för fyra år sedan gick till val på temat medmänsklighet – Ebba Busch (KD) angående abort, men med en ny vinkel. Nu varnade Lööf, efter att överraskande nog ha erkänt att dagens KD inte vill ändra abortlagen, för att samvetsfrihet inom vården skulle fungera som ”abortmotståndarnas vapen”. Hur ställer sig Kristdemokraterna till detta, undrade hon, och fick ett överraskande offensivt svar då Ebba Busch konstaterade att Sverige juridiskt är förpliktat att följa Europarådets människorättsstadga, i vilken ingår även rätten till samvetsfrihet.

Världen Idag - 19 timmar sedan

Nationell bönedag för Sveriges skolor hålls i Göteborg

”Din klara sol går åter upp” är rubriken för en nationell bönedag för Sveriges skolor, som arrangeras i Göteborg den 27 augusti. Men innan dess har det hunnit hållas åtminstone en lokal bönesamling inför skolstarten. Det hela började med en gemensam vision..

Världen Idag - 19 timmar sedan

Elever och personal på Fokusskolan är redo för ett nytt läsår

Det finns sätt att arbeta med skola så man längtar till jobbet på söndag kväll. Det säger Joachim Ärlebrant, biträdande rektor på Fokusskolan i Nyköping när Världen idag ringde upp för att ta pulsen inför skolstarten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.