Världen Idag > Nyheter

Saturday, 13 August, 16:44

Världen Idag - 30 jun 22 kl. 00:00

Hitta någon att plocka uppDet var en dag kring jul för ett antal år sedan som vi kom åkande i centrala Lidköping. Det var eftermiddag och julshoppingen var i full gång. Så på en gata går det en ensam liten kille, alldeles för liten för att gå där ensam. Vi stannar och vår dotter Johanna hoppar ur bilen och frågar vem han är och vart han är på väg. Vi tar med killen, förstår var han bor och åker mot hans hem.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Lidköping, Johanna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hittanågon att , plockaupp

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 4 timmar sedan

V vill se ”svenska elpriser” – utmanar EU:s konkurrenslag

Vänsterpartiet vill införa ett lägre pris för svenska elkonsumenter och behålla marknadspriset för den exporterade elen. Men förslaget strider mot EU:s konkurrenslagstiftning, enligt Svenska kraftnät..

Världen Idag - 7 timmar sedan

Vart är SD på väg?

Hur har Sverigedemokraternas politiska resa sett ut de senaste tio åren? Vilka frågor diskuteras internt i partiet just nu? Och vad händer när Jimmy Åkesson slutar som partiledare?

Världen Idag - 8 timmar sedan

Annie Lööf berörd i kyrkligt samtal om tidigt född dotter

Annie Lööf blev berörd när hon svarade på frågor om sin för tidigt födda dotter då hon deltog i Equmeniakyrkans partiledarutfrågning i Vårgårda. – Varför har religion så liten plats i ert partiprogram? var en av flera frågor hon fick..

Världen Idag - 16 timmar sedan

Förvirrande när kristna ledare kallar muslimer för ”trossyskon”

I ett pluralistiskt samhälle med en mångfald av religioner och livsåskådningar sida vid sida blir sanningsfrågan lätt satt på undantag. Juridiskt och sociologiskt accepterar vi helt motsatta uppfattningar, och så måste det vara. Det är det enda sättet att bygga ett fritt samhälle på.

Världen Idag - 16 timmar sedan

Varför är Ukrainas jord så bördig?

Vad är egentligen hemligheten med just Ukrainas jordmån? Historien går ända tillbaka till istiden, men också till arvet från Sovjet..

Världen Idag - 16 timmar sedan

Låt oss välsigna och hedra alla lärare

Det här är sista söndagen innan skolan börjar. Sex–sjuåringarna, som ska börja skolan, undrar hur det ska gå. ”Kommer de att reta mig för att jag inte kan skriva?

Världen Idag - 19 timmar sedan

M-förslag om adhd-test för barn i utsatta områden sågas

Moderaterna i Stockholm vill att barn i utsatta områden ska snabbtestas för adhd för att fler ska kunna få en diagnos, rapporterar Expressen. De hänvisar bland annat till att det finns en stor representation av personer med adhd på landets fängelser. Förslaget möter dock kritik..

Världen Idag - 23 timmar sedan

Politiker i muslimska partiet Nyans sprider antisemitism

Det muslimska partiet Nyans vill röstas in i riksdagen för att, enligt dem själva, beskydda minoriteter. Nu visar en granskning att flera av partiets kandidater ägnat sig åt att sprida antisemitism och hat. Nyans partiledare Mikail Yüksel uppger i ett uttalande att han är besviken..

Världen Idag - Igår: 15:22

Bröderna Samuelson hyllades med unik konsert i Norge

Under 70 och 80-talen var bröderna Samuelson närmast en institution inom kristen sång och musik. I lördags hyllades gruppen med en konsert i Norge där flera av Samuelsons tidigare musiker medverkade. Bröderna Samuelsons själva tog emot nyheten om konserten med glädje och tacksamhet..

Världen Idag - Igår: 10:30

Ökat intresse för kristet hbtq-event efter mediestorm

En Grännabaserad kristen grupp bjöd in föreläsare som lämnat en homosexuell livsstil, och bokade in sig i ortens kulturhus, men när kulturhusföreningen förstod vad det handlade om blev det stopp. Efter att saken uppmärksammats i medier har intresset för föreläsningarna ökat..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.