SR > Nyheter

Saturday, 13 August, 05:40

SR - 28 jun 22 kl. 18:26

Över 50 döda vid brand i fängelse: "Måste bli mer mänskliga"Branden ska ha uppstått när interner satte eld på madrasser, oklart varför.Fängelset ligger i Tuluá, i västra Colombia, och där avtjänar sitt straff drygt 1200 personer, det är 17 procent fler än vad lokalerna är byggda för, uppger lokala medier.Landets nyvalde president Gustavo Petro skriver på twitter att händelsen I Tuluá är ett bevis på att fängelserna måste göras mer mänskliga..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Tuluá, Colombia, Gustavo Petro

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Över 50 dödavid , brandi , fängelseMåste bli , mer mänskliga

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Fler vill vara röstmottagare i storstäderna: ”Enormt intresse”

I Stockholm har intresset att jobba med förtidsröstningen eller i vallokaler på valdagen ökat påtagligt sedan tidigare valår, enligt kommunens valnämnd.Även Göteborg upplever ett ökat tryck, och enligt valchef Frida Nowotny motiverar många det med att man vill värna demokratin.”Man skriver att det rådande omvärldsläget gör att man tycker att det här är extra viktigt”, säger hon..

SR - 2 timmar sedan

Nytt cancerläkemedel tycks hjälpa mot svår covid-19

Ett läkemedel under utveckling för cancerbehandling verkar i en studie kunna minska dödligheten kraftigt för patienter med svår covid-19.Därför har den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA inlett en egen granskning av läkemedlet sabizabulin, utan att bolaget ansökt om prövning.”Vi vill se om resultatet är så pass robust att man kan rekommendera användning”, säger Filip Josephson på Läkemedelsverket..

SR - 7 timmar sedan

Satansverserna: Boken som blev en dödsdom mot Rushdie

Författaren Salman Rushdie blev världskänd med sin roman “Satansverserna” som publicerades 1988 som möttes av kraftiga reaktioner i delar av den muslimska världen.1989 utfärdade Irans dåvarande ledare Ayatollah Khomeini en fatwa, en dödsdom, mot Rushdie då han menade att Rushdie hädade i boken.Enligt Rouzbeh Parsi, programchef för Mellanöstern- och Nordafrikaprogrammet vid Utrikespolitiska institutet, mottogs boken först positivt i Iran och han menar att fatwan framförallt var politiskt motiverad..

SR - 8 timmar sedan

Razzian mot Trump – topphemliga dokument fanns i sin bostaden

Dokument i högsta säkerhetsklass ska ha hittats under razzian i måndags mot USA:s tidigare president Donald Trump, enligt flera amerikanska medier som ska ha fått tillgång till en kopia av husrannsakningsordern som föranledde razzian.Enligt flera medier ska omkring 20 lådor med bevismaterial ha hämtats från expresidentens bostad i Mar-a-Lago i Florida. Justitiedepartementet har begärt att underlaget för razzian ska offentliggöras, något som Donald Trump själv har välkomnat.

SR - 9 timmar sedan

Tolv döda i masskjutning i Montenegro

I Montenegro har tolv personer dödats i en masskjutning i den tidigare huvudstaden Cetinje, rapporterar AP med hänvisning till Public Service-bolaget RTCG.Sex personer, däribland en polis ska ha skadats i skjutningen där bakgrunden ska ha varit familjekonflikt.Den misstänkte gärningsmannen sköts till döds av polis..

SR - 10 timmar sedan

Ryska ockupationen: Svensk inför rätta i Donetsk nästa vecka

Den svenske man som sitter frihetsberövad i den ryskockuperade regionen Donetsk i Ukraina, ska upp i rätten på måndag. Ryssland anklagar mannen för att ha deltagit på den ukrainska sidan som legosoldat i slaget om stålverket Azovstal i Mariupol.Förhandlingarna kommer att hållas bakom stängda dörrar, uppger den ryska nyhetsbyrån Interfax..

SR - 10 timmar sedan

Tyskland ställer in sin militära insats i Mali

Tyskland har beslutat att tillsvidare ställa in sin militära insats i Mali, i Västafrika. Det beskedet kom på fredagen.Beslutet kommer som en direkt reaktion på att Mali vägrade att tillåta en överflygning över landet med soldater från FN-ledda styrkan Minusma, rapporterar vår utsända i Berlin, Daniela Marquard.

SR - 11 timmar sedan

M-förslag om adhd-snabbtester väcker kritik

Moderaterna i region Stockholm vill screena alla barn i utsatta områden för adhd, som ett led att motverka gängkriminalitet. Men förslaget får kritik.Forskare, Riksförbundet Attention och flera moderatpolitiker kritiserar att Stockholmsmoderaterna kopplar ihop diagnosen med gängkriminalitet.

SR - 11 timmar sedan

Moderaterna: Sänkt bistånd och a-kassa ska finansiera skattesänkningar

Moderaterna lägger fram förslag om besparingar och slopade avdrag motsvarande 40 miljarder för att finansiera bland annat kommande skattesänkningar. Halva beloppet kommer från sänkt bistånd, som partiet bedömer ska sänkas till 0,7 procent av BNI, bruttonationalinkomsten. ”Det vi gör för hushållen behöver vi också finansiera, annars riskerar inflationen att blåsas på och statens finanser försvagas”, säger Elisabeth Svantesson, partiets ekonomiska talesperson..

SR - 12 timmar sedan

Författaren Salman Rushdie attackerad i New York

I USA har författaren Salman Rushdie har attackerats på en scen under ett framträdande i New York rapporterar flera nyhetsbyråer.Det var in samband en föreläsning som en man ska ha stormat scenen och börjat slagit eller hugga mot Rushdie, enligt en av nyhetsbyrån AP:s reportrar som var på plats.Författaren ska efter attacken ha fallit till golvet, och mannen greps.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.