Råvarumarknaden > Ekonomi

Saturday, 13 August, 05:22

Råvarumarknaden - 28 jun 22 kl. 18:11

Cinis Fertilizer ingår avsiktsförklaring med K+S för att säkra försäljning och insatsvaraCinis Fertilizer har tecknat en avsiktsförklaring med K+S med målet att ingå bindande försäljnings- och leveransavtal för flera av bolagets kommande produktionsanläggningar för mineralgödsel. K+S kommer att köpa allt kaliumsulfat från Cinis Fertilizers tredje och fjärde produktionsanläggning och leverera insatsvaran kaliumklorid till samtliga fyra produktionsanläggningar.

Cinis Fertilizer har signerat en avsiktsförklaring med K+S, ett bolag verksamt inom kaliumbaserat gödsel och salt. Avsiktsförklaringen, som innehåller alla relevanta villkor, formaliserar de långt gångna förhandlingarna mellan Cinis Fertilizer och K+S om försäljning av kaliumsulfat (SOP) och natriumklorid från Cinis Fertilizers planerade produktionsanläggningar. Avsiktsförklaringen inkluder
Läs mer på Råvarumarknaden
Läs mer om:
Fertilizer, Cinis Fertilizers, Cinis Fertilizer, SOP, MOP, Jakob Liedberg, Örnsköldsvik, Skellefteå, Råvarumarknaden

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Cinis, Fertilizer, ingår, avsiktsförklaringmed , K+Sför att , säkra, försäljning och insatsvara

Fler nyheter från Råvarumarknaden

Råvarumarknaden - I förrgår: 19:14

Europa fyller sina lager av naturgas i högre tempo än föregående år

Europa fyller varje år inför vintersäsongen upp sina lager av naturgas. Efter att Ryssland skalade upp sitt krig i Ukraina så har Europa köpt 70 procent mindre naturgas från sin tidigare huvudleverantör Ryssland, vilket har skapat frågetecken kring lagernivåerna inför vintern. Men nu visar en analys gjord av Standard Chartered att Europas lager av naturgas fylls på i ett bra tempo, påfyllnaden ligger till och med nio veckor före i schemat jämfört med föregående år.

Råvarumarknaden - 09 aug 22 kl. 10:32

Tyska företag ersätter naturgas med olja

Den tyska industrin använder stora mängder naturgas. När priset nu skjutit i höjden och tillgången är begränsad så går man i högt tempo över till att i stället använda olja. Alternativa energikällor kan ersätta upp till 40 procent av Tysklands naturgasanvändning utan att märkbart begränsa den stora kemiska industrin.

Råvarumarknaden - 07 aug 22 kl. 21:38

Myntverken rapporterar ökat intresse för guld

Rädsla för lågkonjunkturen och det pågående inflationshotet fick privatinvesterare att hoppa tillbaka in på guldmarknaden då två stora globala myntverk rapporterade ökad försäljning av ädelmetaller. Försäljningsdata från U.S.

Råvarumarknaden - 07 aug 22 kl. 15:08

Vad har hänt med all kinesisk koppar?

En grupp kinesiska företag undersöker varför en lagringsplats för råvaror i norra Kina bara har en tredjedel av den koppar som dessa företag finansierade, enligt personer som känner till situationen. Handlare från mer än ett dussin, mestadels statligt ägda företag, samlades i staden Qinhuangdao den här veckan efter att ha blivit medvetna om det saknade materialet efter oro för låntagarens ekonomi, sa personerna som bad att inte bli identifierade eftersom de inte har tillstånd att tala offentligt. Gruppen har ett totalt anspråk på 300 000 ton kopparkoncentrat värt cirka 5 miljarder yuan (740 miljoner dollar), men det finns bara 100 000 ton vid depån.

Råvarumarknaden - 07 aug 22 kl. 09:26

Norge överväger att begränsa elexporten för att förhindra inhemsk elkris

Norge kan snart införa en regel för att minska sin enorma elexport om nivåerna vid reservoarer för vattenkraftproduktion sjunker till kritiskt låga nivåer. Detta är ett försök att förhindra kraftbrist och ytterligare ökningar av de inhemska energiräkningarna. Norges energiminister Terje Aasland sa till norska medier, som Bloomberg citerar, att regeringen kan införa gränser för elexport om vattnet i reservoarerna sjunker till ”mycket låga” nivåer.

Råvarumarknaden - 06 aug 22 kl. 21:32

Råoljepriset har sjunkit till den lägsta nivån sedan Rysslands invasion av Ukraina

Oljepriset har sjunkit till de lägsta nivåerna sedan Rysslands invasion av Ukraina, drivet av rädsla för lågkonjunktur. Brent-oljan stängde veckan kring 95 USD och WTI kring 88,50 USE. Båda kvaliteterna steg till långt över 120 dollar per fat tidigare i år efter att Ryssland invaderade Ukraina.

Råvarumarknaden - 06 aug 22 kl. 18:35

Brent-priset är i en fallande trend

Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys på brentoljan och den visar att priset befinner sig i en fallande trend. En ny lågpunkt är sannolik i slutet av augusti. Analysen visar inte exakt när lågpunkten kommer så det gäller att följa marknaden och se när det är dags att ta position för ett stigande pris igen.

Råvarumarknaden - 01 aug 22 kl. 10:03

Africa Oil – Indiska företag intresserade av Kenya-projekt

De indiska företagen ONGC Videsh och Indian Oil Corp för enligt Bloomberg samtal om att förvärva en andel i Tullow Oils projekt i Kenya. Tullow Oil är operatören för projektet och har en ägarandel om 50 procent, medan Africa Oil och Totalenergies har 25 procent vardera. Samtalen ska enligt uppgifterna handla om en transaktion på 2-3 miljarder dollar.

Råvarumarknaden - 28 jul 22 kl. 20:41

Anglo American varnar för framtida kopparbrist

Anglo Americans nya vd Duncan Wanblad varnar för en kraftig brist på koppar, metallen som är avgörande för den gröna omställningen. Bloomberg rapporterar att han intervju tidigare idag sade att ”Jag kan genuint inte se var all denna koppar ska komma från vid denna tidpunkt”. Stora gruvbolag vill öka produktionen runt om i världen och vissa vill även öppna nya gruvor.

Råvarumarknaden - 27 jul 22 kl. 22:45

BASF överväger att sälja tillbaka naturgas till marknaden

EU minskar sina inköp av naturgas från Ryssland med målet att helt sluta ha Ryssland som leverantör. Ryssland kontrar med att dra ner leveranserna i högre tempo för att skapa så mycket oreda de kan medan de fortfarande är leverantörer. Det har fått priset på naturgas i EU att gå upp och tillgången en utmaning under kommande vinter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.