Världen Idag > Nyheter

Sunday, 14 August, 09:08

Världen Idag - 28 jun 22 kl. 18:00

Expert: Utmätning hotar rysk egendomRyssland har ställt in sina utlandsbetalningar för första gången på mer än hundra år. Enligt bedömare betyder det just nu lite i praktiken – men kommer att få konsekvenser i framtiden..
Läs mer på Världen Idag

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Expert, Utmätning, hotar, rysk, egendom

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Allt fler vårdas för covid på sjukhusen

Spridningen av covid-19 fortsätter öka och allt fler smittade patienter vårdas på sjukhusen. Det späder på belastningen på en redan semesterpressad vård..

Världen Idag - 16 timmar sedan

KD vill att polisen dna-testar vid utlänningskontroller

KD vill återuppliva Reva-projektet med skärpta inre utlänningskontroller, säger partiledaren Ebba Busch i en intervju med Dagens Nyheter. Det skulle bland annat innebära att polisen kunde dna-testa personer när de kontrollerar om någon har rätt att vara i Sverige..

Världen Idag - 21 timmar sedan

V vill se ”svenska elpriser” – utmanar EU:s konkurrenslag

Vänsterpartiet vill införa ett lägre pris för svenska elkonsumenter och behålla marknadspriset för den exporterade elen. Men förslaget strider mot EU:s konkurrenslagstiftning, enligt Svenska kraftnät..

Världen Idag - Igår: 09:01

Vart är SD på väg?

Hur har Sverigedemokraternas politiska resa sett ut de senaste tio åren? Vilka frågor diskuteras internt i partiet just nu? Och vad händer när Jimmy Åkesson slutar som partiledare?

Världen Idag - Igår: 08:00

Annie Lööf berörd i kyrkligt samtal om tidigt född dotter

Annie Lööf blev berörd när hon svarade på frågor om sin för tidigt födda dotter då hon deltog i Equmeniakyrkans partiledarutfrågning i Vårgårda. – Varför har religion så liten plats i ert partiprogram? var en av flera frågor hon fick..

Världen Idag - Igår: 00:00

Förvirrande när kristna ledare kallar muslimer för ”trossyskon”

I ett pluralistiskt samhälle med en mångfald av religioner och livsåskådningar sida vid sida blir sanningsfrågan lätt satt på undantag. Juridiskt och sociologiskt accepterar vi helt motsatta uppfattningar, och så måste det vara. Det är det enda sättet att bygga ett fritt samhälle på.

Världen Idag - Igår: 00:00

Varför är Ukrainas jord så bördig?

Vad är egentligen hemligheten med just Ukrainas jordmån? Historien går ända tillbaka till istiden, men också till arvet från Sovjet..

Världen Idag - Igår: 00:00

Låt oss välsigna och hedra alla lärare

Det här är sista söndagen innan skolan börjar. Sex–sjuåringarna, som ska börja skolan, undrar hur det ska gå. ”Kommer de att reta mig för att jag inte kan skriva?

Världen Idag - Igår: 21:00

M-förslag om adhd-test för barn i utsatta områden sågas

Moderaterna i Stockholm vill att barn i utsatta områden ska snabbtestas för adhd för att fler ska kunna få en diagnos, rapporterar Expressen. De hänvisar bland annat till att det finns en stor representation av personer med adhd på landets fängelser. Förslaget möter dock kritik..

Världen Idag - Igår: 17:00

Politiker i muslimska partiet Nyans sprider antisemitism

Det muslimska partiet Nyans vill röstas in i riksdagen för att, enligt dem själva, beskydda minoriteter. Nu visar en granskning att flera av partiets kandidater ägnat sig åt att sprida antisemitism och hat. Nyans partiledare Mikail Yüksel uppger i ett uttalande att han är besviken..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.