SR > Nyheter

Friday, 12 August, 11:47

SR - 28 jun 22 kl. 17:49

Ramberg: ”Vattenfalls utspel kan få stor betydelse i valrörelsen”Det är fullt möjligt att de här mindre reaktorerna blir av, säger Ekots politiske kommentator Tomas Ramberg.Men det sker utveckling av andra energikällor samtidigt. Det blir en kapplöpning med vindkraft, enligt Ramberg. Utspelet från Vattenfall kan få stor betydelse för den kommande valrörelsen, eftersom oppositionen till höger bestämt sig för att göra kärnkraften till en valfråga..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ekots, Tomas Ramberg, Ramberg, Vattenfall

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ramberg, Vattenfalls, utspelkan få , stor, betydelsei , valrörelsen

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Partiet Nyans om kandidaternas hat-inlägg: ”Initierat uteslutningsärenden”

Flera kandidater från partiet Nyans, vars profilfrågor är minoriteters rättigheter och antirasism, har spridit hat mot shiamuslimer och judar, visar en granskning från HD/Sydsvenskan.Två av kandidaterna är fortfarande kvar i partiet.Partisekreteraren Rami Hussein säger att Nyans har pratat med alla sina shiamuslimska kandidater.

SR - 1 timme sedan

Moderaterna vill adhd-testa barn i utsatta områden

Förslaget att adhd-testa alla barn i utsatta områden kommer från Moderaterna Stockholm men partiet vill även driva frågan nationellt.M stödjer sig på en sammanställning från Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin som säger att barn utan invandrarbakgrund medicineras tre gånger så ofta mot adhd som barn födda utanför Sverige, samt att det enligt kriminalvården finns en koppling mellan adhd i barndomen och våldsbrott senare i livet.Förslaget har fått kritik från bland andra Ebba Östlin som är kommunstyrelseordförande i Botkyrka kommun..

SR - 2 timmar sedan

FN kräver tillgång till kärnkraftverket Zaporizhja

FN kräver att omedelbart få komma och inspektera det ukrainska kärnkraftverket Zaporizhja efter uppgifter om att det återigen beskjutits.De sa chefen för FN:s atomenergiorgan IAEA vid ett extrainkallat möte i säkerhetsrådet, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Han beskrev läget som mycket allvarligt.

SR - 2 timmar sedan

Priset på fordonsgas har ökat kraftigt

Priset på fordonsgas har stigit kraftigt i år och kostnaden för att köra med det börjar närmar sig kostnaden för att köra med bensin och diesel.”Priset har ökat med nästan 30 procent i år”, säger Erik Alfredsson, vd på åkeriföretaget Alfredssons Transport i Norrköping.Prisökningen beror på en ökad efterfrågan och ett minskat utbud..

SR - 3 timmar sedan

Arktis värms upp fyra gånger snabbare än resten av världen

Under de senaste 40 åren har uppvärmningen av Arktis gått fyra gånger fortare än i resten av världen, visar en ny studie.Enligt tidigare forskning har uppvärmningen på Arktis varit dubbelt så snabb.Att den faktiska uppvärmningen skiljer så mycket från tidigare uppgifter, tros bero på att tidigare modeller för temperaturmätningar har blivit inaktuella på grund av uppvärmningen..

SR - 3 timmar sedan

Lastbilsolycka ställer till det på riksväg 47

Just nu är riksväg 47 mellan Kvillsfors och Järnforsen helt avstängd i båda riktningarna på grund av en lastbilsolycka.Olyckan inträffade strax efter halv sju på fredagsmorgonen och prognosen när vägen åter kan öppna är satt till klockan 12.Trafiken leds om på plats.

SR - 3 timmar sedan

Inflationen backar till 8,0 procent

Den svenska inflationen sjunker till 8,0 procent i juli, ner från 8,5 procent i juni.Det visar siffror från SCB som släpptes nu på morgonen..

SR - 4 timmar sedan

Rumäniens veteskörd minskar efter torka

Rumäniens veteskörd minskade med mellan 15 och 18 procent i år jämfört med förra året, enligt landets jordbruksminister.Rumänien fick en rekordstor skörd av spannmål förra året med bland annat 11,3 ton vete.Men i år har skördarna påverkats av långvarig torka, höga temperaturer och högre produktionskostnader..

SR - 5 timmar sedan

Ekot på en minut

Tågförseningar och inställda avgångar riskerar att fortsätta i höst. Orsaken är ovanligt många banarbeten i kombination med att Trafikverket har problem med sitt nya planeringssystem för tågtidtabeller.Bristen på förlossningspersonal i Västra Götalandsregionen i sommar har gjort att kvinnor som går över tiden sätts igång flera dagar senare jämfört med hur det brukar vara.

SR - 5 timmar sedan

Demokraterna i Göteborg hoppas på vågmästarroll efter valet

I förra valet blev det nya partiet Demokraterna, med 17 procent, det näst största partiet i Göteborg. Men det räckte inte för att stoppa järnvägstunneln Västlänken, partiets stora fråga.Partiet, som sitter i opposition, har haft stora interna motsättningar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.