UNT > Nyheter

Friday, 19 August, 12:34

UNT - 28 jun 22 kl. 16:09

Expert: Flera fördelar med små kärnkraftverkSmå, billiga kärnkraftverk kan vara en viktig pusselbit för att fasa ut fossil energi, lösa elbristen i södra Sverige och klara av det enorma energibehovet i framtiden. –Det är inte en naturlag att kärnkraft ska vara dyr, säger Christian Ekberg, professor i kemisk kärnteknik på Chalmers tekniska högskola..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Sverige, Christian Ekberg, Chalmers

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ExpertFlera , fördelarmed , små, kärnkraftverk

Fler nyheter från UNT

UNT - 15 minuter sedan

Varning för skyfall i södra Tyskland

I Tyskland varnas för häftiga och omfattande regn i landets södra delar och i Bayern har beredskapen höjts för flygräddningen..

UNT - 15 minuter sedan

Polisen varnar för nytt bedrägeri inriktat på bank-id

Flera personer har via sms uppmanats att ringa ett nummer efter att någon försökt skapa ett nytt bank-id i deras namn. Detta är inte sant – i stället luras personerna på pengar. Polisen varnar nu allmänheten..

UNT - 45 minuter sedan

Knivsta och Håbo varnar för giftalger vid badplatser

Nu pågår algblomning i länet. Vid Kalmarsandsbadet konstaterar Håbo kommun att ”tydlig algblomning pågår”..

UNT - 4 timmar sedan

Pendlingskaos – nära 70 inställda bussar

Nära 70 regionbussar ställdes in på fredagsmorgonen. Keolis, som kör regionbussarna, säger att problemet med inställda avgångar kommer att fortsätta..

UNT - 1 timme sedan

Regeringen utreder utländskt ägande i skolor

Regeringen vill utreda utländskt ägande i svenska skolor. –Det minsta man kan begära är att veta vilka som driver våra skolor, säger statsminister Magdalena Andersson (S)..

UNT - 1 timme sedan

Norsk minister vill förlänga fasta bokpriser

Den norska kulturministern Anette Trettebergstuen (Arbeiderpartiet) vill förlänga tiden för de fasta priserna på nya norska böcker, uppger NRK..

UNT - 1 timme sedan

Wales hårt drabbat av torka

Det råder nu formellt torka i stora delar av Wales, meddelar den lokala miljömyndigheten..

UNT - 3 timmar sedan

Kossor på vägen på väg 273

Kossor har kommit upp på vägen och påverkar trafiken i båda riktningarna på väg 273 mellan Almunge och Stora Väsby, uppger Trafikverket..

UNT - 2 timmar sedan

Scholz frågas ut om bedrägerihärva

Tysklands förbundskansler Olaf Scholz frågas i dag ut om sin eventuella inblandning i en gigantisk bedrägerihärva som kostat tyska skattebetalare miljarder..

UNT - 2 timmar sedan

Jordnära Björk släpper sitt tionde album

"Fossora", gräva på latin, heter isländska Björks tionde album som släpps i höst. Musiken är till stor del sprungen ur hennes isländska rötter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.