SR > Kultur

Friday, 12 August, 11:45

SR - 28 jun 22 kl. 16:00

Bok försvunnen från Göteborg i 30 år – hittades i HongkongEn bok som varit borta sen 1994 har dykt upp i postlådan hos Göteborgs universitetsbibliotek – tillsammans med ett brev från HKUST Library i Hongkong.Boken handlar om social förändring när städer på afrikanska kontinenten växer."Någon kan ha fjärrlånat den till Hongkong", säger Erik Boström, chef för Humanistiska biblioteket vid Göteborgs universitetsbibliotek..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Göteborg, Hongkong, Göteborgs, HKUST Library, Erik Boström, Humanistiska

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bok, försvunnenfrån , Göteborgi 30 år , hittadesi , Hongkong

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

"Boy from heaven" inviger Stockholm filmfestival

Tarik Salehs film "Boy from heaven" inviger årets upplaga av Stockholm Filmfestival i november.Filmen belönades med pris för bästa manus på filmfestivalen i Cannes och Saleh ska i Stockholm hålla i en master class i manusskrivande.Klara för festivalen är även japanske guldpalms- och guldbaggebelönade Hirokazu Kore-edas film "Broker" och den mexikanska debutanten Natalia López "Robe of gems"..

SR - 15 minuter sedan

Recension: "Variationer på imperfekt" av Nina Burton

Nina Burton är mer känd som essäist än poet, bland annat genom Augustprisvinnaren "Gutenbergsgalaxens nova" från 2016.Men redan 1987 debuterade hon som poet med "Bakom den gröna dörren".Lars Hermansson har läst hennes fjärde diktbok, "Variationer på imperfekt" och konstaterar att "Burton skriver mer för evigheten än för samtiden"..

SR - 4 timmar sedan

Anne Heche hjärndöd efter bilkrasch

Amerikanska skådespelaren Anne Heche, som har legat i koma sedan en bilkrasch förra veckan, kommer inte att överleva. Hennes familj sa i ett uttalande på torsdagskvällen att hon har förklarats hjärndöd, rapporterar nyhetsbyrån AP. 53-åriga Anne Heche medverkade i en rad tv-serier samt filmer som "Sex dagar - sju nätter", "Donnie Brasco" och "Wag the dog"..

SR - 5 timmar sedan

24 kulturutövare anställs till bygdegårdsturné

Kulturutövare inom allt från musik till bildkonst ska anställas av Bygdegårdarnas Riksförbund för att göra framträdanden runt om i landet.Bygdegårdar är allmänna samlingslokaler drivna av ideella föreningar och riksförbundet vill inspirera till att dessa nyttjas mer."Vi vill få igång att scenerna används igen", säger Hadrian Prett, en av projektledarna för Kulturbygdsturnén..

SR - 5 timmar sedan

Sommartipset: Att läsa om och att läsa högt

Ljudböcker i all ära, men så här i semestertider vill kulturredaktionens Estrid Holm hylla den gamla hederliga högläsningen: "Sommarnjutning för mig är att äntligen ha så mycket tid att läsa. Lustläsa. På sommaren vill jag läsa om.

SR - 18 timmar sedan

Instagrams satsning skapar oro hos influensers

Instagram skapades som en fotoapp och många influensers som använder plattformen känner sig ovana i att göra videoklipp, menar Linda Hörnfeldt, som utbildar och konsulterar influensers.Men det är inte formatet som eller plattformen störst roll, det handlar mestadels om publiken. "I slutändan är det ju den relationen som influensers har byggt upp med sin publik", säger Linda Hörnfeldt..

SR - 20 timmar sedan

Många kvinnor tvingas lämna journalistyrket i Afghanistan

Tre av fyra kvinnor har tvingats lämna sina jobb som journalister sedan talibanerna tog över styret i Afghanistan för ett år sedan. Det skriver Reportrar utan gränser."en osäkerhet kring vad som gäller kring lagar och förordningar och ekonomi som gör att medierna i Afghanistan har det väldigt tufft idag", säger Erik Halkjaer ordförande för Reportrar utan gränser till SVT.

SR - 22 timmar sedan

Disney går om Netflix i antal prenumeranter

Strömningstjänsten Disney+ har fått 14,4 miljoner nya prenumeranter under andra kvartalet i år. Samtidigt förlorar Netflix prenumeranter för andra kvartalet i rad.Det gör att Disney+ ligger precis framför konkurrenten Netflix i kampen om tittarna, rapporterar The Washington Post..

SR - Igår: 09:48

Birgit Nilsson-dagarna inleds med Master Class

Nu pågår Birgit Nilsson-dagarna på Skånska Bjärehalvön, ett firande av operastjärnans liv och leverne. På Kulturhuset Ravinen i Båstad deltar åtta sångare i Birgit Nilsson Master Class."Man får med sig väldigt handgripliga grejer, både fysiskt och musikaliskt", säger deltagaren Isabella Lindström..

SR - Igår: 06:00

Nya format utmanar etablerade influensers

Influensers som vant sig vid dagens format i sociala medier står inför en utmaning när flera plattformar växlar fokus."Influencers kommer behöva byta erbjudande och beteende", säger Stefan Hallgren som länge jobbat med influensers på influensernätverket Ninetone.Både Youtube och Meta, företaget bakom både Facebook och Instagram, satsar allt mer på kortare rörligt material i stället för stillbilder..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.