SR > Nyheter

Monday, 08 August, 18:27

SR - 28 jun 22 kl. 13:08

Liljeheden om Natosamtalen: "Turkiet har en annan syn på terror"I eftermiddag kommer statsminister Magdalena Andersson, Finlands president Niinistö och Turkiets president Erdogan träffas i samband med Natoländernas toppmöte i Madrid, för vidare Nato-samtal. Ekots korrespondent Andreas Liljeheden menar att det finns en stor stöttesten för att Turkiet ska ge grönt ljus till de nordiska länderna."Turkiet har en annan syn på terror"..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Natosamtalen, Magdalena Andersson, Niinistö, Turkiets, Erdogan, Natoländernas, Madrid, Nato, Andreas Liljeheden, Turkiet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Liljehedenom , Natosamtalen, Turkiethar en annan , syn, terror

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Politiska kandidater har 70 miljoner i skulder – "Inga elitmänniskor"

268 av landets politiker som kandiderar till åtminstone riksdag- och regionval har skulder hos Kronofogden. Det visar en sammanställning som Ekot gjort av uppgifter från Kronofogden, av totalt cirka 15 000 personer.Men det finns ytterligare 300 kandidater som har haft skulder hos Kronofogden de senaste fyra åren.

SR - 1 timme sedan

53 grader i södra Irak – går inte att arbeta

Irak är i sommar hårt drabbat av värme, med temperaturer över 50 grader.Läget förvärras av återkommande elavbrott som gör att många saknar luftkonditionering.Värst drabbat är Basra i södra Irak där det varit nästan 53 grader och där man utlyst helgdagar för att folk inte klarar av att arbeta..

SR - 1 timme sedan

Gerhard Schröder får stanna kvar i tyska SPD

Tysklands förre förbundskansler Gerhard Schröder får behålla sitt medlemskap i det socialdemokratiska partiet, SPD.Detta trots kritiken mot hans nära band till Vladimir Putin och ekonomiska intressen i den ryska energisektorn.Flera ledande socialdemokrater, däribland nuvarande förbundskansler Olaf Scholz, har uppmanat honom att lämna självmant och lokala partiavdelningar har begärt att han ska uteslutas ur partiet..

SR - 1 timme sedan

Energiministern: Hela Sverige har tillgång till 5G senast 2025

Sveriges utbyggnad av 5G-nätet halkar efter, och enligt branschorganisationen Teknikföretagen är det ett problem för landets högteknologiska företag.Enligt EU:s digitaliseringsmål ska ska hela unionen ha 5G-teckning senast år 2030. I Sverige är cirka en femtedel av 5G-nätet på plats, att jämföra med Europas genomsnitt på över tre femtedelar.

SR - 2 timmar sedan

Förslaget: Lättare att ta lagliga vapen från extremister

Regeringen vill göra det lättare att ta vapen lagliga från extremisterFörslaget handlar om att förhindra högerextremister och våldsbejakande islamisters lagliga tillgång till vapen.Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson säger att sådana personerna ska till exempel inte kunna ha jaktvapen eller sportskyttevapen.

SR - 2 timmar sedan

Kritiken mot Londonpolisen: Kroppsvisiterar barn utan vuxet sällskap

Englands barnkommissionär riktar hård kritik mot Londonpolisen i en rapport efter att ha granskat polisens kroppsbesiktningar av barn. Kommissionären har granskat alla kroppsbesiktningar mellan 2018 och 2020 där barns intima delar har kunnat ses, och en av slutsatserna var att 23 procent av kroppsbesiktningarna skett utan närvaro av en annan vuxen än poliserna.Utredaren menar att det verkar finnas ett systemfel inom polisen då det kommer till just hanteringen av barn..

SR - 3 timmar sedan

Kravet: Förbjud mopedbilar – ”Osäker konstruktion”

Riksförbundet M Sverige, tidigare motormännen, förbjuda mopedbilar på grund av bristande säkerhet hos fordonet.Mopedbil klassas juridiskt sett som en moped och inte en bil, även fast den utseendemässigt ofta ser ut som en liten personbil. ”Det är en svag konstruktion med en svag kaross”, säger Tony Gunnarsson sakkunnig i trafiksäkerhet på Riksförbundet M Sverige.

SR - 4 timmar sedan

”Oberoende” författaren till SD:s vitbok var medlem i partiet

Författaren till Sverigedemokraternas vitbok Tony Gustafsson, har själv varit medlem i partiet, Rapporterar Expressen.Vitboken som redogör för Sverigedemokraternas bakgrund, skulle enligt partiet göras av någon oberoende, utifrån. Men enligt tidningen blev Gustafsson medlem i partiet år 2017Precis som han tidigare sagt till Sveriges Radio, säger han nu till Expressen att relationen till partiet är professionell och vill inte kommentera medlemskapet.

SR - 4 timmar sedan

Värmeböljan drabbar kärnkraften i Frankrike

Två kärnkraftverk i Frankrike har dragit ner på sin kapacitet eftersom de redan varma floderna inte klarar mer uppvärmning.Den franska energijätten EDF tvingas starta ett gammal kolkraftverk för att klara elförsörjningen i vinter.Bristen på miljövänligt producerad el i Frankrike leder till att den grönare energipolitik som Macrons regering utlovat inte alls blir koldioxidneutral i vinter..

SR - 5 timmar sedan

Alla 7-eleven i Danmark håller stängt efter misstänkt hacker-attack

Alla 7-eleven butiker i Danmark håller stängda efter misstänkt hacker-attack. Totalt berörs 175 butiker. Enligt danska 7-Elevens Facebooksida går kassorna i butikerna inte att använda.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.