SR > Nyheter

Saturday, 13 August, 18:27

SR - 28 jun 22 kl. 13:00

Vattenfall öppnar för nya kärnkraftverk – inleder förstudieVattenfall inleder en förstudie om förutsättningarna att bygga minst två små modulära reaktorer (SMR) i anslutning till Ringhals kärnkraftverk.Anledningen är att elförbrukningen i Sverige väntas öka snabbt under de kommande decennierna.Arbetet med förstudien beräknas vara klart vid årsskiftet 2023-2024..
Läs mer på SR
Läs mer om:
SMR, Ringhals, Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vattenfallöppnar för nya , kärnkraftverk, inleder, förstudie

Fler nyheter från SR

SR - 5 minuter sedan

Just nu: Sportextra med herrallsvenskan och sim-EM

Kl. 15.03–20.

SR - 1 timme sedan

Attacken på Salman Rushdie hyllas i Iran och chockerar i Sverige

I en del iranska tidningar hyllas attacken mot författaren Salman Rushdie. “Satan är på väg mot helvetet”, skriver till exempel den konservativa iranska tidningen Khorasan. Men i andra tidningar är rapporteringen mer återhållsam och neutral.

SR - 2 timmar sedan

Kvinnoprotest i Kabul möttes med våld

Från Afghanistans huvudstad Kabul rapporteras om en demonstration idag utanför en regeringsbyggnad där omkring 40 kvinnor skanderade slagord som "Bröd, arbete och frihet".Demonstrationen skingrades av talibaner som sköt i luften, och enligt nyhetsbyrån AFP:s utsända misshandlades flera av demonstranterna. Även flera journalister som var på plats för att rapportera om demonstrationen, som är den första kvinnoprotesten på flera månader, ska ha misshandlats av talibanerna..

SR - 2 timmar sedan

Sverigedemokraterna: Byt namn på Kriminalvården

I sitt sommartal idag föreslog Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att Kriminalvården byter namn till Straffverket.Namnbytet skulle sätta fokus på att en fängelsedom innebär straff snarare än vård.Jimmie Åkesson kritiserade också de andra partierna: ”Det är obegripligt att detta etablissemangsgäng tondöva politiker i de gamla partierna ännu inte tycks ha förstått vilken oerhörd skada de har orsakat vårt land”..

SR - 2 timmar sedan

Estland svänger – ryska studenter får plugga färdigt

I slutet av juli stoppade Estlands regering möjligheten för ryska och belarusiska medborgare att få studievisum och tillfälliga uppehållstillstånd, vilket väckte kritik från studentkårer eftersom det fanns frågor om studenter som var mitt i en utbildning skulle få gå klart eller inte.Nu justerar Estland reglerna och de studenter som är mitt i en utbildning får gå klart, men vad som händer med dem som tänkt stanna i landet även efter studierna är oklart.”Situationen stressar mig mycket för nu har jag hela mitt liv här”, säger ryske studenten Danila som planerat att stanna i Estland när han pluggat färdigt..

SR - 2 timmar sedan

Fredssamtal på väg mellan regering och ELN-gerillan

I Colombia har regeringen tagit de första stegen mot nya fredssamtal med vänstergerillan ELN, rapporterar AFP.Företrädare för regeringen mötte igår medlemmar ur ELN i Kubas huvudstad Havanna, där rebellerna har sitt högkvarter, vilka säger sig vara redo för “dialog” med att avsikt för “fred”.Med på mötet, som ägde rum i enlighet med den nytillträdde presidenten Gustavo Petros vallöfte, var också tjänstemän från Norge, Kuba, FN och en representant för katolska kyrkan..

SR - 2 timmar sedan

Svensk släckningspersonal på plats – “En oerhörd spridning”

De franska skogsbränderna fortsätter att rasa och flera andra länder hjälper nu till i släckningsarbetet. Sverige har skickat två brandbekämpningsflyg. Markus Green från MSB, som leder den svenska gruppen i Bretagneregionen i nordvästra Frankrike, berättar att den brand de först arbetade med hade en oerhörd spridning.

SR - 3 timmar sedan

Regeringen vill göra det enklare att häkta misstänkta

Regeringen vill att det ska bli enklare att häkta personer som misstänks för rån eller grov misshandel, och föreslår en skärpning av dagens regler i en lagrådsremiss.Direkt häktning av misstänkta, till skillnad från häktning efter förhandling i domstol, ska enligt förslaget kunna ske för brott vars minimistraff är 1,5 års fängelse – jämfört med dagens två år.Enligt statsminister Magdalena Andersson kommer det här att skydda brottsoffren samtidigt som den misstänkte inte kan begå fler brott..

SR - 4 timmar sedan

Spänd väntan på valresultatet i Kenya

I Kenya går rösträkningen in på fjärde dagen efter tisdagens allmänna val. Spänningen stiger bland befolkningen som vill veta valresultatet.Samtidigt skiljer sig mediernas analyser av de räknade rösterna vilket skapat förvirring och irritation bland invånarna..

SR - 4 timmar sedan

Litauisk delegation reser till Taiwan – retar Kina

För tredje gången i år åker en litauisk biträdande minister till Taiwan; den här gången är det Litauens vice transportminister och en delegation som har rest till Taiwan för att diskutera potentiella transportsamarbeten.”Politiska besök kommer hända oftare än tidigare, även om inte regeringen eller ministrar kommer resa till Taiwan inom den närmsta framtiden”, säger Linas Kojala, som är chef på den oberoende tankesmedjan Eastern Europe Studies Centre.Nu till hösten är det dags för Litauen att öppna ett representationskontor i Taipei, men planen är att inte ha Taiwan i namnet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.