SR > Nyheter

Sunday, 14 August, 09:24

SR - 28 jun 22 kl. 11:56

Hårddisk från rysk hackergrupp ska förverkas av svensk domstolSödertörns tingsrätt har beslutat att förverka en hårddisk med material från en rysk hackergrupp, något Dagens industri var först med att berätta.Ärendet rör den ryska hackergruppen TA505 som främst tjänat pengar genom att använda sig av så kallad ransomware, utpressningsprogram på svenska.Det ryska bolaget som köpt servertjänsten i Sverige har till 14:e juli på sig att överklaga beslutet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Dagens, TA505, Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hårddiskfrån , rysk, hackergruppska , förverkasav svensk , domstol

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

”Hela samhället måste bekämpa den organiserade brottsligheten”

”Hela samhället måste bekämpa organiserad brottslighet”, säger Malin Stensønes, författare och tidigare politisk rådgivare i norska försvarsdepartementet, verksam i de norska kristdemokraterna. Författaren har under flera år följt det mest känsliga polisarbetet i Norge mot organiserad kriminalitet och säger att politiker ofta har för kortsiktiga lösningar med beviljningar av pengar.”Det är ett problem där alla samhällsaktörer måste ta ansvar.

SR - 3 timmar sedan

Lång väntan på värmepumpar efter rusning i Europa

På grund av energikrisen och kriget i Ukraina har intresset för värmepumpar ökat markant i Europa. Men leveranstiderna är långa på grund av komponentbrist och logistikproblem. Ett flertal fabriker projekteras och byggs för att öka produktionen, berättar, Mattias Järvinen, teknisk expert, på Svenska Kyl- och värmepumpföreningen..

SR - 3 timmar sedan

Alla dömda för grovt blåljussabotage efter upploppen har överklagat

Hittills har elva män dömts för brottet grovt sabotage mot blåljusverksamhet efter de så kallade påskupploppen. Samtliga har valt att överklaga sina domar.Per Erik Rinsell var åklagare i ett av målen i Örebro tingsrätt.

SR - 5 timmar sedan

Salman Rushdie talbar igen efter attacken

Författaren Salman Rushdie uppges vara talbar igen efter knivattacken i fredags och behöver inte längre respiratorvård, rapporterar AP.Rushdie vårdas fortfarande på sjukhus med svåra skador men enligt en av hans författarkollegor pratar och skojar han igen, något som även Rushdies förläggare bekräftar, enligt nyhetsbyrån.24-åringen som misstänks för dådet anklagades formellt för mordförsök och misshandel på lördagskvällen och nekade då till brott..

SR - 6 timmar sedan

Minst sju skadade i attack mot buss i Jerusalem

I Israel har minst sju personer skadats varav två allvarligt efter att en buss blivit beskjuten vid Jerusalems gamla stad, rapporterar lokala medier.Det ska även ha varit skottlossning på en parkeringsplats i närheten.Polisen letar efter minst två gärningsmän..

SR - 9 timmar sedan

Polisen beslagtar allt fler skjutvapen i plast

Polisens beslag av skjutvapen som tillverkats i plast med hjälp av 3D-skrivare ökar i Sverige.Hittills i år har fem ärenden varit uppe i domstol, det visar en kartläggning som gjorts av P1 programmet I Lagens Namn.”Från 2013 har vi fått in något enstaka vapen årligen, nu börjar det komma in kanske en fem sex ärenden om året”, säger Mikael Högfors på Nationellt forensiskt centrum, NFC..

SR - 15 timmar sedan

Just nu: Sportextra med herrallsvenskan och sim-EM

Kl. 15.03–20.

SR - 16 timmar sedan

Attacken på Salman Rushdie hyllas i Iran och chockerar i Sverige

I en del iranska tidningar hyllas attacken mot författaren Salman Rushdie. “Satan är på väg mot helvetet”, skriver till exempel den konservativa iranska tidningen Khorasan. Men i andra tidningar är rapporteringen mer återhållsam och neutral.

SR - 16 timmar sedan

Kvinnoprotest i Kabul möttes med våld

Från Afghanistans huvudstad Kabul rapporteras om en demonstration idag utanför en regeringsbyggnad där omkring 40 kvinnor skanderade slagord som "Bröd, arbete och frihet".Demonstrationen skingrades av talibaner som sköt i luften, och enligt nyhetsbyrån AFP:s utsända misshandlades flera av demonstranterna. Även flera journalister som var på plats för att rapportera om demonstrationen, som är den första kvinnoprotesten på flera månader, ska ha misshandlats av talibanerna..

SR - 16 timmar sedan

Sverigedemokraterna: Byt namn på Kriminalvården

I sitt sommartal idag föreslog Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att Kriminalvården byter namn till Straffverket.Namnbytet skulle sätta fokus på att en fängelsedom innebär straff snarare än vård.Jimmie Åkesson kritiserade också de andra partierna: ”Det är obegripligt att detta etablissemangsgäng tondöva politiker i de gamla partierna ännu inte tycks ha förstått vilken oerhörd skada de har orsakat vårt land”..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.