Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 10 August, 23:04

Världen Idag - 28 jun 22 kl. 00:00

Visdom från en nioårig flicka i UgandaJag kom häromveckan hem från en fantastisk, lite galen missionsresa med min bibelskoleklass i ett av Ugandas mest utsatta områden, Butabika (som även betyder ”mentalt sjuk” på deras språk – ja, ni hör ju . ). Förutom att människor blev frälsta, helade och dansade hejdlöst till afrikanska trummor var själva mötet med dessa människor något som gjorde starkt intryck på mig. Hör här: Vårt bagage blev ett par dagar försenat, så jag var fast i Uganda med i princip endast ett par hörlurar, körkortsboken och ett paket Läkerol till hands. I min svettiga, svarta hoodie gick jag till slut halvdesperat till hotellpersonalen och frågade om jag skulle kunna få låna någons jobbkläder, och då erbjöd servitrisen mig att låna hennes egen tröja hemifrån. Jag sa att
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Uganda, Ugandas, Läkerol

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Visdomfrån en , nioårig, flickai , Uganda

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 2 timmar sedan

Studie: Fem barn föddes levande efter abort

Fem foster föddes levande efter en abort i Minnesota förra året. Det slår en rapport från delstatens hälsomyndighet fast. Inget gjordes för att rädda barnens liv, trots att det ska göras enligt en delstatslag..

Världen Idag - 3 timmar sedan

Hushåll kan bli utan el – minister pressas

Energiminister Khashayar Farmanbar beskylls för att undvika debatt om hotande ransonering av el. Påståendet kommer från Moderaterna som nu kallar ministern till riksdagens näringsutskott för att förklara vad regeringen gör för att säkra tillgången på el, efter att Svenska kraftnät har flaggat för att områden kan släckas ner i höst på grund av effektbrist i nätet..

Världen Idag - 6 timmar sedan

L: Inför förskoletvång för barn med dålig svenska

Liberalerna (L) vill införa förskoleplikt för barn som ligger efter med svenskan. I valmanifestet siktar L in sig på skolan, fler poliser, utbyggd kärnkraft och bättre integration..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Föräldrakämpar: ”Inte förvånande att folk är emot kvotering”

Två kämpar för hemmaföräldrar som Världen idag pratat med är inte förvånade över Sifos besked om att 71 procent av folket är emot kvotering av föräldraledighet. Men inom politiken driver makthavare på för ännu mer kvotering. – Det hade varit skönt om barnets bästa fått en röst, säger Lia Randjelovic från Haro..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Föräldrakämpe om politikers kvoteringsiver: ”Trams”

Två kämpar för hemmaföräldrar som Världen idag pratat med är inte förvånade över Sifos besked om att 71 procent av folket är emot kvotering av föräldraledighet. Men inom politiken driver makthavare på för ännu mer kvotering. – Det hade varit skönt om barnets bästa fått en röst, säger Lia Randjelovic från Haro..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Dick Harrison: Förföljda kristna får inga rubriker

”En läsvärd bok.” Så beskriver historikern Dick Harrison Jacob Rudenstrands bok om religionsfrihet. I recensionen i SvD lyfter han bland annat att dagens förföljelse av kristna knappt får någon medieuppmärksamhet..

Världen Idag - 15 timmar sedan

S-politiker: Avkraga präster som inte viger samkönade

Kyrkopolitikern Jesper Eneroth (S) har lämnat in en motion till höstens kyrkomöte som går ut på att tvinga präster inom Svenska kyrkan att viga samkönade par. Ärkebiskop Antje Jackelén har dock tidigare avvisat denna tanke eftersom den, enligt henne, ”strider mot kyrkans tro”..

Världen Idag - 23 timmar sedan

En lärdom vid kakbordet

Samtidigt som jag balanserar kakorna på tallriken i min hand tittar jag mot bordet där jag nyss har suttit. Det är fullt av gäster omkring min nu tomma stol. Så sneglar jag bort mot hörnet där ”de mina” sitter.

Världen Idag - 23 timmar sedan

”Ett mirakel över tid är inte mindre stort än ett omedelbart”

Gunnal Pochets önskan är att få förmedla hopp till alla människor som lider av psykisk ohälsa, med pressen att vara duktig och prestera, och som inte ser något ljus i tunneln. För hon vet precis hur det känns. – Trots att mitt mirakel tog tid så var det värt det!

Världen Idag - 23 timmar sedan

Viktiga men mörka bitar till en svensk nationalikons livspussel

Under de senaste decennierna har begreppet historiebruk fått en central plats inom humanistiska vetenskaper. Ordet används för att sätta fingret på hur historieskrivningen kan ställas i olika intressens tjänst: vetenskapliga, moraliska, ideologiska och kommersiella användningar analyseras. I Sverige har det statsbärande partiet med framgång använt sig av det förflutna; systematiskt har socialdemokratin skapat en bild av sig själv som alla goda gåvors givare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.