SVT > Ekonomi

Saturday, 13 August, 05:15

SVT - 26 jun 22 kl. 21:11

Priserna på fritidshus fortsätter uppåtPriserna för fritidshus var fortsatt upp fram till och med maj. Detta trots stigande räntor och kostnader. Men orsaken till att priserna står emot är att det är färre fritidshus till salu. Antalet till slut sålda fritidshus minskar också rejält..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Priserna, fritidshusfortsätter uppåt

Fler nyheter från SVT

SVT - I förrgår: 15:29

Tre områden: Så påverkas vi i en lågkonjunktur

Enligt Konjunkturinstitutet (KI) är Sverige är på väg mot lågkonjunktur. Men vad innebär det egentligen? SVT:s ekonomireporter Knut Kainz Rognerud om hur svenskarna kan drabbas..

SVT - I förrgår: 09:17

KI: Försämrade utsikterna för konjunkturen

Hushållen pressas av den höga inflationen och konsumtionen väntas gå ned i höst och vinter, enligt Konjunkturinstitutets nya ekonomiska prognos. Sverige kommer att gå in i en lågkonjunktur nästa år..

SVT - I förrgår: 07:06

Musk rekordsäljer miljoner Tesla-aktier

Teslamiljardären Elon Musk sålde under fredagen cirka 7.92 miljoner av sina aktier i Tesla för motsvarande 71 miljarder kronor, rapporterar Bloomberg. Det ska vara Musks största försäljning av Tesla-aktier någonsin..

SVT - 09 aug 22 kl. 22:25

Ekonomer sågar M:s förslag om maxtak på elräkningar

Moderaterna presenterade på tisdagen ett förslag om att skattebetalarna gemensamt ska subventionera hushåll som drabbas av höga elräkningar i vinter. Men förlaget får kritik av ledande ekonomer för att det sätter marknadsmekanismerna ur spel. – Om staten börjar subventionera elräkningarna förvärrar man elbristen vilket gör att priset på el stiger ännu mera, och då blir det ju ingen prissänkning för konsumenterna, säger Lars Calmfors, professor emeritus i internationell ekonomi..

SVT - 07 aug 22 kl. 10:10

Småsparare förlorade besparingar – rasar mot tidigare börsraketen: ”De saknar moralisk kompass”

Ronny Jansson är en av många som förlorat stora summor i den tidigare börsraketen Aegirbio. Han menar att ledningen lurat honom och andra småsparare och vill nu varna andra som funderar på att satsa pengar. – Jag skulle aldrig investera i det företaget om jag visste det jag vet i dag..

SVT - 07 aug 22 kl. 10:14

Detta har hänt: Småspararna lockades med stororder – som aldrig gick iväg

En succéartad mångmiljonförsäljning av covidtester till Asien gjorde företaget Aegirbio till en kursraket. Snart uppstod dock förseningar och frågetecken. Men det fick omvärlden och småspararna inte veta – förrän långt senare..

SVT - 07 aug 22 kl. 10:12

Släppte framgångsnyheter under 20 år – i dag ligger försäljningen på is

Den kraschade börsraketen Aegirbio har fått hård kritik från småsparare på olika nätforum, som menar att bolagsledningen skönmålar verkligheten. Aegirbios föregångare har en två decennier lång historia av lysande framtidsutsikter – med en verksamhet som i dag är lagd på is..

SVT - 06 aug 22 kl. 09:13

Pilotfacken på SAS säger ja till nytt kollektivavtal

Medlemmarna i Svensk Pilotförening (SPF) i Sverige, Norge och Danmark har röstat ja till avtalet som slutits med flygbolaget SAS. Texten uppdateras.

SVT - 02 aug 22 kl. 08:00

Bopriserna rasar – värsta sen finanskrisen

Priserna på bostadsmarknaden fortsätter att falla i hela landet. Störst är tappet i Stockholm och i mellersta Sverige. Inte sedan finanskrisen 2008 har prisfallet på villor varit så stort..

SVT - 31 jul 22 kl. 09:03

Så sparar du på elen – och ändrar dina vanor

Fram med ylletröjan. Vänj dig vid lite kallare inomhus och snåla på varmvattnet – för att undvika elchocker i höst behöver vi ändra lite på våra vanor, framför allt när det kommer till värme och varmvatten. – Uppvärmning står för 50 till 60 procent av den totala elkostnaden i en eluppvärmd villa.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.