SvD > Kultur

Monday, 15 August, 21:10

SvD - 26 jun 22 kl. 10:45

Imperieplanen föll – revolter från alla hållKejsarfamiljen Habsburg försökte skapa en europeisk union av kungadömen och behålla sin makt över Europa. Men de lyckades bara köpa sig ett par decenniers lugn..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Habsburg, Europa

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Imperieplanen, föll, revolterfrån alla , håll

Fler nyheter från SvD

SvD - 7 timmar sedan

Sanna Nielsen tar farväl med grande finale

Efter sju somrar på Sollidenscenen är det dags för Sanna Nielsens sista ”Allsång på Skansen” som programledare.– Det känns vemodigt, säger hon..

SvD - Igår: 11:41

Det här är nyckeln till ”Håkans” storhet

Håkan Hellström syns knappt i offentligheten längre – ändå lyckas han fylla Ullevi år efter år. Andres Lokko har hittat svaren på artistens unika dragningskraft..

SvD - Igår: 07:13

Vem drömmer om en dusch i hallen nu?

Bostadsmarknaden faller och lägenheter som tidigare skulle ha sålts långt över utropspris förblir osålda. För att förstå varför behövs mer än ekonomi..

SvD - Igår: 22:00

En resa från Hiroshima till modeeliten i Paris

Pionjären bakom Steve Jobs ikoniska polotröjor är död. Här är historien om Issey Miyakes osannolika resa – från den sönderbombade japanska industristaden till den parisiska modeeliten..

SvD - I förrgår: 12:01

Det finns ett vapen att ta till nu – läs boken

En attentatsman har försökt tysta det fria ordet genom att mörda Salman Rushdie. Men det finns ett vapen att ta till i kampen mot sådana mörkermän: boken. Läs Rushdies ”Satansverserna” i protest mot fredagens attack..

SvD - I förrgår: 06:59

”Fyller du också i skilsmässopappren?”

Plötsligt är man där i den hyrda sommarstugan och inser att man inte står ut med varandra. Ann Heberlein hittar ett konkret – och lite oväntat – svar på varför så många vill skilja sig efter semestern. .

SvD - 12 aug 22 kl. 20:26

Kritisk formulering om kungen ströks

Sommarprataren Hana Al-Khamri drog en parallell mellan den svenske och den saudiske kungen. Men i ett sent skede valde SR att klippa bort formuleringen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.