DI > Ekonomi

Friday, 19 August, 14:12

DI - 24 jun 22 kl. 17:34

Räkna inte med inflationskris utan jobbkrisSveriges ekonomiska utsikter slår snabbt om från hög- till lågtryck, ungefär som det brukar vara med Midsommarvädret. På jobbhimlen letar sig solen fortfarande fram, men frågan är hur länge arbetsmarknaden kan stå emot när de mörka molnen hopar sig..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Midsommarvädret

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Räknainte med , inflationskrisutan , jobbkris

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Lyxcamping behåller glesheten

BÖDA SAND. Pandemin tvingade Böda Sands camping att hålla nere antalet besökare, något som blev så bra att vd Anna Barkevall vill hålla kvar i luftigheten.  ”Jag tycker att vi under pandemin har utvecklat en bättre produkt”, säger hon.

DI - 10 minuter sedan

Prognos: Säsongsrensade arbetslösheten sjönk en aning i juli

SCB:s arbetskraftsundersökningar (AKU) väntas visa att den säsongsrensade arbetslösheten sjönk en aning i juli..

DI - 15 minuter sedan

Optionslösen i USA i dag – kan påverka börserna

På fredagen går optioner motsvarande 20.000 miljarder kronor till lösen på den amerikanska marknaden vilket kan påverka börshandeln. En spekulation är att optionshandeln hållit sommarens börser uppe men att det kan ta slut i dag, rapporterar Bloomberg..

DI - 15 minuter sedan

Capital Group flaggar ner i Revolution Race

Kapitalförvaltaren Capital Group har minskat sitt ägande i outdoor-klädbolaget Revolution Race. .

DI - 15 minuter sedan

Teknikföretagen: Industrin måste kompenseras för höga elpriser

För att undvika konkurser och bidra till grön omställning behöver industrin i södra Sverige kompenseras för höga elpriser, enligt arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen..

DI - 15 minuter sedan

Techentreprenören: ”Vi är mer än ett investmentbolag”

För att techsektorn ska fortsätta växa och behålla sin tätposition bland branscher behövs skickliga företag och kunniga medarbetare. Men kompetensbristen är fortsatt stor – en trend som tech company buildern EPTI vill vända. Till skillnad från traditionella investmentbolag bidrar de inte bara med kapital utan även med kompetens och teknik.

DI - 15 minuter sedan

Tyskland: Lönerna väntas öka med 4 procent

Hög inflation, brist på arbetskraft och den massiva höjningen av minimilönen gör att lönerna i Tyskland stiger snabbare. .

DI - 30 minuter sedan

Leif Östling i Di Debatt: Fokus på skattenytta ökar skolans kvalitet

Debatten om att skära ned friskoleverksamheten kommer med ett högt pris. Skattenyttan kommer att ytterligare försämras och Sveriges konkurrenskraft försvagas, skriver Leif Östling, ordförande i Kommissionen för skattenytta och frågar åter:  Vad får vi för pengarna?.

DI - 45 minuter sedan

SBB i botten av OMXS30 – här är dagens vinnare och förlorare

Stockholmsbörsen ser ut att avsluta veckan med dystra miner. Vid 13-tiden faller OMXSPI 0,9 procent. Fastighetsbolaget SBB är den största förloraren inom OMXS30.

DI - 1 timme sedan

Jätteras för elpriset – faller 84 procent till lördagen

Elspotpriset i södra Sverige faller kraftigt och når i morgon, lördag, 58,4 öre per kilowattimme. Det är en nedgång med hela 85 procent från fredagen och elpriset är därmed nere på den lägsta nivån efter den senaste tidens elchock startade..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.