DI > Ekonomi

Sunday, 14 August, 21:42

DI - 24 jun 22 kl. 16:22

USA:s högsta domstol river upp "Roe mot Wade"USA:s högsta domstol har rivit upp domen ”Roe mot Wade” – en grundpelare i den amerikanska fria aborträtten..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Roe, Wade

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA:s, högsta, domstol, riverupp , Roemot , Wade

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Ö-nation tar klimatkliv – ska ha 100 procent förnybara energikällor 2030

Stillahavsnationen Vanuatu presenterar nya ambitiösa klimatpolitiska åtgärder. Landet åtar sig att nå hundra procent förnybara energikällor till 2030, rapporterar The Guardian..

DI - 2 timmar sedan

Ukrainas president: ”Det är nukleär terrorism”

Anklagelserna om vilken sida som attackerar kärnkraftverket Zaporizjzja fortsätter. Medan Ryssland hävdar att Ukrainas agerande stoppar inspektioner, säger Ukraina att riskerna för en katastrof bara ökar..

DI - 2 timmar sedan

Varnar för ny skuldkris: ”Statsfinanserna är väldigt svaga”

MADRID. Än skiner solen över Spanien. Men ekonomiprofessorn Fernando Fernández varnar för att en ny skuldkris i eurozonen kan stå runt hörnet och att Spanien kan tvingas in i en period av hårda åtstramningar när effekterna av kriget i Ukraina slår till med full kraft framåt hösten.

DI - 3 timmar sedan

Risk för totalstopp på torkade floder – handlar om centimetrar

Rhen, Donau, Themsen och Po: Europas floder torkar – flodkrisen kan vara den värsta i Europa på 500 år. Det handlar om centimetrar för att avgörande delar ska vara farbara.  Thyssen och BASF har minskat produktionen till en fjärdedel av maxmöjligheten, på grund av transportproblemen.

DI - 5 timmar sedan

Maktskiftet 2022

Till slut gav även en förnuftig person som Magnus Hall upp..

DI - 5 timmar sedan

Strategerna ser en scenförändring i höst –”Nu vänder inflationståget”

Förra veckan blev en stark börsvecka där vikande inflationssiffror eldade på investerarnas riskaptit. Chefsstrategerna Niklas Wellfelt och Martin Guri ser ett trendbrott med en fortsatt återhämtning under hösten, och pekar ut sektorerna som kan få revansch. ”Grovt förenklat kan man vända på börslistan”, säger Martin Guri..

DI - 6 timmar sedan

Det är inte på valdagen det avgörs i år

Egentligen finns det bara två sorters valrörelser, sade en rutinerad strateg som lett flera vinnande kampanjer för brittiska Tories..

DI - 7 timmar sedan

Ny amerikansk delegation besöker Taiwan

En amerikansk delegation om fem personer, ledda av den demokratiske senatorn Ed Markey från Massachusetts, besöker Taiwan under söndag och måndag, som ett delstopp i en Asienresa..

DI - 7 timmar sedan

Här gror de svenska finanstopparnas vinsatsningar

Det bubblar och jäser i det svenska näringslivet. Finansfolk och direktörer driver champagnehus och vinodlingar från Kullahalvön till såväl södra Frankrike som Bulgarien.  Di:s kartläggning leder även till Piemonte, men råkar också på villospår i såväl Göteborg som tyska Rheingau.

DI - 8 timmar sedan

Nödvändigt men dyrköpt för SAS

SAS tar några nödvändiga men dyrköpta steg för att ta sig igenom rekonstruktionen. Det kan också leda till att ett amerikanskt riskkapitalbolag blir ny storägare – eller att danska staten tar hand om de aktierna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.