SVT > Inrikes

Monday, 08 August, 19:26

SVT - 23 jun 22 kl. 19:52

Anmälningarna av våld och hot i skolan har fördubblats2021 fick Arbetsmiljöverket in över 800 anmälningar av våld och hot i svensk skola. Det innebär en fördubbling jämfört med antalet anmälningar i samma kategori för tio år sedan. Anledningen tros vara att fler unga i skolålder är kriminellt aktiva och att ett antal skolattacker gjort att anmälningsbenägenheten ökat..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Arbetsmiljöverket

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anmälningarnaav , våldoch , hoti , skolanhar , fördubblats

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Morgan Johansson: ”Nazister ska inte ha tillgång till vapen”

Personer som tillhör våldsbejakande organisationer ska förbjudas att äga vapen. Det meddelar justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) på en presskonferens på måndagen. – Nazister, extremister och andra i våldsbejakande miljöer ska inte ha tillgång till vapen över huvud taget, säger Morgan Johansson..

SVT - 9 timmar sedan

Kristersson: SD har rötter som är obehagliga

Under måndagen frågades Moderatledaren Ulf Kristersson ut i Sveriges Radio. Han pressades då om regeringsbildningen och samarbetet med Sverigedemokraterna. – De har rötter som är obehagliga, precis som Vänsterpartiet, sa Kristersson i P1-morgon..

SVT - 13 timmar sedan

Sophia: ”Jag kunde knappt ha min dotter i knäet”

Sophia Anderberg från Halmstad är en av alla kvinnor i Sverige som lider av sjukdomen lipödem. I flera år har det inneburit smärta och ömhet, vilket begränsat hennes vardag..

SVT - 13 timmar sedan

Hård kritik mot lipödem-vården: ”Ett brott mot hälso- och sjukvårdslagen”

Svenska ödemförbundet riktar hård kritik mot den svenska vården då kvinnor med sjukdomen lipödem lämnas utan hjälp. De menar att det är ett brott mot hälso- och sjukvårdslagen. – Dessa kvinnor måste få hjälp, säger Margareta Haag, ordförande..

SVT - 13 timmar sedan

Ministern svarar på kritiken: ”Det är upprörande”

Socialminister Lena Hallengren (S) medger att sjukvården ibland felaktigt nedvärderar åkommor som drabbar kvinnor, till exempel lipödem. Detta efter kritiken som riktats mot vården av bland annat Svenska ödemförbundet. – Självklart ska ingen behöva strida för att få en diagnos ställd, eller lida i tysthet utan att få hjälp, skriver Lena Hallengren i ett mejl till SVT Nyheter..

SVT - 21 timmar sedan

Sommarvärmen tillbaka nästa vecka

I veckan ser värmen ut att komma tillbaka till Sverige – åtminstone i den södra halvan av landet. – Vi får in ordentlig varmluft med 25-30 grader, säger SVT:s meteorolog Nitzan Cohen..

SVT - Igår: 17:26

Värre sommar än vanligt för vårdpersonalen: ”Påverkar patientsäkerheten”

Redan i juni var det på många håll svårare än vanligt att få ihop sommarbemanningen inom vård och omsorg. Nu larmar personal om att sommaren är ovanligt tuff.  – Det får konsekvenser för patientsäkerheten, säger Caroline Lundqvist, lokalt huvudskyddsombud, till SVT Nyheter Västerbotten..

SVT - Igår: 13:43

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch håller sommartal

Valet närmar sig och för partiledarna.

SVT - Igår: 11:47

Minns du dessa tre politiska tal?

Partiledarna är i full gång med att hålla sina sommartal. Men hur har det sett ut på talfronten historiskt? Här är tre uppmärksammade tal vi minns..

SVT - Igår: 10:38

Liberalernas partiledare Johan Pehrson håller sommartal

Valrörelsen går nu in i en allt mer intensiv period. Med bara en dryg månad kvar till valdagen håller Johan Pehrson sitt första sommartal som partiledare för Liberalerna. Han börjar tala klockan 12.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.