DI > Ekonomi

Sunday, 03 July, 16:22

DI - 23 jun 22 kl. 18:51

AB Volvo om EU-domen: ”Svårt att uttala sig med precision vad det här innebär”En spansk domstol har rätt att stämma AB Volvo på kompensation till kunder efter kartellbildningen under Leif Johanssons tid som vd för lastvagnskoncernen, enligt EU-domstolen. Det kan leda till fler skadeståndsanspråk mot kartellmedlemmarna, rapporterar Reuters. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Volvo, EU, AB Volvo, Leif Johanssons, Reuters

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: AB Volvoom , EU-domen, Svårtatt , uttalasig med , precision vad det här innebär

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

S vill förbjuda skolor att ta ut vinst

Socialdemokraterna vill förbjuda skolföretag att ta ut vinst. Förslaget lanseras av statsminister Magdalena Andersson (S) på Almedalsveckan..

DI - 45 minuter sedan

Västvärldens mäktigaste bankman oroad över ekonomin

Att som svenska storbanker minska stödet till olje- och gasbolag leder till större koldioxidutsläpp – inte mindre.  Det hävdar JP Morgans vd och ordförande Jamie Dimon i en exklusiv intervju med Di, där han även spår att bankmarknaden snart förvandlas till den blodiga tv-serien ”Vikings”..

DI - 1 timme sedan

Regeringen föreslår vinststopp för friskolor

Socialdemokraterna kommer att gå fram med ett förslag som förbjuder vinstuttag ur fristående skolor, säger statsminister Magdalena Andersson (S) på en pressträff..

DI - 1 timme sedan

Gardells fastighetsoro: ”Liknar krisen i början av 90-talet”

Finansprofilen Christer Gardell går mot strömmen och ”ligger och köper på börsen nu”.  Det säger han i en intervju med SvD där han också spår massiva nedskrivningar för de stora riskapitalbolagens portföljer och tycker att den pressade fastighetssektorn liknar krisen i början av 1990-talet..

DI - 1 timme sedan

Politiker covidpositiv – träffade Xi Jinping

En parlamentariker i Hongkong har testat positivt för covid-19, kort efter att ha träffat Kinas ledare Xi Jinping..

DI - 2 timmar sedan

Magdalena Andersson vill ge rika en ”möjlighet att bidra lite mer” till upprustningen

Sveriges snabba upprustning är en central pusselbit i Natoprocessen, men det finns frågetecken både kring tidsplan och finansiering.  Statsminister Magdalena Andersson (S) har inte släppt tanken på att en beredskapsskatt kan få betala mångmiljardnotan.   ”Det handlar i så fall om att de som har det allra bäst ställt i samhället skulle få möjlighet att bidra lite mer”, säger hon.

DI - 3 timmar sedan

Familjen sålde allt och köpte bitcoin – räds inte kryptoraset

För fem år sedan sålde familjen Taihuttu alla sina ägodelar, inklusive huset, och köpte bitcoin för hela slanten. Didi Taihuttu ser nu det branta raset i kryptovalutan som ett perfekt köptillfälle. ”När hela världen är skräckslagen och tror att bitcoin kommer krascha köper jag bara mer”, säger han till CNBC..

DI - 3 timmar sedan

Familjen sålde allt och köpte bitcoin – sedan ökade portföljen 2.000 procent

För fem år sedan sålde familjen Taihuttu alla sina ägodelar, inklusive huset, och köpte bitcoin för hela slanten. Pappa Didi Taihuttu ser nu det branta raset i kryptovalutan som ett perfekt köptillfälle. ”När hela världen är skräckslagen och tror att bitcoin kommer krascha köper jag bara mer”, säger han till CNBC..

DI - 3 timmar sedan

Debatt: Försenad digital revolution kostar gröna industrijobb

Det är knappast någon tillfällighet att Almedalsveckan i år i mycket större utsträckning än tidigare år tar upp ämnet digitalisering. Parallellt med kriget i Ukraina pågår en teknisk revolution som skapar fantastiska möjligheter och som får konsekvenser för alla samhällssektorer – inte minst industrin, skriver Ericssons CTO Erik Ekudden..

DI - 4 timmar sedan

Bedömare: Viktig stad i Donbass kan ha fallit

Ryssland intog troligtvis staden Lysytjansk i Luhanskregionen under lördagen, skriver Institute for the Study of War. I ryska Belgorod, nära ukrainska gränsen, har tre personer dött i kraftiga explosioner, enligt Ryssland, som anklagar Ukraina för attacken..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.