SR > Kultur

Sunday, 03 July, 17:12

SR - 23 jun 22 kl. 12:40

Hair-skaparen James Rado har gått bortDen sista av musikalklassikern "Hairs" upphovsmän har gått bort.Musikalen blev känd för sitt budskap om drogliberalism och sexuell frihet när den hade premiär 1968 i New York. James Rado, en av de tre skaparna, blev 90 år..
Läs mer på SR
Läs mer om:
James Rado, Hairs, New York, Rado

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hair-skaparen, James, Radohar , gått, bort

Fler nyheter från SR

SR - 11 timmar sedan

Kontroversiell väggmålning över George Washington blir kvar

Skolstyrelsen i San Francisco har beslutat att inte måla över en kontroversiell väggmålning över USA:s första president George Washington.Målningen från 1934 är utförd av den ryske konstnären Victor Arnautoff och har mött kritik för hur den skildrar slavar och amerikansk ursprungsbefolkning.Målningen är den största bevarade av Arnautoff då hans mosaiker och fasader i Ukraina troligtvis förstörts efter Rysslands invasion..

SR - Igår: 09:00

Samlare ger bort konst i världsklass

Den grekiske affärsmannen Dimitris Daskalopoulos ger bort 350 konstverk ur sin samling, enligt The Guardian.I samlingen finns bland annat verk av Louise Bourgeois, Marina Abramovic och Paul McCarthy.Till tidningen säger Daskalopoulos att han aldrig känt att han ägt konsten – utan bara tagit hand om konstnärernas kreativitet..

SR - Igår: 17:24

Festivalsommaren är igång!

Festivalsommaren har börjat, den första sedan pandemin bröt ut. På fredagen startade Lollapalooza i Stockhom och i veckan pågår Nordens största festival, danska Roskilde. Trots ett långt uppehåll ser framtiden ljus ut för musikfestivalerna, det tror musikern Sara Parkman som spelar på Roskilde i helgen..

SR - I förrgår: 06:00

Hovet öppnar för utlån av omstridd tavla

Den omstridda tavlan som norska nationalmuseet velat ha tillbaka från svenska hovet kan komma att lånas ut till Norge, nu när striden om äganderätten avslutats."Jag utesluter inte, givet den omständighet att vi nu är överens, att den svenska kungen mycket väl kan tänka sig att låna ut tavlan", säger riksmarskalk Fredrik WersällNationalmuseet hade bett om att få tavlan "Land of the Lotus Eaters" av Robert S Duncanson till öppnandet av det nya museet i Oslo i juni, men drog senare tillbaks sin förfrågan..

SR - I förrgår: 16:45

Inget Oslo pride i sommar – trots att terrorhotet avtar

Oslo Pride håller fast vid att vänta med evenemang till efter sommaren, även efter beskedet att terrorhotnivån i Norge nu sänks.Det var efter attacken utanför en gaybar under midsommarhelgen, där två dog och flera skadades, som festivalen ställdes in.Projektledaren för Oslo Pride, Inger Kristin Haugsevje, tycker det är viktigt att resten av Norge genomför sina pride-festivaler..

SR - I förrgår: 14:30

Kate Bush slår trippla världsrekord

Kate Bush återupplivade hitlåt "Running Up that Hill (A Deal with God)" har slagit tre världsrekord, enligt Guiness world records.Sången har lockat miljontals nya lyssnare genom sin betydande plats i fjärde säsongen av Netflix-serien "Stranger Things" vars två sista avsnitt släpps - idag."Äldsta kvinnliga artist att nå första plats på brittiska singellistan", är ett av rekorden..

SR - I förrgår: 14:00

Ja till jojk när Svenska kyrkan ska be om ursäkt

Jojk bör få finnas med på högtidsgudstjänsten i Luleå domkyrka i höst när Svenska kyrkan ber om ursäkt till det samiska folket, det meddelar Samiska rådet i Svenska kyrkan.Samiska rådet rekommenderade först kyrkan att i det här fallet säga nej till jojk.I det nya uttalandet skriver Samiska rådet att sammanhanget kring en gudstjänst bör vägleda när man överväger jojk..

SR - I förrgår: 11:35

Skräckfilmsregissören: ”Bergman gjorde mardrömslika filmer”

Den amerikanske regissören Ari Aster fick sitt genombrott med skräckfilmerna "Hereditary" och "Midsommar". Nu är han på Sverigebesök under Bergmanveckan på Fårö och just Ingmar Bergman är en av Ari Asters allra största inspirationskällor.Ari Asters nästa film "Disappointment Blvd.

SR - I förrgår: 10:00

Trump hotade med handelsrestriktioner – om inte Asap Rocky släpptes

Det är tre år sen som hiphopartisten Asap Rocky häktades för misshandel i Stockholm. Nu framkommer det att dåvarande president Donald Trump kom med både hot och påtryckningar för att släppa Asap Rocky fri. Det skriver DN.

SR - I förrgår: 09:00

Nu får bibliotek porta stökiga besökare

Det blir nu möjligt för bibliotek att ansöka om tillträdesförbud för personer som stökar och stör väldigt mycket eller riskerar att begå brott på biblioteket.Lagändringen har föregåtts av en intensiv debatt i biblioteksvärlden."Jag tror att tillträdesförbud kommer att tillämpas i ytterst få fall", säger Martin Hafström biträdande stadsbibliotekarie vid Stockholms stadsbibliotek..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.