SR > Nyheter

Sunday, 03 July, 16:56

SR - 23 jun 22 kl. 12:32

Råvarupriserna stiger snabbt – ökat med 24 procent på ett årDe priser företagen betalar för sina råvaror och komponenter fortsätter att stiga. På ett år har priserna stigit med drygt 24 procent, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån SCB.Det stora orosmolnet är kriget i Ukraina..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Statistiska, SCB, Ukraina

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Råvarupriserna, stiger, snabbt, ökatmed 24 procent på ett år

Fler nyheter från SR

SR - 5 minuter sedan

Tyskland fruktar totalstopp av rysk naturgas

I Tyskland är oron stor över att Ryssland kommer att utnyttja ett underhållsarbete på gasledningen Nord Stream 1 till att helt stoppa leveransen av naturgas till Tyskland.Tyska privathushåll och företag uppmanas nu bland annat använda mindre varmvatten.Regeringen ska också se över om den lagstadgade lägsta temperaturen i tyska lägenheter (20 grader) ska sänkas..

SR - 30 minuter sedan

Flera ö-länder vill stoppa djuphavsgruvor

Intresset ökar för utvinning av metaller på internationell havsbotten.På FN:s havskonferens i Lissabon begärde forskare och ö-länderna Fiji och Palau ett tillfälligt stopp för planerna tills miljörisker utretts.Fyndigheterna kan finnas långt ute till havs, på stora djup, och utvinningen är närmast omöjlig att övervaka..

SR - 3 timmar sedan

Undantagstillstånd i Uzbekistan efter stora folkliga protester

Utegångsförbud i en månad har utlysts i Uzbekistan efter ovanliga stora protester i ett land där demonstrationer knappt förekommer.Tiotusentals har demonstrerat mot en stor förändring av landets grundlag, som presidenten vill genomföra.Provinsen Karakalpakstan har autonomi och i grundlagsändringen skulle det inte längre garanteras, men nu har presidenten backat från sitt förslag..

SR - 4 timmar sedan

Uppgiftter: Ryssland kontrollerar Lysytjánsk

Ryska styrkor uppges ha tagit kontroll över den ukrainska staden Lysytjánsk. Detta enligt den ryska nyhetsbyrån TASS, som citerar ryska försvarsdepartementet. Om det stämmer skulle det innebära att Ryssland fått kontroll över alla större städer i Luhansk området.

SR - 5 timmar sedan

Ramberg om Andersson i utfrågningen: "Hon var oerhört försiktig"

Ekots politiska kommentator Tomas Ramberg menar att statsminister Magdalena Andersson var försiktig i sina svar när hon kommenterade Nato-processen i Ekots partiledarutfrågning."Hon ville inte ta ordet frihetskämpar om PYD i sin mun. När det gällde frågan om Turkiet är demokratiskt var det och ena sidan och andra sidan", säger Ramberg.

SR - 6 timmar sedan

Andersson tvekar om kurdernas status

Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson vill varken använda ordet terrorister eller frihetskämpar för att beskriva det kurdiska partiet PYD och deras väpnade grenar YPG/YPJ som stred mot IS i norra Syrien. Detta trots att Turkiet stämplar partiet som terrorister – och att Socialdemokraterna tidigare kallat dom för frihetskämpar– Det är ju inte en terrororganisation som PKK är. Det är inte bara vi i Sverige som anser det, vi följer EU:s terrorlagstiftning.

SR - 7 timmar sedan

Magdalena Andersson (S) i Ekots partiledarutfrågning

Almedalsveckan är igång och Socialdemokraternas Magdalena Andersson intervjuas i Godmorgon världen av Mikael Sjödell i Ekots partiledarutfrågningar.Det kommer bland annat handla om förhandlingarna med Turkiets president Erdogan angående Sveriges Natoansökan.Även finanspolitiken och Vänsterpartiets krav att sitta med i en kommande regering kommer diskuteras..

SR - 8 timmar sedan

Tre döda efter explosioner i rysk stad nära Ukraina

I den ryska staden Belgorod, nära gränsen till Ukraina, ska tre personer ha dödats och bostadshus ska ha förstörts under natten. Det uppger den lokala guvernören, enligt nyhetsbyrån Reuters.Guvernören säger att flera explosioner har inträffat i staden.

SR - 9 timmar sedan

För stort tryck på Matmissionen

Antalet ansökningar till Matmissionen i Malmö, som säljer mat till reducerat pris, var så stort i juni att butiken blev tvungen att stoppa nya medlemskap, rapporterar SVT.Även hjälporganisationen Räddningsmissionen, som har två butiker i Göteborg, märker av en stor tillströmning i takt med att inflationen stiger och matpriserna går upp.Matmissionen i Malmö hade som mål att ta emot 3.

SR - 10 timmar sedan

Myanmars flygvapen använder thailändskt luftrum vid attacker

Vid flera tillfällen har Myanmars attackflyg flugit in i thailändskt luftrum vilket fått den thailändska lokalbefolkningen att söka skydd i panik.Myanmars junta har den senaste veckan trappat upp sina flygattacker mot motståndsstyrkor i delstaten Karen. Området ligger vid gränsen mot Thailand och juntans stridsflyg anfaller dagligen motståndsrörelsens baser.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.