SVT > Utrikes

Sunday, 03 July, 16:55

SVT - 23 jun 22 kl. 12:26

WHO i krismöte om apkoppor – risk för ökning i sommarMen anledning av den snabba spridningen av apkoppor kommer Världshälsoorganisationen WHO under torsdagen att besluta om sjukdomen ska klassas som ett internationellt hot mot människors hälsa..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
WHO, Världshälsoorganisationen WHO

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: WHOi , krismöteom , apkoppor, riskför , ökningi , sommar

Fler nyheter från SVT

SVT - 9 timmar sedan

Tusentals måste fly regnoväder i Australien: ”Akut situation”

Tusentals människor har beordrats att lämna sina hem i Australiens största stad Sydney med omnejd, sedan enorma skyfall dragit in över sydöstra delen av landet. – Det här är en livshotande och akut situation, säger delstaten New South Wales räddningstjänstminister Steph Cooke..

SVT - 14 timmar sedan

Rekord för avskogning i Brasilien

Avskogningen i brasilianska Amazonas har slagit nytt rekord under årets sex första månader, enligt Brasiliens nationella rymdforskningsinstitut (Inpe) som analyserar satellitbilder..

SVT - 15 timmar sedan

Högsta domstolen sätter stopp för Bidens mål – ”Fattar usla belsut”

Den senaste veckan har USA:s högsta domstol drivit igenom tre förändringar i konservativ riktning. Aborträtten har rivits upp, vapenlagarna liberaliserats och klimatarbetet försvårats, och nu får president Biden ta smällen..

SVT - 18 timmar sedan

Han firade Londons första Pride: ”De riskerade sina jobb”

För 50 år sedan hölls Londons första Pridefirande någonsin – men det var olikt dagens välbesökta evenemang. – Då var vi 700 personer, säger Peter Tatchell, HBTQ-aktivist och tidigare politiker, som var med vid det första Pridefirandet i staden..

SVT - 19 timmar sedan

Grekland stoppar allt fler flyktingar vid gränserna

Under årets första fem månader ökade antalet flyktingar och migranter som försöker ta sig till Grekland från Turkiet med 36 procent jämfört med samma period förra året. Samtidigt riktas allt oftare anklagelser mot grekiska myndigheter om så kallade ”push-backs.”.

SVT - 19 timmar sedan

”De hjälparbetare som är kvar nu är ganska ensamma”

I takt med antalet migranter som tar sig över havet till Grekland så ökar behovet av hjälp till de organisationer som är verksamma i området. Som en respons gentemot de grekiska myndigheterna vill man visa upp hur situationen ser ut på plats..

SVT - 20 timmar sedan

Oljeläckande fartyg kan hota Jemen

En miljökatastrof hotar utanför Jemens kust. Över en miljon fat olja riskerar att läcka ut i Röda havet. Det är inte en fråga om, utan när, katastrofen kommer att inträffa, säger FN:s humanitära samordnare för Jemen David Gressly när SVT träffar honom i Stockholm..

SVT - 21 timmar sedan

Antiislamisk ledare i Norge prejad av motorvägen

Ledaren för den antiislamiska gruppen Stoppa islamiseringen av Norge (Sian), Lars Thorsen, voltade med bilen efter att ha blivit prejad av en annan bil på motorvägen utanför Oslo. Prejningen skedde efter att Thorsen bränt en koran..

SVT - 23 timmar sedan

Tiktoktrenden ratas av dietist: “Det funkar inte så”

En trend som cirkulerar på Tiktok med tiotals miljoner visningar är den så kallade “internal shower”-drycken. Den påstås fungera som namnet beskriver –  att ”duscha” slagg ur kroppen. Men enligt dietister är det inte riktigt så det funkar..

SVT - Igår: 13:45

Kamp för överlevnad för invånarna i Sievjerodonetsk: “Finns ingenstans att ta vägen”

Efter en av krigets blodigaste strider föll staden Sievjerodonetskunder rysk kontroll i slutet av juni. Den sönderbombade staden saknar både el och vatten och situationen för invånarna liknar den hårt drabbade staden Mariupol. – Den närmsta tiden känns skrämmande, säger 60-åriga Elena Ivanova, som stannat kvar i Sievjerodonetsk..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.