Nyteknik > Teknik

Sunday, 03 July, 16:20

Nyteknik - 23 jun 22 kl. 12:13

Polestar avslöjar – så blir drivlinan i nya prestandabilenEn ny prestandamodell med över 880 hästkrafter. På Goodwood Festival of Speed ska Polestar visa upp modellen ”5” och nu har man avslöjat mer om drivlinan..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Goodwood Festival, Speed, Polestar

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polestar, avslöjarså blir , drivlinani nya , prestandabilen

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 7 timmar sedan

Jätteprojekten lockade – de gjorde flytten till norra Sverige

De är yrkespersonerna som krävs för att industri- och teknik-projekten i norra Sverige ska kunna växa som tänkt. Ny Teknik har pratat med fyra personer – från Sydafrika, Zimbabwe, Polen och Stockholm – som gjort den beryktade flytten till Norrland..

Nyteknik - Igår: 08:00

Världens största hybridfartyg – då tas det i drift

En hybridfärja med ett batteripack om 11,5 MWh. Det är vad Brittany Ferries sjösätter 2024 och tack vare detta kommer utsläppen av växthusgaser på fartygets rutt minskas..

Nyteknik - I förrgår: 15:43

Norska batterifabriken dubblar kapaciteten

Freyr har tagit beslutet att bilda Giga Arctic, en sammanslagning av två sedan tidigare planerade batterifabriker i Mo i Rana. Samtidigt ökar bolaget den långsiktiga planen rejält, och siktar nu på 200 GWh till 2030..

Nyteknik - I förrgår: 14:00

Simmande ”robot-stim” ska leta efter utomjordiskt liv

En svärm av simmande robotar som letar efter utomjordiskt liv. Nu har Nasa visat ett koncept kallat ”SWIM” som är tänkt att utforska Jupiters och Saturnus månar..

Nyteknik - I förrgår: 13:25

Uppgift: Myt att grön shipping skulle ge dyrare varor

En prisökning på några cent. Enligt en ny rapport skulle det vara resultatet för ett par skor om man gick över till vätgasbaserade e-bränslen inom shippingindustrin..

Nyteknik - I förrgår: 11:31

Tidsplanen osäker för svenska vindkraftsprojektet Kriegers flak

Det svenska vindkraftsprojektet Kriegers flak i södra Östersjön har planerats sedan 2002. Nyligen fick parken tillstånd av regeringen – men när el kan produceras där är fortfarande höljt i dunkel..

Nyteknik - I förrgår: 11:00

”Nya strategin behövs – 73 procent av alla kemikalier tillverkade i EU är skadliga”

REPLIK. EU:s nya kemikaliestrategi är nödvändig för att fasa ut skadliga kemikalier och motverka de negativa effekter som kommer av exponering för dem. Den är ett viktigt steg mot en säkrare framtid både för människor och för vår miljö, skriver Jonatan Kleimark, Chemsec, i en replik till BASF..

Nyteknik - I förrgår: 10:48

Grönt ljus för H2 Green Steels stålverk i Boden

Stålbolaget H2 Green Steel får grönt ljus för byggandet av ett stålverk i Boden. Mark- och miljödomstolen ger nu klartecken i en ny dom..

Nyteknik - I förrgår: 09:50

Volvo Cars miljardsatsar – bygger elbilsfabrik i Slovakien

Volvo Cars bygger en tredje fabrik i Europa – den första nya på nästan 60 år. Fabriken, som ska ligga i Slovakien och endast tillverka elbilar, innebär en investering på 1,2 miljarder euro..

Nyteknik - 29 jun 22 kl. 14:25

Nasa kan behöva gräva en grop för att hitta spår efter liv på Mars

För att hitta tecken på liv på Mars kan man behöva komma ner på minst två meters djup. Det visar ett nytt experiment från forskare på Nasa..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.