SR > Nyheter

Thursday, 17 June, 04:54

SR - 09 maj 21 kl. 23:21

Säkerhetsexpert: tillsätt en oberoende utredningWilhelm Agrell, professor i underrättelseanalys, säger i en intervju till Svenska Dagbladet att han vill se en extern, oberoende utredning av händelsen. En tidigare ekoreporter som som har granskat fallen med islamister som ska utvisas på grund av säkerhetshot, inledde en relation med en av personerna. Agrell anser att utredningen bör svara på bland annat vilken information som Ekot och Sveriges Radio har fått kring händelsen och vilka åtgärder Sveriges Radio vidtagit..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Agrell, Svenska Dagbladet, Ekot, Sveriges Radio

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Säkerhetsexpert, tillsätten , oberoende, utredning

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Tyskt covidvaccin bara 47 procent effektivt

Covid-19-vaccinet från tyska Curevac ger betydligt sämre skydd mot viruset än väntat, bara 47 procent, visar en preliminär studie från företaget. Vaccinet uppfyller därmed inte Världshälsoorganisationens kriterier för ett godkännande, där det krävs en effektivitet på minst 50 procent. Beskedet kan komma att påverka vaccintillgången i EU och Sverige..

SR - 1 timme sedan

Tidningstoppar gripna i Hongkong

I Hongkong har polisen gripit fem chefer vid den prodemokratiska tidningen Apple Daily med hänvisning till den nya säkerhetslagen, uppger lokala medier. De greps under brottsrubriceringen "otillåtet samröre med utländska krafter". Polisen ska även ha gjort ett tillslag mot tidningens moderbolag Next Digital..

SR - 2 timmar sedan

Flera företag räknar med mer distansarbete även i höst

Många svenska kontorsarbetsplatser kommer att ha mer distansarbete än före pandemin även efter att råden om att arbeta hemifrån tas bort den 30 september. På Getinge och Sweco ska medarbetarna få arbeta där det passar bäst. På Ericsson fortsätter man med distansarbete året ut, därefter kommer medarbetarna att arbeta ungefär halva tiden på kontoret och halva tiden på distans..

SR - 7 timmar sedan

von der Leyen: Största återhämtningspaketet sedan Marshallplanen

I dag besökte EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen Portugal, första stoppet på en rundresa till de EU-länder som är först i tur att få ta del av pengar från EU:s coronafond som uppgår till hela 8 000 miljarder svenska kronor. Coronapengarna är ett prestigeprojekt för EU och von der Leyen vill sätta press på länderna för att garantera att bidragen används på rätt sätt. ”Svenska skattebetalare ska inte vara med och finansiera bidrag till länder som missköter sig”, säger Liberalernas ekonomisk-politiske talesman Mats Persson..

SR - 8 timmar sedan

Bilbomb vid militärbas skadar minst 36 – största attentatet på flera år

En bilbomb vid en militärbas i norra Colombia, vid gränsen till Venezuela, skadade minst 36 personer i går. Colombias president Ivan Duque åkte omedelbart till attentatsplatsen och sa att polisen har två hypoteser vad gäller de som ligger bakom bilbomben, knarkkartellen Gaor 33 eller gerillan ELN. Det handlar om det största attentatet mot colombiansk militär på fler år och både militär personal och civila fanns bland de skadade..

SR - 8 timmar sedan

Förarbevis för vattenskotrar ska införas

I dag har riksdagen sagt ja till regeringens förslag om att införa förarbevis för vattenskoter. Från första maj nästa år måste förare vara minst 15 år, och ha blivit godkända efter att ha gått en förarutbildning, för att få ett bevis. Vattenskotrarna har varit omdebatterade, och sedan 2011 har ett tiotal personer omkommit i vattenskoterolyckor.

SR - 8 timmar sedan

EU:s utrikeschef: Var beredd på sämre relationer med Ryssland

I skuggan av mötet mellan Joe Biden och Vladimir Putin lade EU fram en ny strategi om sin relation till Ryssland. EU:s utrikeschef Josep Borrell har inga större förhoppningar om att den djupfrysta relationen ska tinas upp i närtid. ”Vi måste vara realistiska och förbereda oss på att relationen kan försämras ytterligare”, sa Borrell på en presskonferens..

SR - 8 timmar sedan

Olga Persson: ”Sorgligt att det ska krävas att fem kvinnor mördas”

Regeringen presenterade på onsdagen ett 40-punkts program med allt ifrån förebyggande åtgärder till straffskärpningar för att motverka mäns våld mot kvinnor. Flera nya utredningar ska tillsättas men regeringen vill också göra lag av förslag som tidigare utredningar tagit fram. Olga Persson, ordförande för kvinnojoursorganisationen Unizon beklagar att det inte gjorts tidigare ”men nu har vi det och vi hoppas att det kommer generera resultat”..

SR - 9 timmar sedan

VMA i Eskilstuna kommun, Södermanlands län

Det brinner i en elbil på Dingergatan med giftig rök som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Sörmland..

SR - 9 timmar sedan

Bidens och Putins första ord efter mötet

I dag hölls toppmöte mellan USA:s president Joe Biden och Rysslands Vladimir Putin. Efter mötet har de båda talat med pressen, men inte på en gemensam presskonferens utan var för sig. Både Biden och Putin har sagt ett relationen mellan länderna är dålig, men att det här mötet är ett sätt att inleda en dialog mellan presidenterna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.