Supermiljöbloggen > Nyheter

Monday, 21 June, 06:36

Supermiljöbloggen - 09 maj 21 kl. 19:19

Minskade metanutsläpp ger hopp om att nå ParisavtaletHOPP:: Enligt en ny FN-rapport skulle de globala metanutsläppen som orsakas av människan kunna minska med 45 procent till 2030. Det i sin tur skulle kunna innebära att Parisavtalets 1,5 gradersmål skulle kunna uppfylla..
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Parisavtalet, HOPP, FN, Parisavtalets

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Minskade metanutsläppger , hoppom att nå , Parisavtalet

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - Igår: 15:07

Jorden absorberar alltmer värme: en fördubbling på bara 15 år

OBALANS:: Mängden värme som jorden håller kvar har ungefär fördubblats sedan 2005, enligt ny forskning från den amerikanska rymdstyrelsen NASA och väder- och forskningsmyndigheten NOAA. Denna obalans bidrar till snabbare uppvärmning av hav, luft och land med risk för mer extremväder..

Supermiljöbloggen - I förrgår: 17:00

Bolsonaro massgodkänner farliga bekämpningsmedel

GIFTSPRIDARE:: Under den brasilianske presidenten Bolsonaros styre har cirka 1000 ytterligare bekämpningsmedel, vissa mycket giftiga, godkänts för jordbruket. Samtidigt är EU i full färd med att slutligt godkänna ett nytt handelsavtal som riskerar att öka både skogsskövling och giftspridning..

Supermiljöbloggen - I förrgår: 12:49

“Vi måste gå från just in time till just in case”

DEBATT:: Hållbarhet och beredskap har många överlappningar men sällan sker samarbeten. Vi anser att Regeringen ska ge MSB i uppdrag att skapa nationella arenor där de som arbetar med hållbarhet och beredskap kan mötas. Det skriver Hugo Malm och Jakob Lagercrantz..

Supermiljöbloggen - 17 jun 21 kl. 11:06

Lundin Energy säljer “koldioxidneutral” olja

REKORD I GREENWASHING:: Oljeindustrin, vars hela miljardbusiness bygger på fortsätt förbränning av fossila bränslen, börjar nu påstå att de säljer olja utan utsläpp..

Supermiljöbloggen - 16 jun 21 kl. 18:55

Klimatkrisen orsak till ny svält i södra Afrika

KLIMATKRISEN:: Klimatkrisen är just nu påtaglig i södra Afrika. FN:s livsmedelsprogram varnar för att 45 miljoner människor i södra Afrika riskerar svält. Experter menar att nu måste jordbruken klimatanpassas, rapporterar Utrikesmagasinet..

Supermiljöbloggen - 13 jun 21 kl. 13:38

Dagens CO2-kurva

KOLDIOXID:: Enligt senaste mätningen ligger koldioxidhalten nu på 419,64 miljondelar (ppm), vilket är en ökning med 2,87 ppm på bara ett år..

Supermiljöbloggen - 16 jun 21 kl. 11:25

Så påverkar nya bisfenoler barns IQ

NY STUDIE:: När den hormonstörande plastkemikalien bisfenol A började fasas ut på grund av farliga hälsoeffekter ersattes den av andra bisfenoler. Nya rön visar att även ersättarna kan vara påverka barns utveckling..

Supermiljöbloggen - 15 jun 21 kl. 13:34

Cirkulärt – snart mainstream eller en övergående trend?

CIRKULÄR EKONOMI:: Motsatsen till den linjära konsumtionsmodell där slit, släng och deponi är ledorden är cirkularitet och en cirkulär ekonomi. Det cirkulära förespråkas av såväl näringslivet som politiker och miljörörelsen, men vad innebär egentligen cirkularitet? SMB har utrett cirkularitetens ursprung, vem som kommunicerar kring cirkularitet, hur det kan fungera i praktiken samt om den framtida utvecklingen..

Supermiljöbloggen - 15 jun 21 kl. 13:15

Falsk kampanj sänkte Schweiz folkomröstning om klimatet

NEJ:: Det blev nej när schweizarna röstade om nya klimat- och miljöåtgärder. Inför omröstningen spred högerpartier desinformation om att de nya satsningarna, däribland höjda skatter på bensin och flygresor, skulle skada landets invånare..

Supermiljöbloggen - 15 jun 21 kl. 13:15

Desinformations-kampanj sänkte Schweiz folkomröstning om klimatet

NEJ:: Det blev nej när schweizarna röstade om nya klimat- och miljöåtgärder. Inför omröstningen spred högerpartier missvisande information om att de nya satsningarna, däribland höjda skatter på bensin och flygresor, skulle skada landets invånare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.