SVT > Utrikes

Thursday, 17 June, 22:09

SVT - 09 maj 21 kl. 19:08

Svenska IS-kvinnor förhörda av kurdiska myndigheterSvenska kvinnor som hålls i fångläger i Syrien har förhörts av kurdiska myndigheter. – De samlar in information om vad vi har gjort och var vi har varit. Sådant som kan användas i en rättegång emot oss, säger en kvinna som reste till IS 2015. .
Läs mer på SVT
Läs mer om:
IS, Syrien

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska IS-kvinnor, förhördaav , kurdiska, myndigheter

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Texas vill bygga klart Trumps mur – ber om donationer

Ett av Donald Trumps vallöften kan kommat att bli verklighet trots att han inte längre är USA:s president. Texas guvernör, republikanen Greg Abbott, vill gå vidare med bygget av en mur mot Mexiko. Nu ber han allmänheten bidra med pengar..

SVT - Igår: 22:05

SVT:s korrespondent: ”En återgång till normal diplomati mellan USA och Ryssland”

Mötet mellan USA:s president Joe Biden och Rysslands president Vladimir Putin beskrivs av SVT:s Rysslandskorrespondent Bert Sundström som stelt. Däremot anser han att mötet som sådant var formellt riktigt, verkade genomtänkt och att båda sidor visade att man respekterar den andra parten..

SVT - Igår: 20:37

Experten: ”Putins fötter visade att han inte var bekväm”

Här möts Joe Biden och Vladimir Putin för första gången sedan Biden blev president i USA. Det första mötet var kort men trots det spelades ett maktspel på högsta nivå mellan Rysslands och USA:s president.  - Det är finlir att se vem av dem som har makten och det vet de också , säger Gabriella Lockwall, expert på icke-verbal kommunikation.

SVT - Igår: 09:26

Experten om den brutna vapenvilan i Gaza: ”Båda sidor försöker positionera sig”

Efter fyra veckor har eldupphör brutits på Gazaremsan. Enligt Anders Persson, statsvetare och Mellanösternexpert, är upptrappningen väntad. – Det är inte förvånande, båda sidor har hotat med att göra exakt det som sker nu, säger han i Morgonstudion..

SVT - Igår: 07:46

Biden och Putin: förväntningar inför onsdagens möte

På onsdagen träffas Vladimir Putin och Joe Biden i Genève. Det är första mötet mellan Rysslands och USA:s ledare sedan Joe Biden valdes till president..

SVT - Igår: 07:44

Joe Biden och Vladimir Putin möts i Gèneve – blir första mötet

Under onsdagen möts Joe Biden och Vladimir Putin i Schweiz huvudstad Gèneve. Det är första gången de två världsledarna träffas sedan USA fick en ny president..

SVT - Igår: 06:40

Han fick sin dom prövad av artificiell intelligens

Artificiell intelligens gör intåg även inom rättssystemet. Är det ett problem eller en möjlighet att datorn ersätter människan i beslutsfattandet?.

SVT - Igår: 01:58

Eldupphör brutet på Gazaremsan

Israeliska flygvapnet har utfört attacker mot Gazaremsan tidigt på onsdagsmorgonen, uppger säkerhetskällor och vittnen för nyhetsbyrån AFP..

SVT - I förrgår: 20:27

Ungern förbjuder ”främjande” av homosexualitet

Parlamentet i Ungern har nu godkänt en lag som förbjuder spridandet av information som anses främja homosexualitet bland unga. Människorättsorganisationer har uttalat stark kritik och flera europaparlamentariker reagerar: ”Den stigmatiserande häxjakten måste sluta nu” säger ungerska Anna Donath från den liberala gruppen RE..

SVT - I förrgår: 20:22

Ann Linde: ”Får inte glömma att nästan 14 000 människor har dött”

Freden i Ukraina är baserad på en skör tråd, och en part i konflikten, Ryssland, erkänner inte ens sin inblandning. Under två dagar har Sveriges utrikesminister Ann Linde besökt Ukraina i sin roll som ordförande för OSSE, organisationen för säkerhet och samarbete i Europa..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.