SvD > Kultur

Tuesday, 22 June, 01:11

SvD - 09 maj 21 kl. 17:45

Är verkligheten verkligen verklig?”A glitch in the matrix” är en fascinerande essäfilm om den teori som menar att hela vår tillvaro är en fabricerad illusion. Tyvärr saknas såväl perspektivrikedom som kritisk argumentation..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Är verkligheten, verkligen, verklig

Fler nyheter från SvD

SvD - 8 timmar sedan

Två saker gjorde Göranssons storhet

Hyllningarna av den tidigare socialdemokratiske kulturministern Bengt Göransson är hoppingivande. Han var en i ordets bästa mening intellektuell, skriver professor Sverker Gustavsson..

SvD - 8 timmar sedan

En anklagelseakt mot Europas feminister

Ayaan Hirsi Ali är besviken på Europas feminister. Hon menar att de alltför ofta ursäktar våld mot kvinnor om förövarna själva anses vara offer – för rasism och kolonialism. Ricki Neuman läser en modig, men ojämn och spretig bok..

SvD - 14 timmar sedan

Svenskens succé omdefinierade Europa

På 1700-talet slogs dagens europeiska gränser fast – men det är på 500-talet f.Kr. som namnet börjar användas om landmassan väster om Asien..

SvD - 16 timmar sedan

Fartygsbranden där skulden försvann i lågorna

159 personer omkom när Scandinavian Star brann våren 1990. Asta Olivia Nordenhofs ”Pengar på fickan” är den första delen i en romansvit om katastrofen: en anklagelseakt riktad mot det system som lät olyckan ske..

SvD - 17 timmar sedan

John Bauers sista pass funnet

SvD - Igår: 22:36

När mörkret föll över svenska folkhemmet

Henrik Bromanders nya roman utspelar sig i ett 1970-tal där välfärdsbyggets fasader just börjat krackelera. Det är en skickligt skriven thriller om de tunna banden mellan samhälle och individ, skriver Jesper Olsson..

SvD - Igår: 17:26

Jag förstår att Kajsa Grytt blir förbannad

När det nystartade förlaget Vintitj beskrev sin inriktning som ”retrokultur” gjorde Kajsa Grytt det enda rimliga: stoppade förlagets planerade utgivning av hennes texter. .

SvD - Igår: 14:30

Prell-Weichl ruskar om allt i vuxenhetens stora hus

En nioårig flicka placeras under en sommar hos ett vuxet par på landet. Tillvaron är tryggare än hemmet, men strikt på ett underligt vis. Utifrån barnets perspektiv har Camilla Prell-Weichl skrivit en tung historia om sårbarhet och svek..

SvD - Igår: 10:41

Hederskultur finns också i svenska överklassen

Genom tv-serien ”Young royals” upptäckte regissören Rojda Sekersöz oväntat många likheter mellan slott och förort.– Det har varit jätteintressant att se hur de som är högst upp i samhället och de som är längst ner har så mycket gemensamt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.