SR > Nyheter

Tuesday, 22 June, 01:16

SR - 09 maj 21 kl. 17:31

Alla invånare i EU ska få säga sitt om EU:s framtidIdag invigdes EU:s framtidskonferens där invånare i alla 27 EU-länder under ett år ska få chansen att säga sitt om vad EU ska syssla med de kommande åren, bland annat via den här länken: EU:s Framtidskonferens - Vi måste lära av coronapandemin. Vi har klarat den tack vara att vi stått enade och varit solidatiska, sa Frankrikes president Emanuelle Macron i sitt invigningstal. Europeiska medborgarpaneler, där en tredjedel ska vara ungdomar mellan 16 och 25 år, ska diskutera EU:s framtidsfrågor och komma med rekommendationer. De ska sedan diskuteras av plenarförsamlingen som består av 433 ledamöter, de flesta EU-parlamentariker och ledamöter i nationella parlament..
Läs mer på SR
Läs mer om:
EU, Framtidskonferens, Frankrikes, Emanuelle Macron

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alla invånarei EU ska få , säga, sittom , EU:s framtid

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Liberalernas tjänstemän har lämnat regeringskansliet

Medan januariavtalet har gällt har Liberalerna haft fem politiska tjänstemän på plats i regeringskansliet. I dag, efter att regeringen röstats bort och Nyamko Sabuni gjort klart att hon framöver kommer eftersträva en borgerlig regering, har tjänstemännens anställningar upphört. Det uppger källor till Ekot..

SR - 3 timmar sedan

Stopp i tågtrafiken mellan Uddevalla och Strömstad

Stopp i tågtrafiken sedan 18.30 på grund av ett elfel. Prognos 22/6 kl.

SR - 6 timmar sedan

Lukasjenkos familj läggs till på EU:s sanktionslista

86 nya namn, däribland medlemmar ur president Lukasjenkos familj, läggs nu till EU:s sanktionslista efter beslut från utrikesministrarna. Samtidigt förbereds bredare ekonomiska sanktioner som kan slå hårdare mot Belarus ekonomi. ”Vi pratar om gödningsmedel som är ett väldigt stort område i Belarus, finansiella tjänster och petroleumprodukter”, säger utrikesminister Ann Linde..

SR - 7 timmar sedan

Furtenbach: Mer sannolikt med ett extraval

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven blev på måndagen den förste svenska statsministern att röstas bor i en misstroendeomröstning. Det kan ge honom fler verktyg än om han avgått innan, säger Ekots inrikespolitiska kommentator Fredrik Furtenbach. “Sedan Liberalerna redan nu visat att man vill övergå från det rödgröna till det blå laget skulle jag säga att det blivit mer troligt med ett extraval”, säger han..

SR - 7 timmar sedan

Stora problem för Gröna linjens tunnelbana i Stockholm

Signalfel stoppar trafiken Fridhemsplan-Hässelby strand Stora störningar för trafiken på hela Gröna linjen..

SR - 7 timmar sedan

Rädd för torka i sommarhettan: ”Det bara vissnade”

Det har varit mycket varmt i stora delar av Sverige i dag med temperaturer mellan 25 och 30 grader. På många äldreboenden jobbar personalen mycket med att dom boende ska hålla sig svala och få i sig tillräckligt med vätska. För mjölkbonden Arne Thörn utanför Ronneby innebär det torra vädret att grödorna inte växer som de brukar och han tycker att det påminner farligt mycket om den svåra sommaren för tre år sen: ”Vi hade samma förutsättningar 2018 - allt torkade ner och vissnade”, säger han..

SR - 8 timmar sedan

Statsvetare tror på minskat inflytande för V

En seger för Vänsterpartiet, som ironiskt nog kan leda till mer inflytande för mittenpartierna. Så kommenterar statsvetaren Henrik Ekengren Oscarsson misstroendeförklaringen mot Stefan Löfven (S). “I system som kräver nya samarbeten är det ofta tolererade partier som får inflytande”, säger han till Ekot..

SR - 9 timmar sedan

Etiopien till val trots hård kritik från omvärlden

I dag gick Etiopien till val. Ett val som fått hård internationell kritik, men som landets premiärminister Abiy Ahmed beskriver som öppet och fritt. Men landet befinner sig i djup kris med kriget i Tigray och etniska motsättningar på många håll.

SR - 9 timmar sedan

Turkisk domstol ger rätt att förbjuda prokurdiska partiet HDP

Högsta domstolen i Turkiet ger åklagaren rätt att förbjuda prokurdiska HDP. Oppositionspartiet är tredje största partiet i Turkiet. Turkiet hävdar att partiet har kopplingar till terrorstämplade PKK..

SR - 10 timmar sedan

Ekot sammanfattar det politiska läget

Lyssna på Ekots sammanfattning av dagens misstroende mot statsministern.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.