SvD > Opinion

Friday, 25 June, 03:33

SvD - 09 maj 21 kl. 17:31

Lejonskallen har lämnat ossEn tidigare SvD-medarbetare, Sigfrid Leijonhufvud, har nyligen gått bort. ”En Lejonskalle i maktens korridorer”, blev rubriken på Agneta Lagercrantz porträtt av Sigfrid Leijonhufvud i den specialutgåva av SvD som utkom den 15 september 1992. I ”Läsekretsen – en tidning om tidningen” berättade dåvarande chefredaktören Mats Svegfors om den inriktning tidningen skulle ta, och särdraget att ha ”kvalificerade och knivskarpa skribenter” sades vara gammalt men kanske mer utpräglat än någonsin.Sigfrid Leijonhufvud var en av dem som namngavs. Han bidrog under många år till en bättre förståelse av politikens väsen och vägar genom sin bevakning, och såg också till att påverka förutsättningarna för det offentliga samtalet genom sina år som debattredaktör på d
Läs mer på SvD
Läs mer om:
SvD, Leijonhufvud, Lejonskalle, Agneta Lagercrantz, Sigfrid Leijonhufvud, Läsekretsen, Mats Svegfors, Brännpunkt, SvD Debatt, Lejonskallen, Tjurskalle, DN, Bengt Westerberg, USA

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lejonskallenhar lämnat oss

Fler nyheter från SvD

SvD - 1 timme sedan

Ge spelrum åt banjohögern

Frihet och självbestämmande låter folk lösa fler praktiska problem. Det behövs på landsbygden..

SvD - 10 timmar sedan

Annie Lööf på väg till baksmällans torg

Centerledaren ägnar sig åt det mest uppenbara försöket till gaslighting som har skådats i svensk politik..

SvD - 10 timmar sedan

Midsommarnattspanel med Ledarredaktionen

PODD | 24 juni. Från Annie Lööfs parallella verklighet till alternativa midsommarutsmyckningar, via meritokrati och kulturkrig. Glad midsommar!.

SvD - Igår: 02:00

”Våra eliter behöver en moralisk reformation”

Adrian Wooldridge, till vardags redaktör på brittiska The Economist, har skrivit en bok till försvar för meritokratin. Paulina Neuding har talat med honom om självgoda eliter, faran med power-par och om varför skolelever ska IQ-testas tidigt – för rättvisans skull..

SvD - Igår: 22:42

Konsten att göra mål på fel planhalva

I kvällens Aktuellt sade Annie Lööf att ”Moderaterna och Kristdemokraterna har varit Vänsterpartiets nyttiga idioter”. Det är så hon väljer att framställa det. Man kan också se det som att Januarisamarbetets existens hela tiden har varit beroende av passivt stöd från Vänsterpartiet.

SvD - Igår: 17:47

Till försvar för kulturkriget

PODD | 23 juni. Vad är kulturkriget egentligen? Tjafs om oväsentligheter, eller nödvändiga konflikter kring tro, tillhörighet och identitet?.

SvD - Igår: 13:03

Läkare har blivit mediernas villebråd

Ett beslut i Mediernas Etiknämnd väcker frågor om vilket medieetiskt skydd läkare har när det nu anses motiverat att namnge en läkare för att redogöra för dennes godkända sidoverksamheter, skriver Pamina Falck, Näringslivets medieinstitut..

SvD - Igår: 09:30

Det kan vara klokt att vara irrationell

Regeringskrisens läxa för framtiden är att partierna ska framstå som ännu hårdare och ännu mer orubbliga. Olyckligt, javisst – men också helt logiskt..

SvD - I förrgår: 02:00

Naturvårdsverket försöker göra en ny Preemraff

Först Preemraff. Nu vill Naturvårdsverket att regeringen griper in i ännu en domstolsprocess. Det är svårt att inte se det som politisk myndighetsaktivism..

SvD - I förrgår: 17:30

De som offras i ett cyniskt spel

Under tisdagen hölls riksdagsdebatt om förändringar i utlänningslagen, vilken till stor del handlade om varför Centerpartiet inte röstar för lagförändringar som de själva tycker vore bra och riktiga..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.