Cornucopia > Ekonomi

Monday, 21 June, 06:33

Cornucopia - 09 maj 21 kl. 15:16

LO vill chockhöja skatten för höginkomsttagare med "rättviseskatt", chockhöja kapitalskatterna och införa fastighetsskatt arvsskatt mot småbarnfamiljerLO:s ordförande och förbundsordföranden skriver i en debattartikel hos DN att de vill chockhöja skatterna för höginkomstagare, chockhöja alla kapitalskatter, införa fastighetsskatt och med arvsskatt tvinga barnfamiljer där ena föräldern dör tvingas gå från hus och hem, och rycka barnen från sina skolor och sociala nätverk på grund av dödsfallet.Skatteborgen Skatterna ska alltså om LO får bestämma chockhöjas, och jobbskatteavdraget ska ändras till ett bidragsavdrag som kallas "förvärvsavdrag för vanligt folk", dvs det ska gälla om man inte jobbar, vilket är vad "vanligt folk" gör.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
DN, Skatterna, LO, ROT, RUT, SEK, USA, Sverige, Sveriges

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 8 timmar sedan

Foton: Midsommarblot på Ale Stenar

I natt är det sommarsolstånd, och av en ren slump råkade vi hamna på Ale Stenar inför detta, där årets middsommarblot således genomfördes. Det var en upplevelse.Himlen öppnade sig efter blotetTotalt har dagen inneburit närmare 47 km på cykel inklusive omvägar och avstickare, men dagens höjdpunkt var det planerade midsommarblotet på Ale Stenar, Sveriges Stonehenge i Ystads kommun.

Cornucopia - 18 timmar sedan

Regeringen + C erbjuder hyresmarknadens parter att själva besluta att införa marknadshyror - annars blir det lagstiftning - "oseriöst" enligt V

Regeringen eller snarare S+C erbjuder nu hyresmarknadens parter att själva senast till september förhandla fram att införa marknadshyror. Om så inte sker kommer man lagstifta om det sqmma. Det hela är ett försök att undvika att regeringen fälls i morgon måndag.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Om det vore extraval till riksdagen idag, hur skulle du rösta?

Dags för en söndagsenkät med anledning av det politiska läget. Om det vore extraval till riksdagen idag, hur skulle du rösta? Svara nedan.

Cornucopia - Igår: 07:47

Riksdagen beslöt att beredskapspolis ska återinföras - regeringen och JÖK-partierna överkörda med hjälp av V

Vänsterpartiet, Moderaterna, KD och SD röstade i förrgår igenom i Riksdagen att uppdra åt regeringen att återupprätta beredskapspolisen, dvs en sorts tidsvis anställda poliser som kan kallas in som förstärkningsresurs vid kris eller större evenemang. Under de senaste åren har ett flertal sådana tillfällen existerat, t ex gränskontrollerna under Wuhan-pesten. S var emot och likt tidigare uppläxningar av riksdagen kommer väl regeringen strunta i att följa demokratiska beslut och förhala det hela.

Cornucopia - I förrgår: 17:46

Fredagsmys: Tillbaka i Ravlunda för första gången på 29 år

Dags för fredagsmys efter över 30 km på cykel i 32-gradig värme från Åhus till Kivik. Bland annat innebar det att sniffa längs de avlysta skjutfältsgränserna på Ravlunda för första gången sedan min slutövning 1991, samt återse telestationen i Brösarp. En av infartsvägarna till Ravlunda skjufältDet var en fantastisk cykling fram till Ravlunda på skånska Sydostleden - platt, skuggigt, svalkande havsvindar.

Cornucopia - I förrgår: 09:22

Svemesterfoton: Internationellt prisbelönt svensk vingård

I väntan på att Valueguards hemsida ska fungera så man kan ladda ner morgonens bostadsprisdata, får det bli ett utfyllnadsinlägg. Vi befinner oss just nu på svemester och besöker svenska vingårdar i Österlen medelst muskelkraft. Åhus Vingård är för övrigt interrnationellt prisbelönt, tre gånger, med guld, silver och brons för tre olika viner och årgångar.

Cornucopia - I förrgår: 07:45

Börsrekord på Nasdaq - kronan faller - blandad fredagsmorgon i Asien

Ticker Type Name Day% W% YTD% 12M%Den svenska kronan har fallit hårt mot dollarn, samtidigt som det blev börsrekord på den tekniktunga Nasdaqbörsen igår torsdag. I Asien är det blandat på morgonen.Stiger tydligenUSDSEK har rusat till hela 8:57 och kronan tappar även mot euron och brittiska pundet, om än inte speciellt mycket mot norska kronan.

Cornucopia - 17 jun 21 kl. 13:11

1939: Molotov-Ribbentroppakten 2021: Dadgostar-Åkessonpakten

När kommunister och fascister ingår pakt ska de som hamnar däremellan frukta utfallet. Sverigedemokraterna säger sig nu begära en misstroendeomröstning mot regeringen Löfven (S), efter att V säger sig vara beredd fälla regeringen för JÖK-förslaget att belägga de lägenheter som idag får de höga presumtionshyrorna med marknadshyror, vilket är ungefär det samma.
Nazister och kommunister skakar hand efter att ha krossat Centerpartiet och Liberalerna Polen mellan sig.

Cornucopia - 17 jun 21 kl. 11:11

Biobränsle är Sveriges största energislag - större än oljan, vattenkraft och kärnkraften

Biobränslen - och då framför allt från den växande svenska skogen som dessutom avverkas mindre än tillväxten varje år - är Sveriges största energislag. 2019 tillfördes 145 TWh energi till uppvärmning och kraftvärme, samt transporter, från biobränslen som miljöfundamentalister nu vill förbjuda. Det är mer än vattenkraftes 65 TWh och kärnkraftens 66 TWh samma år, eller mer än oljans 114 TWh.

Cornucopia - 17 jun 21 kl. 09:21

Covidbevis införs som coronapass från första juli

E-hälsomyndigheten släpper från första juli sajten covidbevis.se där man kan ladda ner sitt passbevis för Covid-19. Det ska fungera som digitalt bevis på ditt coronastatus - antikroppar, negativa test och vaccination.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.